słoniny 2 cebule 2 łyżki mąki sól, pieprz kwasek cytrynowy lub sok z cytryny cukier Kapusta czerwona zasmażana - kuchnia podkarpacka Kapustę szatkujemy, sparzamy wrzątkiem i odsączamy. Słoninę kroimy w kostkę i smażymy skwarki. Wyciągamy je i dodajemy do kapusty. Dolewamy szklankę wody i dusimy około 30 minut. W międzyczasie siekamy drobno 2 cebule, podsmażamy je na tłuszczu z wytopionej słoniny
Trzeci talerzkisiel z cytrynowo-imbirową nutą . Taki deser będzie idealny na przeziębienie. Pomarańcze, imbir, miód, cytryna… wspaniałe źródło witamin w pysznej formie. Nic tylko jeść Warto przygotować sobie taki domowy kisiel pomarańczowy. Zdrowo i pysznie. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 2 porcje) 1/2 szklanki wody 225 ml naturalnie mętnego soku z pomarańczy 2 łyżeczki syropu z „Cytrynek z imbirem
Słodkie okruszkijakości 3 jajka ksylitol do smaku sok z połowy cytryny skórka otarta z cytryny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Oraz: kostka gorzkiej czekolady folia spożywcza naczynie o pojemności 2 l Gotujemy mleko, zalewamy nim przepłukane ciepłą wodą daktyle i kakao, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę, aby daktyle zmiękły i łatwiej dały się
Dieta moja pasjapieprz Olej rzepakowy Oliwa z oliwek Przygotowanie: 1/ Tuńczyka marynujemy dodając pieprzu i soku z cytryny, następnie dodajemy odrobinę oleju rzepakowego i wszystko wcieramy. Zostawiamy na 2 godziny w lodówce, przykryty. 2/ Limonkę kroimy w małe kawałki i wrzucamy do rondla, dodajemy 100ml wody i z 50g cukru. Karmelizujemy limonkę na małym ogniu odparowując wodę aż do momentu jak kawałki
Kuchnia PROzdrowotnaokoło 200 g) Owoce myjemy i odkładamy na bok by ociekły z wody. Ciasto : Wszystkie składniki powinny mieć TEMPERATURĘ POKOJOWĄ! – 150 g masła – 3/4 szklanki cukru – szklanka mąki (czubata) – 3 jajka – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – sok z połowy cytryny Masło ucieramy z cukrem, aż masa będzie puszysta. Dodajemy po jajku i dalej
Relaxtimecebulka pokrojona w kostkę, 1 mała marchewka, 1 pietruszka, ok. 2 i 1/2 l zimnej wody 1 kg buraczków, obierz i pokrój w małą kostkę 4 - 5 ziemniaków, obierz i pokrój w mała kostkę słód lub cukier do smaku 2 łyżki soku z cytryny lub nieco więcej sól, czarny pieprz śmietana kwaśna 18% lub inna - ilość wedle uznania zielony koperek
Szybko Szybkowarbudyniowy i cukier. Zmiksować do połączenia składników. Banany dokładnie rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Dodać do masy sernikowej i jeszcze raz zmiksować. Masę wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Sernik umieścić w większej formie, którą uzupełnić do 1/3 wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i trzymać
Smakołyki Asipodsmażać, ale nie rumienić. Stopniowo dodawać bulion mieszając intensywnie. Dodać koperek, gałkę muszkatołową, sok z cytryny, sól i pieprz. Zagotować, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku, a gdyby był zbyt gęsty wystarczy dodać odrobinę gorącej wody i jeszcze raz zagotować
Trzeci talerzzabek czosnku 4-5 szt. suszonych pomidorow w zalewie oliwy 1/2 natki swiezej pietruszki 1/2 cytryny lub limonki Swierzo mielony pieprz oraz sol 1/2 lyzeczki kminu rzymskiego 1 lyzka oleju rzepakowego lub zalewa z pomidorow 4 kromki chleba (takiego jakiego mozna:) 1/3 szklanki wody Ciecierzyce odcedzic. Natke pietruszki oplukac, osuszyc. Wszystkie skladniki przelozyc do blendera i zmiksowac na jednolita mase
Lajtkraft food intolerancegałkę muszkatołową, pieprz i sól i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy sok z cytryny i dusimy przez ok. 5 min. Ostygnięty szpinak mieszamy z ziemniakami, dodajemy mąki, jajko i wyrabiamy ciasto. Następnie lepimy g nocchi, które wrzucam do wrzącej i osolonej wody, gotujemy przez 2 minuty aż nie wypłyną. Podajemy z oliwą i startym parmezanem
Łycha smakówdaktyli starta skórka 3 cytryn (lub łyżka jakiejkolwiek kandyzowanej skórki cytrusowej) 3 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oleju (około 100 ml) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Cytrusy wyparz we wrzątku, skórkę zetrzyj z sok wyciśnij. Rodzynki zalej 50 ml gorącej wody i zblenduj na gładką masę. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski i dodaj
greenscarfrybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki - 1 mała pietruszka - 1 mała cukinia - 4 plastry cytryny - 1/2 pęczka koperku - sól, pieprz - papier do pieczenia ( 4 kwadraty 30x30cm) Rybę podzielić na 4 porcje
kawawszklancerosołowa lub vegeta warzywa (ja użyłam mrożonych) Wykonanie: Do naczynia do gotowania na parze wlać wodę i dodać kostkę rosołową lub vegetę. Na wierzchu ułożyć filet posypany pieprzem i solą oraz warzywa. Gotować pod przykryciem ok 15-20 minut. Polecam skropić gotowego łososia cytryną i posypać świeżym koperkiem
The Sweet Damselgarść listków bazylii 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka octu balsamicznego łyżeczka skórki startej z cytryny 2 łyżeczki posiekanego oregano starty parmezan do podania Włączamy piekarnik na 140 st.C, na termoobieg. W duże brytfannie rozkładamy cebulę, czosnek i wlewamy połowę wina oraz szklankę wody. Nad brytfanną umieszczamy ruszt i układamy nas nim mięso, uprzednio posolone i popieprzone oraz posmarowane oliwą
Dzieje kuchennej Wiewióry300g tofu ~30g mąki z tapioki Fresano ~40g mąki pszennej razowej ~2 łyżki soku z cytryny ~cukier/stevia do smaku Tofu zmiksować na gładką masę i wymieszać z pozostałymi składniki. Lekko zwilżonymi dłońmi formować kulki z masy i wrzucać na lekko osoloną gotującą się wodę. Gotować ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
breakfast of dreams