woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:775/1096)

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 221

doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy - powstanie nam dip do gotowego dania :) 5. Zamarynowanie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Kładziemy na blaszce do pieczenia posmarowanej delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez około 10 minut. 6. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie lub na parze, do czasu

W kuchni Katie
GULASZ RYBNY 161

małży  sól, pieprz ziołowy do smaku 2 jajka 4 łyżki mąki  1/4 szklanka wody olej do smażenia Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony(...)puszki pomidorów krojonych 1 spora cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny natka pietruszki                                                          PRZYGOTOWANIE

Kulinarne Fantazje Marioli
Dżem truskawkowy z chia, bez cukru 181

dużo zależy od ilości wody, jaką zawierają. Jeśli dżem wyjdzie za rzadki, dodajcie więcej nasion. Polecam spróbować wariantu z nasionami wanilii czy z innymi owocami (morele, maliny, jagody itp). Dżem przechowujemy w lodówce. Drukuj Dżem truskawkowy z chia, bez cukru window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 300 g słodkich truskawek 2 łyżki soku z cytryny 2-4 łyżki nasion chia

Mieszam w Garnku
Wegańskie kotleciki ze słodkich ziemniaków i fasoli 299

nieugotowanych) * skórka otarta z połowy cytryny * 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej * ½ łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka tartego imbiru * 2 łyżki ziaren słonecznika lub pestek dyni lub ulubionych orzechów * ½ łyżeczki soli * pieprz * sezam do obtaczania WYKONANIE: Białą fasole rozdrabniamy widelcem lub blenderem. Słodkie ziemniaki ucieramy na tarce a następnie pozbywamy się nadmiaru wody. Wszystkie składniki (poza sezamem) łączymy

Mohiella
Kurczak pieczony nadziewany jabłkami 178

cytrynowa ( lub sok z połówki cytryny) 2 łyżki natki pietruszki 1 jajko 1 kromka chleba Kurczaka opłukać i osuszyć, a następnie oprószyć z wierzchu solą i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Na koniec dodać posiekaną trawę cytrynową. Wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Chleb namoczyć w wodzie i odcisnąć.Wszystko dodać

O kuchni z uczuciem
Grillowany bakłażan z wędzoną mozzarellą i pomidor z bazylią 193

luuubię. Dlatego wybrałam wodę Sanpellegrino od Smaków Południa - doskonale orzeźwiającą i gaszącą pragnienie. W sam raz na "bezprocentowe" grillowanie. (2 porcje) 1 bakłażan (większy) 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól, pieprz (zamieniam na czarnuszkę) Dodatkowo: 150g wędzonej mozzarelli Sałatka: 1 pomidor (duży) 1/2 czerwonej cebuli kilka listków świeżej bazylii  sok z cytryny oliwa do skropienia sól, pieprz (zamieniam

Di gotuje
Cytrynowe bułeczki z żurawiną 155

Lubisz wrzucić się na głęboką wodę? Wymagać od siebie dużo? Marzyć o tym niemożliwym? Ale również udowodnić sobie, że potrafisz i możesz sięgnąć po wszystko czego pragniesz. To uczucie zmusza do działania... uzależnia... Trzeba tylko stworzyć plan... i nie zawracać z obranej drogi. Powodzenia!;) Składniki: 400g mąki pszennej 250ml mleka skórka starta z jednej cytryny 200g suszonych owoców żurawiny

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta migdałowa z jabłkami 199

łyżki zimnej wody łyżka cukru 1 żółtko 1 łyżeczka cukru cytrynowego Delecta 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta szczypta soli  masło do natłuszczenia formy  2 łyżki mąki do posypania formy   Nadzienie 800 g jabłek  40 g brązowego cukru 10 g masła Przyprawa do szarlotki Delecta garść płatków migdałów łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Formę posmaruj masłem

SzczyptaSmaQ
Kurczak na dziko 157

sokiem z cytryny i nacieramy zmielonym jałowcem (od zewnątrz i od wewnątrz). Następnie dokładnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na dobę.  Po upływie 24 godzin kurczaka odwijamy z folii i nacieramy obficie solą. Obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy i lubczyk. Lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem

Marder&Marder Manufacture
Homar pieczony w maśle z przyprawami 142

dodałem startą skórkę z cytryny ( dokładnie umytej i wyparzonej wcześniej ), koperek drobno pokrojony, natkę pietruszki, dymkę - część zieloną i białą ,zmiażdżony czosnek, sos, sól ( ok. 1/5 łyżeczki ) i pieprz. świeżo zmielony. Dokładnie delikatnie wymieszałem.   Homara rozmroziłem. Położyłem na desce i ostrym nożem rozkroiłem na pół zaczynając od głowy. Połówki homara opłukałem pod bieżącą wodą usuwając niejadalną część żołądkową. Wyjąłem

R'n'G Kitchen
Baba ghanosh-bakłażanowe smarowidło do chleba 162

Baba ghanosh danie kuchni arabskiej,popularne na bliskim wschodzie (Liban,Syria) i w Egipcie.To potrawa w formie pasty lub dipu,ktorej podstawowym skladnikiem sa: baklazany i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Buraczki ćwikłowe z tartym chrzanem 221

Burak to jedno z moich ulubionych warzyw.Do buraczków mam słabość od zawsze.Bez czerwonego barszczu,sałatki z buraczków i ćwikły moja kuchnia nie mogłaby istnieć.Ćwikła to

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lasagne ze Szpinakiem i Sosem Beszamelowym 412

Lasagne - włoska potrawa składająca się z prostokątnych płatów makaronu o tej samej nazwie przekładanych farszem. Poniższy przepis prezentuje lasagne ze szpinakiem i sosem beszamelowym. Dobrze doprawiony

Słodka Strona
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 352

ubijać. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać obie mąki z wymieszanym proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Ciasto podzielić na pół a do jednej części wsypać łyżkę kakao. Masa jabłkowa: Jabłka umyć , obrać i pokroić na cząstki pozbywając się gniazd nasiennych . Wsypać pokrojone jabłuszka do garnka i na małym ogniu je dusić , bez dodatku wody , dodać cukier i co jakiś

Słodkości i nie tylko
Tarta z kremem cytrynowym i figami 208

cukru pudru szczypta soli 100 g zimnego masła, pokrojonego w kawałki 1 jajko 3 łyżki wody Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą, dodać masło, jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię i schłodzić przez 30 min. w lodówce. Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać mąką.   Po tym czasie rozwałkować ciasto na okrąg o średnicy około(...)pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi, fasolą lub ryżem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić ciasto i piec 15 min. W czasie podpiekania spodu przygotować krem. Krem 1 cytryna, wyszorowana 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią opakowanie (250 g) ricotty 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10-12 fig płatki migdałowe Z cytryny zetrzeć skórkę

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania