Corner by "jagodzianka" Za każdym razem, kiedy jestem na zakupach w Wólce Kosowskiej, trafiam na nowe produkty. Tym razem udało mi się kupić … Przeczytaj cały artykuł Post Wietnamska zupa z zimowego melona pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprzelewamy do garnka. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki. Czosnek i imbir obieramy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do zupy i gotujemy na wolnym ogniu, do momentu, kiedy jarzyny będą miękkie. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Podajemy z makaronem soba i posiekaną natką pietruszki. st1\:*{behavior
R'n'G KitchenPoza szybkimi śniadaniami przydałyby się też szybkie obiady Tym razem propozycja zupy rybnej, którą mój mąż uwielbią. Zapraszam! SKŁADNIKI: 0,5 kg dużych krewetek (gotowanych) 0,5 kg filetu z łososia 1 opakowanie mieszanki morskiej 4 cebule szalotki 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 0,5 litra bulionu warzywnego przyprawy: oregano, papryka chilli, papryka słodka, pieprz, sól
Kuchnia w bieguUwielbiam czosnek pod każdą postacią ..Nigdy nie robiłam zupy czosnkowej..Poszperałam w internecie przeanalizowałam kilka możliwości i wybrałam jedną z nich wyszła bardzo smaczna..Nie ukrywam wymaga nieco pracy ale warta zachodu.. Składniki 8-15 ząbków czosnku w zależności od ich ostrości /a wzięłam 1 1/2 główki/ 2 -2 1/2 litra bulionu warzywnego lub rosołu/jeżeli Wam zostanie
Ugotujmy CośBulion stanowi podstawę dla większości gotowanych przeze mnie zup. W związku z czym doczekał się osobnego przepisu. 1 porcja rosołowa mięsa z indyka (600g) 1 pęczek włoszczyzny (por, seler, pietruszka, marchew) sól morska pieprz ziele angielskie liść laurowy Składniki pozwalają na wykonanie ok. 1-1,2 l bulionu. Przygotowanie. Mięso z indyka dobrze wypłukać i zalać 1,5 litrem wody
Pij soki wyciskanedodałam wodę, obrane i pokrojone buraki, przyprawy, zioła i ocet jablkowy. Wszystkie składniki gotowałam pod przykryciem. Na sam koniec dodałam zakwas i gotowałam jeszcze 2 minuty. Do zupy dodałam jogurt kokosowy
nietadietaZastanawiam się czy poniższe danie nazwać koktajlem, zupą czy sosem... Nie wiem. Można je po prostu wypić lub dorzucić ryż albo ciecierzycę. Świetnie się sprawdza jako dodatek do dań głównych - możemy polewać nim ryż czy placki. Wybór należy do Was :-) Czytaj więcej
Kasia Sarnadelikatną fakturę, ale jak tam kto woli. I to wszystko, podajemy posypane natką, tak jak przy zwykłym makaronie. Takie kluseczki gotowane na wodzie, są fajnym dodatkiem do innych zup, sosów, a także jako dodatek do drugiego dania. Prosta potrawa, nawet banalnie prosta, a daje tyle możliwości
Dieta moja pasjaZupy to pyszne lekko strawne posiłki które rozgrzewają i potrafią odchudzać :) Odpowiednio przygotowane są zdrowe i lekkostrawne Składniki : Pół paczki mrożonego kalafiora (w sezonie pół świeżego) Pół paczki mrożonego brokuła (w sezonie pól świeżego ) Bulion lub woda + włoszczyzna mrożona w słupkach lub świeża + domowa Vegeta łyżka masła 1,5 l wody 2-3 łyżki kaszy manny śmietana/Jogurt
Od kuchni czyli o wszystkim po trochępół, podsypujemy mąką i układamy jeden na drugim, po czym zwijamy je w rulon i kroimy. Makaron rozsypujemy po stolnicy. Gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie około 2 minuty. Zupa pomidorow: 3 puszki pomidorów pelati 4 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) 4 ząbki czosnku 2 małe cebule 1,5 litra bulionu sól pieprz 2 łyżki oleju natka pietruszki Przygotowanie: W garnku
Smakowity Blog KulinarnyŚnieg za oknem prószy sobie cichutko. Jest pięknie, biało, zimowo. Pamiętam, jak wracałam w taką pogodę z uczelni, a babcia stawiała na stole miskę gorącej zupy. Gęstej, sycącej, takiej prawdziwej, domowej. Pora więc ją ugotować;) Niech będzie to kapuśniak, taki właśnie gęsty i treściwy, który ma w sobie rozgrzewająca moc. Składniki: 3 litry bulionu warzywnego (może też być mięsny
Obiad gotowyziołowym, czarnym oraz sosem sojowym. Cebulę kładziemy na palnik i lekko "podpalamy". Wrzucamy do rosołu. Marchewkę obieramy, kroimy na paski i również dodajemy do gotującej się na małym ogniu zupy. Podajemy z makaronem i pietruszką
Czarnawisienkałyżce masła podsmażyć posiekaną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Dodać pomidory z puszki i sok z pomarańczy – gotować przez 15 minut. Następnie zmiksować zupę za pomocą blendera, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startą skórką z pomarańczy. Podawać z grzankami. Smacznego. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plsmaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i na końcu śmietanę. Skibkę chleba kroimy w małą kostkę. Rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią. Grzanki dodajemy na wierzch zupy. Smacznego
Magia jedzenia.cebulę, następnie po 2-3 minutach dodajemy cukinie. Dusimy parę minut. Wrzucamy całość do gotującego się zielonego groszku na 10-15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem. Blendujemy do momentu aż zupa otrzyma konsystencje gładkiego kremu. Serwujemy w mojej ulubionej wersji z białym wędzonym twarogiem
Życie zaczyna się w kuchni