woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:775/1096)

Baba ghanosh-bakłażanowe smarowidło do chleba 174

Baba ghanosh danie kuchni arabskiej,popularne na bliskim wschodzie (Liban,Syria) i w Egipcie.To potrawa w formie pasty lub dipu,ktorej podstawowym skladnikiem sa: baklazany i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Buraczki ćwikłowe z tartym chrzanem 238

Burak to jedno z moich ulubionych warzyw.Do buraczków mam słabość od zawsze.Bez czerwonego barszczu,sałatki z buraczków i ćwikły moja kuchnia nie mogłaby istnieć.Ćwikła to

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lasagne ze Szpinakiem i Sosem Beszamelowym 431

Lasagne - włoska potrawa składająca się z prostokątnych płatów makaronu o tej samej nazwie przekładanych farszem. Poniższy przepis prezentuje lasagne ze szpinakiem i sosem beszamelowym. Dobrze doprawiony

Słodka Strona
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 375

ubijać. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać obie mąki z wymieszanym proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Ciasto podzielić na pół a do jednej części wsypać łyżkę kakao. Masa jabłkowa: Jabłka umyć , obrać i pokroić na cząstki pozbywając się gniazd nasiennych . Wsypać pokrojone jabłuszka do garnka i na małym ogniu je dusić , bez dodatku wody , dodać cukier i co jakiś

Słodkości i nie tylko
Tarta z kremem cytrynowym i figami 218

cukru pudru szczypta soli 100 g zimnego masła, pokrojonego w kawałki 1 jajko 3 łyżki wody Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą, dodać masło, jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię i schłodzić przez 30 min. w lodówce. Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać mąką.   Po tym czasie rozwałkować ciasto na okrąg o średnicy około(...)pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi, fasolą lub ryżem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić ciasto i piec 15 min. W czasie podpiekania spodu przygotować krem. Krem 1 cytryna, wyszorowana 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią opakowanie (250 g) ricotty 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10-12 fig płatki migdałowe Z cytryny zetrzeć skórkę

Słodkie inspiracje
Łosoś z sosem malinowym, kaszą jaglaną i sałatką z roszponki i prażonych płatków migdałowych 280

gałązka rozmarynu 0.5 cm świeżego imbiru 1 łyżka śmietany 12% (użyłam słodkiej 30%) 1 łyżeczka miodu sól morska   Sałatka z roszponki: 2 garście roszponki odrobina soku wyciśniętego z cytryny 1 garść płatków migdałów sól morska   Przygotowanie: Przygotować łososia: Łososia podzielić na dwie porcje. Umyć, osuszyć. Włożyć do miseczki i zalać winem. Marynować w winie ok. 30 minut (jeśli(...)termoobieg). Łososia przełożyć do nagrzanego naczynia żaroodpornego skórą do dołu, przyprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Piec około 12 minut. Ugotować kaszę jaglaną: W czajniku zagotować wodę. Kaszę wsypać do rondelka i prażyć w suchym rondlu, do momentu, aż zacznie pachnieć. Zalać wrzątkiem, uważając aby się nie poparzyć (bo kasza od razu zacznie bulgotać), następnie delikatnie wylać cały wrzątek

Moja Delicja
Sernik Japoński 122

serka (u mnie philadelphia) 100 ml mleka 1 łyżka soku z cytryny 60 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej Wykonanie Masło rozpuścić w rondelku. Dodać mleko, serek. Zdjąć z gazu, mieszać do momentu połączenia się składników. Pozostawić do wystygnięcia. Do masy dodać żółtka jaj, sok z cytryny mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać do połączenia. Białka ubić, stopniowo dodawać cukier(...)tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem. Tortownicę z zewnątrz owinąć folią aluminiową (sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej). Do dużej blaszki nalać wrzątku, tak by wysokość wody wynosiła około 1 cm. Na blaszce delikatnie umieścić sernik. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200ºC przez 17 minut, następnie w temperaturze 135º

