woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:781/1096)

Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 184

szklanki nalejesz zimnej wody (aby zanurzyć całe jajko) . Jeśli pływa po powierzchni to jest nieświeże . Jeśli spada na dno, znaczy że możesz spokojnie je wszamać :D Jajka można mrozić, wystarczy że pozbawisz je skorupki i wsadzisz do szczelnego pudełka i do zamrażary :D Dzisiaj wykorzystałam jajka do sznycli :) A o to przepis: Składniki : 4 sznycle cytryna ( a dokładniej

Domowa Kuchnia u Mamy
Pesto marchewkowe na kanapki. Dieta szybka przemiana - faza III 194

skórkę otartą z cytryny, czosnek, kumin, ksylitol itd.... Składniki na 1 porcję: 1 duża marchewka 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy sól, pieprz do smaku zielona pietuszka - opcjonalnie Wykonanie: marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki zblendować z olejem i ziarnami słonecznika pozostawiając większe kawałeczki, nie na pastę. Gdy masa słabo się kręci dolać łyżkę wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lemon Curd 155

masła Przygotowanie: Cytryny sparzyć i dokładnie wyszorować. Zetrzeć skórkę (jeśli ktoś nie przepada za smakiem skórki można pominąć), wycisnąć sok i przełożyć do metalowej miski, lub niedużego garnka. Do garnka dodać żółtka, jajko, cukier i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie dodać pokrojone w kostkę miękkie masło. Miskę (garnek) ustawić nad większym garnkiem z gotująca się wodą, tak by nie stykała się

My sweet a life
Ryba w cieście piwnym podana z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniakami. 217

cytryny, jogurt i majonez, po czym dokładnie łączymy składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.  2. Następnie nastawiamy ziemniaki.  3. A na końcu smażymy rybę.  W misie miksera łączymy ze sobą dokładnie składniki na ciasto: jajka, mąkę, piwo, sól, pieprz, proszek do pieczenia, słodką paprykę.  Ryby odsączamy z nadmiaru wody i kroimy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 351

szklanki nalejesz zimnej wody (aby zanurzyć całe jajko) . Jeśli pływa po powierzchni to jest nieświeże . Jeśli spada na dno, znaczy że możesz spokojnie je wszamać :D Jajka można mrozić, wystarczy że pozbawisz je skorupki i wsadzisz do szczelnego pudełka i do zamrażary :D Dzisiaj wykorzystałam jajka do sznycli :) A o to przepis: Składniki : 4 sznycle cytryna ( a dokładniej

Domowa Kuchnia u Mamy
Aromatyczne roladki drobiowe 210

skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki oregano Przygotowanie: farsz: Ser feta kruszymy, dodajemy do niego otartą skórkę cytrynową, oregano, masło oraz kukurydzę, całość mieszamy. Udka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą i pieprzem. Na mięso nakładamy warstwę farszu, a potem zwijamy w roladę. Każdą z rolad dokładnie (jak najciaśniej,aby nie dostała się woda) zawijamy w folię spożywczą

Bon appetit mon amie
Sałatka z botwinką 142

soku z cytryny łyżka musztardy sarepskiej łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz     Przygotowanie   Wymieszałem wszystkie składniki sosu, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Z botwinki odciąłem końcówki z buraczkami. Umyłem liście, delikatnie osuszyłem ściereczką i posiekałem razem z łodyżkami. Sałatę opłukałem, odwirowałem z wody, pokroiłem

R'n'G Kitchen
Sernik jagodowy 149

startą skórkę z cytryny, cukier i skrobię ziemniaczaną. Miksując dodawać jaja plus żółtka. Powstałą masę wylać na spód i piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120-piec kolejne 30 minut. Wystawić i całkowicie wystudzić.  Mus owocowy: Jagody zmiksować blenderem, przecierając przez sitko, pozbawiać pestek.Dodać cukier w waniliowy, Żelatynę namoczyć w kilku łyżeczkach wody, następnie podgrzewając-całkowicie

Kopystką po garach
Bezglutenowe kotlety rybne w sosie pomidorowym 203

kroplami soku z cytryny, solą, pieprzem Obtaczać w bułce bezglutenowej ( ja obtoczyłam w mące gryczanej), smażyć z obu stron na głębokim tłuszczu. Składniki na szybki sos: 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, ewentualnie łyżeczka cukru, świeży estragon 1 łyżka mąki kukurydzianej Przygotowanie: Do garnuszka o objętości 250 - 300 ml wlewamy do połowy zimnej wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, łyżkę

Proste Potrawy
Panna cotta z kawiorem z owoców leśnych 259

dodać sok z cytryny oraz agar, wymieszać i zagotować. Gotować około 3-4 minuty i odstawić z ognia. Wyjąć olej z zamrażalnika, strzykawkę napełnić ciepłym płynem i kropla po kropli wpuszczać do zimnego oleju. Kiedy zupa przestygnie, należy podgrzać ją ponownie- z ciepłej łatwiej robić kropelki. Gotowy 'kawior' odcedzić na sitku i przepłukać zimną, przegotowaną wodą. 'Kawiorem' zwieńczyć wierzch deseru

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 214

Uważajcie jednak, by woda nie była gorąca, bo zimna skorupka przy kontakcie z wrzątkiem może pęknąć! Pieczenie: Temperatura - 180ºC z dolną i górną grzałką (jeśli ciasto przypiecze się z góry, to wyłączcie górną grzałkę) Czas - ok. 20-25 minut Poncz: pół szklanki syropu z brzoskwiń lub pół szklanki lekko osłodzonej herbaty sok wyciśnięty z połowy cytryny lub limonki Jeśli

Cooking Monster
Sos morelowy 95

cytryny skórka z ½ cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   Przygotowanie Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem na sito, przetarłem. Ponownie przelałem do rondla. Podgrzałem, dodałem rum, dodałem mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zdjąłem z ognia

R'n'G Kitchen
Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim 144

pół cytryny Łyżka rozpuszczonego masła Biały pieprz I sól do smaku Wykonanie: Odcinamy końcówki szparagów. Ja obieram jeszcze skórkę, ale nie jest to konieczne. Sos holenderski przygotowujemy ubijając żółtka z sokiem cytrynowym na gładką masę. Dodajemy powoli rozpuszczone masło I ubijamy aż zgęstnieje. Doprawiamy solą I pieprzem. Szparagi gotujemy 2 minuty w osolonej wodzie. Na talerzu układamy liście sałaty, plaster

Smaki Przyprawy i Kolory
Ciasteczka cytrynowe 145

się biały :) Chyba wody było za dużo. No trudno, następną razą się uda. Ja za to fantazji teraz nie mam więc bez przedłużania przejdę do przepisu (który Madzia wzięła z Pani Domu). Ciasto: - 300 g mąki tortowej - 200 g zimnego masła pokrojonego w kostkę - 8 łyżek cukru pudru - 2 żółtka - łyżka kwaśnej śmietany - skórka z cytryny - sok z połowy cytryny

Marder&Marder Manufacture
Soczysty sojowy kurczak w towarzystwie kaszy jaglanej na sałatce z ziarnami słonecznika i bakłażanem 219

międzyczasie do osolonej wody z dodatkiem oliwy wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Pomidorki kroimy na pół, tak jak paprykę. Sałatę rwiemy. Na talerz wykładamy sałatę, na którą wykładamy kasze jaglaną oraz warzywa. Kurczaka kroimy w plastry i posypujemy słonecznikiem. Skrapiamy odrobina sosu sojowego.   Do marynaty warto dodać łyżeczkę soku z cytryny (jeżeli ktoś

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania