woda ubija się na pianę jak białka jaj, nie wiem, nie pytajcie, ale wiem jedno, że desery przy użyciu aquafaby są leciutkie i przepyszne. Przepis ze strony Marty Dymek. Wegański mus czekoladowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzy przygotowanie pysznych pralinek lub trufli jest czasochłonne i trudne? Pewnie, że nie! Wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników i domowymi sposobami możemy stworzyć pyszne pralinki. Smakiem
Via GustoW lodówce lub w zamrażarce znajdziesz trochę truskawek? Masz ochotę na coś słodkiego? Świetnie się składa – przychodzę do Ciebie z przepisem na truskawki pod kruszonką
Via Gustoodpowiada. Klika minut miksowania i majonez gotowy. Potrzebne będą tylko odpowiednie składniki, które zakupicie w sklepach ze zdrową żywnością, lub w sklepie Vegepack. Przepis znalazłam u Marty Dymek. Majonez wegański z aquafaby. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieposmak, ale możesz go zastąpić olejem kokosowym, wielokrotnie stosowałam ten trik, gdyż nie zawsze mam masło w lodówce, oba tłuszcze skleją ciasteczka, jak i nadadzą im kruchości. W wersji wegańskiej i bez laktozy koniecznie użyj właśnie oleju kokosowego **możesz je zmielić w młynku do kawy lub blenderze z odpowiednią końcówką, ja polecam młynek do kawy, jest to łatwiejsze przy
Fabryka pomysłówrazem przygotowałem tradycyjne indyjskie curry z kalafiora. Gobi curry. Danie wegetariańskie, a nawet wegańskie. Oczywiście, nie znaczy to, że mięsożercy muszą nim pogardzić. Raczej powiedziałbym: nie mogą! Zostało to przetestowane na rodzinie - z sukcesem. Kalafior wydaje mi się czasami niedocenianym warzywem. Być może jednak to tylko ja wykorzystuję go zbyt rzadko. Niesłusznie. Jego delikatność, jędrność i ciekawa faktura jest wielką
zadanie-gotowaniesmak są super. Do tego oczywiście bez cukru i zbędnej chemii, w wersji fit Dodałam jedynie naturalną pektynę jabłkową, dzięki której konfitura stała się dżemem Dżem z kaki jest wegański, ale to chyba oczywista cecha Będzie doskonałym dodatkiem do wszelkich naleśników, placków i ciast, bo jest pyszny i pięknie pachnie dzięki dodatkowi pomarańczy A wy znacie kaki? Jeśli macie jakieś
Fitkotszczypcie suszonego oregano i szałwii do pieczenia dyni winegret: 2 łyżeczki oleju lub oliwy extra virgin , 1 łyżeczka naturalnego octu jabłkowego, 1/2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego w wersji wegańskiej, nierafinowana sól i pieprz do smaku Kaszę jaglaną ugotować na sypko, według instrukcji zawartych np. w tym przepisie, odstawić do wystudzenia. Dynię pokroić w niedużą kostkę, przełożyć na blachę
Even Better Foodwszyscy moi domownicy przyzwyczaili się do tego, że moje wypieki są wegańskie tata pytany czy ma ochotę na jakieś konkretne ciasto zawsze odpowiada, że ciasto ma być normalne, jasne i nie mam mówić z czego jest. Upiekłam więc specjalne dla niego najnormalniejszą (na ile mogłam) babkę, jednak nie byłabym sobą gdybym czegoś „dziwnego” nie przemyciła, czyli herbaty matcha
greenscarfinnego wyjścia to nie może być niedobre 😋. Mogę go jeść trzy razy dziennie! Zapraszam po przepis 😊. A na blogu znajdziecie również inne przepisy przygotowane zgodnie z dietą: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 kalafior 500 ml gęstego przecieru pomidorowego
Kulinarne przygody Gatityuzyskać z potrawy i strawić te właściwości, które potrzebujemy. Tych technik i wiedzy trochę nabrałem wdrażając od czasu do czasu dietę wegetariańską, a nieraz nawet wegańską... Nie stałem się jeszcze wegetarianinem lub weganinem w 100%, bo ze względu na treningi siłowe nie dopracowałem odpowiedniego menu tych 2 diet tak by były zgodne z dietą rozdzielną i zapewniły
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedieta -, ale gdy widać efekty od razu ma się lepsze samopoczucie. Do tej pory na naszym stole królowało leczo z kiełbasą lub parówkami, nigdy nie jadłam lecza wegańskiego i muszę przyznać, że jego smak bardzo miło mnie zaskoczył. Zapraszam po przepis i na zdrowie 💗. Leczo według dr. Ewy Dąbrowskiej Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 duże czerwone papryki 2 cebule
Kulinarne przygody Gatityzekolada i suszone śliwki to połączenie doskonałe. Dlatego postanowiłem je wykorzystać do tej prostej wegańskiej tarty bez pieczenia. Delikatny spód z amarantusa, masa z suszonych śliwek i polewa czekoladowa na mleku kokosowym. Sama natura i to bez dodatkowego cukru, nabiału czy glutenu. Z ksylitolu można również zrezygnować, dodając czekoladę o nieco mniejszej zawartości kakao. Korzystając z przepisu, koniecznie wybierzcie śliwki
Food Squareprzyjmijmy że taka jest jego nazwa i już. Smakuje jak najlepszy sernik na zimno więc warto go popełnić i zajadać ze smakiem bez wyrzutów sumienia o wagę. Polecam gorąco. Wegański sernik z awokado na ciemnym spodzie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesosu sojowego tamari 1 łyżeczka sosu rybnego (opcjonalnie) 1/2 łyżki oleju (np. ryżowego, z pestek winogron)** Tabasco do smaku 500 ml rosołu/bulionu grzybowego, warzywnego lub mięsnego w wersji niewegańskiej (wołowego w oryginale) 1/2 małego pęczka natki pietruszki nierafinowana sól i pieprz do smaku Połowę pomidorków przełożyć do naczynia do zapiekania lub wyłożyć na blachę do pieczenia, posypać solą
Even Better Food