Delikatne wegańskie kotleciki z ugotowanej soczewicy, kaszy jaglanej i pieczonych batatów. Smażone na patelni, doprawione mielonym kminem rzymskim, curry w proszku i szczyptą chili. Najlepiej, aby składniki burgerów były przygotowane wcześniej, ostudzone i dobrze odparowane. Po uformowaniu obtaczamy je w oliwie i smażymy z obu stron na rumiano. Burgery niekoniecznie należy podawać z bułką. Można odgrzewać na suchej patelni
cool and mintyBardzo lubię wegańskie lody, pod warunkiem, że nie są to sorbety (choć te również zdarzają się smaczne), dlatego wyjątkowo upodobałam sobie jako lodową bazę mleko kokosowe. Jest gęste, kremowe i tłuste, podobnie jak awokado i pewnie dlatego taki duet wyjątkowo mi posmakował. Czytaj więcej
Kasia SarnaKrucho może być gdy mama wraca po wywiadówce, gdy do pierwszego jeszcze daleko a wypłata się skończyła, ale krucho-drożdżowe mogą być też rogaliki z malinami
Via GustoCiasteczka czekoladowe w zdrowszej wersji... wegańskie i bez glutenu. Wykonane są z mąki gryczanej, która posiada liczne właściwości zdrowotne, a słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, który nie jest rafinowany, nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych. Poza tym, cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi
Kuchnia MagdaLenybyło się skusić, więc polecam ten truskawkowy jagielnik. Ciasto jest zdrowe, bez pieczenia, bez cukru, a po zastosowaniu roślinnego mleka (napoju) i bezglutenowych płatków owsianych stanie się odpowiednio – wegańskie i bezglutenowe Chyba można o nim powiedzieć, że jest deserem niemal idealnym Truskawkowy jagielnik – bez cukru, bez pieczenia tortownica 23 cm Spód: 125 g daktyli bez pestek
Fitkotzjadł! Owszem, nie całego, bo i gałek sporo, ale jedną wtrąbił na bank. Pytam, Oluś i jak te lody, zjadliwe? "No całkiem dobre, takie Shrekowe 😝 Zapraszam więc na Shrekowe, wegańskie lody i liczę na to, że i Wam posmakują! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
Kuchnia w czekoladzieWegańsko, bezglutenowo, ale bardzoooo kalorycznie, a zarazem zdrowo! Dzisiejszy przepis to mnóstwo kalorii w pysznej oprawie m.in. orzechów i chałwy – babeczki są idealne na przykład po treningu. Do wykorzystania miałam produkty ze sklepu Dubai Food , i jak widać nie zawahałam się użyć prawdziwie „ciężkich” produktów. Polecam Wam sklep Dubai Food, spory asortyment delikatesów arabskich, indyjskich i tureckich
Via GustoChyba nie przesadzę, mówiąc, że jest to najfajniejsza wersja wegańskiego bolognese, jaką robiłam :) Czytaj więcej
Kasia Sarnakaszy quinoa i ciecierzycy, który dziś na blogu, pochodzi z książki „Everyday cooking” autorki bloga Miminalist Baker’s, którą polecam – znajdziecie tam mnóstwo inspiracji na wegańskie dania, ale tego rodzaju, które spokojnie można podać i zagorzałym mięsożercom (burgery, pasty, zapiekanki etc). Klopsiki są mocno orzechowe bo w ich skład wchodzi masło orzechowe i pokruszone orzeszki
Cooking for Emilywarzywno-owocowej . Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety . Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej - kliknij tutaj , między innymi wegańską szarlotkę , na czas kiedy macie ochotę na odrobinę słodyczy ;). Owocowe lody, czyli sorbet jabłko-grejpfrut (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut + czas oczekiwania Składniki
Kulinarne przygody Gatityofurnik na zimno z galaretką truskawkową na agarze w słoiku to mój pomysł na wegański korposernik w sam raz do zabrania ze sobą na drogę do Mordoru! :D Ale do szkoły i pracy również się nada. ;) W sumie przepis ten powstał zupełnie przez przypadek: zrobiłem trochę za dużo masy serowej do tofurniczków i postanowiłem ją wykorzystać do takiego prostego deseru
Food Squareburakiem, później aromat nieco opadł, a w smaku warzywa kompletnie nie czuć. Jest lekko wilgotne, ale zarazem puszyste i mięciutkie. Świetnie komponuje się z czekoladowymi smakami. Jest w 100% wegańskie ! A używając płatków owsianych bezglutenowych może być też pozbawione glutenu . Smakowało dosłownie wszystkim i proszono o dokładkę, także możecie się domyślać, że ciasto zniknęło w kilka chwil. Składniki
Zdrowie na języku :Pfilmik dostępny na końcu posta. Przepis jest ze swej natury bezglutenowy, jeśli parówki zastąpimy sojowymi - wtedy przepis stanie się wegetariański, ale jeśli zastąpimy mleko - mlekiem roślinnym - otrzymamy pyszne danie wegańskie :-) Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla trzech osób): 2 puszki białej fasoli (po 400 g) 5 parówek 1 cebula 500 ml passaty pomidorowej ok. pół szklanki mleka sól, pieprz, majeranek, pół
Kawa z mlekiemproblemu podgrzewać nawet kilkukrotnie. Ta odsłona tofurniczków jest również całkiem fit — spód przygotowałem z amarantusa ekspandowanego, daktyli oraz oleju kokosowego, a zamiast samego cukru możemy użyć ksylitolu lub erytrytolu. Wegańskie mini serniczki nie wymagają również dużo pracy — wystarczy zagotować mleko kokosowe z agarem oraz ulubionym słodzidłem i zmiksować z kostką tofu. Pamiętajcie również o dodatku wanilii i soku z cytryny
Food Squarenajlepszym dowodem 🙂 Istnieją przepisy, dzięki którym rezygnacja z pewnych składników w diecie, wcale nie musi oznaczać rezygnacji ze smaku. Właśnie jednym z takich przepisów chciałabym się […] Artykuł Bezglutenowe, wegańskie ciasto Marchewkowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty