oczyszczonej - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią - 1 szklanka jogurtu sojowego (my użyliśmy niesłodzonego Alpro) - 3 łyżki świeżego soku pomarańczowego - 1/4 szklanki aquafaby - 3/4 szklanki rozpuszczonego wegańskiego masła (olej kokosowy lub olej również powinny dać radę) - 6 łyżek cukru - 10 łyżek świeżego soku pomarańczowego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie
Roślinożerni urlopowiczegrillowany w słono – słodkim sosie węgorz, przygotowywany tzw. metodą kabayaki. Dla tych, co chcieliby spróbować tej potrawy, ale nie mają ani węgorza, ani nie znają tej metody przygotowałam wegańską wersję, w której rybę zastępuje umiejętnie … bakłażan, … Artykuł Bakłażan w sosie unagi pochodzi z serwisu
Flymetothespoonszarpany chlebowiec fantastycznie naśladuje rwaną świnkę. Taka kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą to pełnowartościowe śniadanie na wypasie. Pokochasz! Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą Rodzaj: wegańskie Czas przygotowania: 10 minut + … Artykuł Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu
FlymetothespoonCoś innego, ale identycznego jak w wersji z wykorzystaniem mięsa zwierzęcego. Zachęcam do przygotowania wegańskiego spaghetti z użyciem roślinnego mielonego od Roślinna Manufaktura ! Składniki: 140g roślinnego mielonego 50g suchego makaronu spaghetti 10g koncentratu pomidorowego 5ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron. Gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć
Truskawkowa Fiestakapustą. Koniecznie przygotujcie mineralny bulion orientalny. Jest on źródłem cennych minerałów, wspaniale rozgrzewa i daje uczucie sytości. Oprócz zup w książce znajdziemy również leniwe na milion sposobów, soccę, bigos wegański czy tadżin warzywny. Polecam bardzo buraczane fuczki, placuszki z kiszonej kapusty i buraków. Są łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Jarzynova Jednogarnkowa to cztery pory roku i mnóstwo przepisów
Tajemnice SmakuDiety wegańskie, wegetariańskie i roślinne stają się coraz bardziej popularne, a i jedzenie, które się do nich zalicza, jest coraz pyszniejsze! Stopniowe zyskuje nawet uznanie niejednego mięsożercy. Doświadczonych, początkujących i aspirujących roślinożerców (ale mięsożerców też!) zachęcamy do odwiedzenia Browaru Mieszczańskiego - ul. Hubska 44 - we Wrocławiu 22-23 maja. Odbędzie się wtedy festiwal zorganizowany specjalnie dla nich: Vegan StrEAT Festival! Dużo
COOKMAGAZINEKiedy mamy ochotę oderwać się trochę od monotonii w kuchni,... Artykuł SEZONOWA WEGAŃSKA KUCHNIA ŻYDOWSKA – WARSZTATY KULINARNE – ZOOM 23.04.21 pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEProste, mięciutkie ciasteczka bananowe. Idealnie sprawdzają się na przekąskę lub śniadanie. Ciastka są wegańskie, nie zawierają też dużo cukru, bo słodyczy nadaje banan i czekolada :) Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie wypieki to opcjonalnie można je dosłodzić np. syropem z agawy/klonowym lub innym słodzikiem. Ciasteczka można też urozmaicić o inne dodatki np. wiórki kokosowe, czy orzechy. Składniki (8-10 ciastek
Healthy food explorersezamem i dynią oraz pysznym tahini . Ten baton nie wymaga pieczenia i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Ta zdrowa przekąską zapewni nam satysfakcje na długo. Baton jest bez glutenu , wegański i bez cukru . Ten baton będzie naszą zdrową obsesją! FIT BATONY Z PROSEM EKSPANDOWANYM! The post Fit batony z prosem ekspandowanym. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny
Zdrowy Styl JoannyAleksandra Course: Przystawki Difficulty: średnia Liczba porcji 6 porcje Czas przygotowania 50 minutes Składniki Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz Tarta z botwinką wegańskie ciasto francuskie 1 pęczek botwinki garść rukoli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie do wchłonięcia soku z botwinki) sól i pieprz czarny do smaku Szybki sos czosnkowy
Heca w kuchnipłatków owsianych (można użyć innych np. jaglanych, jęczmiennych) 2 średnie banany 50 g gorzkiej czekolady (oczywiście może być każda inna, ale gorzka jest wegańska) 120 g masła orzechowego (ulubionego) 75 g syropu klonowego/z agawy/ryżowego/daktylowego/*miodu w wersji wegetariańskiej szczypta soli nie zaszkodzi, jak również dodatek cynamonu, kardamonu, imbiru Przygotowanie: Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z płatkami, masłem orzechowym, syropem
greenscarfdojrzałe brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzały żółty melon 125 g jeżyn 300 g truskawek Sałatkę nakładać do miseczek. Można podawać z kleksem jogurtu naturalnego (pominąć w wersji wegańskiej) i chrupiącym, dmuchanym orkiszem (lub kaszą jaglaną w wersji bezglutenowej). Czytaj więcej: Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami The post Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym
Moja Delicjaznajduje się w makaronie, ziemniakach, płatkach owsianych, maśle orzechowym czy też orzechach i pestkach. Dla nieprzekonanych zrobiłam grafikę, która pokazuje, że w produktach roślinnych również jest białko. W diecie wegańskiej nie jesteśmy skazani na niedobory białka. Żeby Was jeszcze bardziej zainspirować mam dla Was przepis na moją ulubioną potrawkę, która przygotowuję zawsze, gdy nie mam pomysłu na obiad Warzywna potrawka
365 dni dookoła kuchni