Przepiski.pl
Galaretka z kurczaka bez żelatyny 114

jedno duże) wypłukać zimną wodą. Na dno wlać trochę galaretki, zaczekać aż zastygnie. Ułożyć dekorację – mogą to być jajka ugotowane na twardo, marchewka z rosołu – zalać niewielką ilością galaretki, odstawić do zastygnięcia. Mięso wymieszać z 1/3 płynnej galaretki. Ułożyć warstwę mięsa i zalać resztą galaretki.  Odstawić do zastygnięcia. Podawać z sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. zastawa

królestwo garów
Małdrzyki krakowskie z sosem śliwkowym 164

cukru sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Ser przeciśnięty przez praskę miksujemy z jajkiem,żółtkiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem oraz masłem. Dodajemy mąkę. Masa powinna być gęsta tak aby było można smażyć placuszki. Jeśli placki podczas smażenia się rozpadają (zależne od sera) trzeba dodać trochę mąki sos: Śliwki drylujemy, wkładamy do garnka w odrobiną wody na dnie, aby śliwki się

Bon appetit mon amie
Juicy colorful spicy heaven 276

papyczek jalapeño 2 łyżki wody wyciśnięty sok z 1/2 limonki 1 pełna łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystko dodać do blendera, zmiksować na gładki płyn. Gotowe :D Składniki na polędwicę grillowaną: 1 mała lub 1/2 dużej polędwicy wieprzowej 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku szczypta soli 1/2 soku z cytryny lub limonki 1/2 łyżki

Lajtkraft food intolerance
Wiosenne ciasto - leśny mech 241

skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pestki z jednej laski wanilii 250 g śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 śmietan fix owoce do dekoracji - maliny, borówki, truskawki Opcjonalnie - lukier plastyczny do ulepienia jajeczek. Przygotowanie: Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Można go lekko zblendować, jeśli

Kulinarne Inspiracje
Sos z królika i trochę prywaty. 163

królika, zalać wodą i dusić wolno do miękkości. Gdy już zaczyna lekko odchodzić od kości wtedy można zabielić śmietaną i zagęścić mąką oraz ostatecznie doprawić, posypać koperkiem i gotowe. . Ilość śmietany i mąki jest zależna od ilości  tego sosu  i  konsystencji jaka nam odpowiada.  Mnie najlepiej smakuje z buraczkami, takimi normalnymi z cytryną i cukrem

Dieta moja pasja
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 339

łyżeczka soku z cytryny sól morska  pieprz 1-2 łyżki oliwy/ opcjonalnie WYKONANIE   SOS : Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu. Opcjonalnie dodajemy 1-2 łyżki oliwy. BROKUŁ dzielimy na różyczki i gotujemy około 5-7 minut na parze lub w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu krótko przelewamy

cool and minty
speedcook-placki ziemniaczane 189

łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka tymianku Wykonanie Najlepszy do sosów jest świeżo wyciśnięty czosnek. Do sosu możesz dodać koperek (świeży lub suszony) lub ulubione zioła ,u mnie tymianek. Wszystko razem zmiksować ,doprawić ,sola i pieprzem. Warzywa blanszowane Składniki 2 marchewki młode 1 pietruszka kilka różyczek kalafiora 25 dag fasolki szparagowej Wykonanie Zagotować wodę w garnku i wrzucić do niej

w mojej kuchni
Granita truskawkowa – z rumem i bazylią, zamiast drinka 211

kryształki’ – powstałe przy zamrażaniu wody lub soku. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Najprościej i najwygodniej zrobić to szeroką słomką do napoi – wtykamy ją od końca owocu i wypychamy szypułkę, przy okazji w wielu odmianach truskawek pozbywając się mało smacznego twardego „głąba”. Truskawki kroimy na ćwiartki. Przekładamy je do kielicha blendera, zalewamy rumem, dodajemy sok z cytryny, pocięte liście bazylii, zasypujemy cukrem

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania