łyżki kakao (zależy jaką ilość lubisz) Ok. 5 łyżek dowolnego mleka lub więcej (do uzyskania pożądanej konsystencji, moja wyszła dość gęsta)* *w wersji bez laktozy i wegańskiej należy użyć odpowiedniego mleka/napoju roślinnego Przygotowanie: Orzechy upraż na patelni do lekkiego zbrązowienia, uważaj, aby ich nie przypalić. Następnie ostudź i obierz ze skórek. Będą z łatwością odchodziły w rękach. Daktyle namocz
Fabryka pomysłównieco przedłużonej przerwie wielkanocnej, wracam do gotowania i od razu zapraszam Was na pyszne wegańskie curry z ziemniaków i kalafiora . Curry ziemniaczane jest niezwykle proste i szybkie do przygotowania i idealnie nadaje się do wykorzystania nadmiaru ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Jak każde danie kuchni indyjskiej jest niezwykle aromatyczne i lekko pikantne, ale wszystko to sprawia, że jest bardzo smaczne
Codzienne Gotowaniefasolę, ciecierzycę, soczewicę czy groszek i gotujcie smakowite posiłki. Ja proponuję krem z ekologicznej żółtej soczewicy od Bio Planet . Zupa wychodzi kremowa, średnio gęsta i niezwykle aromatyczna. Jest bezglutenowa, wegańska i nie powoduje przykrych dolegliwości ze strony układu pokarmowego (bóle brzucha, wzdęcia, gazy), do czego mogą przyczyniać się niestety strączki. Aby uniknąć tych przykrych konsekwencji użyłam wodorostów KOMBU . Miałam
Zdrowie na języku :Pudały, a ponad to nie wyglądają zbyt apetycznie 😭 I jak ja bym tego później żałowała.... Po tytule już wiecie - poniżej znajduje się przepis na najpyszniejsze muffinki w wersji wegańskiej ! Smakują fenomenalnie! Może nie wyglądają pięknie, ale smak rekompensuje wszystko! Ponad to, pierwsza myśl dotycząca tego, że środek muffinek może być niewypieczony okazała się błędna, a ich niezwykle mięciutkie i puszyste
Zdrowie na języku :Pmyślą posiłku obiadowego, i tak je też zjadłam, ale chyba lepiej będą pasować jako przekąska czy przystawka. Co myślisz? W każdym razie smak jest cudowny! Całość w pełni wegańska i bezglutenowa . Ruloniki bakłażanowe są mięciutkie, pyszna mieszanka kaszowa od Innej Bajki lekko chrupiąca, a pasta sezamowa nadaje smakowitej kremowości. Wszystko tak bardzo do siebie pasuje, że aż tak fantastycznego efektu
Zdrowie na języku :Pzamykam na gorąco w słoikach i po wystudzeniu przechowuję w lodówce albo studzę, przelewam do pojemników i zamrażam. 9 Bulion używam jako podstawę do zup, kremów i sosów wegańskich i wegetariańskich. 10 Smacznego! Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Domowy bulion warzywny pochodzi z serwisu Book
Book of spellsprzepięknymi kulkami energetycznymi, czyli ENERGY BALLS . Specjalnie napisałam przepięknymi, ponieważ sami spójrzcie jak cudownie się prezentują w formie takiej bombonierki, po prostu aż szkoda je jeść. A to wszystko wegańskie, bez glutenu, bez cukru, bez laktozy, bez GMO . Aktualnie dostępnych jest 6 różnych, oryginalnych i ciekawych smaków . Stanowią świetny pomysł na zdrowy i szybki zastrzyk energii w ciągu dnia. Pakowane
Zdrowie na języku :Ptego pomysłu. Jej smak wydaje mi się zbyt wyrazisty. Ale kto wie, może kiedyś pokuszę się na taki eksperyment. Na razie zostawiam Was z przepisem na wytrawne wegańskie, bezglutenowe placki z mąki z ciecierzycy. Przepis z serii tych minimalistycznych - bez jajek, nabiału i tylko trzy składniki. PRZEPIS BEZGLUTENOWE PLACKI Z MĄKI Z CIECIERZYCY Czas przygotowania 15 minut Z podanych
HealthyCreationsWiosenne warzywka dostępne są narazie w postaci mrożonej, Można z nich wyczarować smaczne i zdrowe danie. Wiosenna przekąska wegańska 1 opakowanie "Bukiet jarzyn wiosenny Hortex" 150 g ugotowanej kaszy jęczniennej 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1 kostak tofu naaturalnego sos sojowy sól i pieprz czarny, chili w proszku do smaku tymianek 3 łyżki sosu chili pół szklanki
Gotuj Sam!dealna wegańska pasta do chleba, zdrowa i smaczna. Jej podstawowym składnikiem jest cieciorka (ciecierzyca), dodatkowo wzbogacona o pastę tahini, pastę z ziaren sezamu, który zawiera mnóstwo łatwo przyswajalnego wapnia, dużo cenniejszego od tego, które znajduje się w mleku lub nabiale. Rzodkiewka, czosnek i kumin, ułatwiający trawienie, uzupełniają tę zdrową kompozycję. Możecie z powodzeniem podać tę pastę na wielkanocne śniadanie. Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaprzypominajka, a z pewnością się przyda. Pod spodem linki do przepisów :) Bezglutenowy zakwas na żurek na mące z quinoy i mące gryczanej Wielkanocny żurek bez glutenu i laktozy Wielkanocna wegańska causa Wielkanocna sałatka z przepiórczymi jajkami, czarną quinoą... Bezglutenowa tarta marcepanowa z marchewkowym musem
Quinoa Raz!żadnych zbędnych dodatków. Bez śmietany, bez majonezu, bez cukru, bez cebuli czy jabłek. Tylko kapusta, olej, ocet i miód. Idealna do dań obiadowych. Ulubiona do dań z wieprzowiny. Wegańska i bez glutenu. The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjatyle, że mogłam podzielić ciasto na kawałki i trzymało ono swój kształt. Deser jest sycący, słodki i idealny do kawy – myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Jagielnik jest wegański, bezglutenowy i bez cukru. Do posłodzenia wykorzystałam ksylitol, a dodatkowa słodycz to oczywiście karmel z daktyli, wzbogacony orzechową nutką i posypką z chrupiących fistaszków Ciasto nie wymaga użycia piekarnika, więc
FitkotMihiderka to jedno z tych miejsc na wegetariańskiej i wegańskiej mapie Krakowa, które zdecydowanie warto odwiedzić. Lokal działa od pierwszego dnia wiosny 2017 roku na ulicy Józefa na Kazimierzu i prawdę mówiąc nie mogłam się doczekać, kiedy go odwiedzę po raz pierwszy. Nie jest to pierwsze takie miejsce w Polsce, Mihiderki działają już z dużym Czytaj więcej → Artykuł MIHIDERKA pochodzi
greengoodiesPyszne smarowidło do kanapek - pasta z fasoli - czyli wegański smalec :) Bardzo smaczna i zdrowa pasta do chleba, polecam spróbować - moim mięsożercom bardzo smakuje! SKŁADNIKI (na ok. 12 kromek) 1 puszka białej fasoli (240 g po odsączeniu) 1 cebula 6 śliwek suszonych 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, majeranek kilka ogórków kiszonych PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju
Moje Kuchenne Rewelacje