Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone
Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone
Kolejna wersja zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam brązowe pieczarki. Pieczarki te są trudniej dostępne i droższe ale równie smaczne jak te znane czyli białe. Brązowa pieczarka jest bardziej twarda i zwarta. Wydaje mi się, że ma delikatniejszy smak niż biała pieczarka ale bardziej przypominający grzyby leśne. składniki: 500 g brązowych pieczarek 2 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 duża cebula 250 g serka mascarpone 2 łyżki masła garść posiekanej natki pietruszki ulubiony makaron, u mnie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, cebula, marchewka, świderki, pietruszka, makarony, mascarpone, grzyby, makaron, zupa, drobiowe, warzywa, zupa pieczarkowa, makaron z pieczarkami, gotowana marchewka, makaron z patelni, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję