już mój drugi sernik w wegańskim wydaniu, który przygotowałam na bazie orzechów nerkowca. Pierwszy był naprawdę pyszny ( przepis tutaj ), ale ten jeszcze bardziej przeszedł moje oczekiwania. Nernik, czyli właśnie odpowiednik tradycyjnego sernika jest bardzo prosty do przygotowania, jedynie potrzeba trochę czasu na moczenie orzechów czy tężenie ciasta w zamrażarce. Jednak warto czekać, bo smak jest genialny! Namoczone, a następnie
Zdrowie na języku :PSerek z rzodkiewki i kaszy kuskus Via Gusto Serek z rzodkiewki i kaszy kuskus Drukuj Czas przygotowania: 10 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki
Via GustoCurry ze szparagami Koniecznie wypróbujcie ten pyszny przepis, póki trwa sezon na szparagi. Curry ze szparagami jest wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bez jajek. Najlepiej smakuje z ryżem, kaszą lub z pieczywem. PRZEPIS NA CURRY ZE SZPARAGAMI Składniki na curry ze szparagami: 2 pęczki szparagów białych 2 cebule 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 ziemniaki 3 marchewki 4 łodygi selera naciowego
Dorota SmakujeDahl) to indyjskie danie jednogarnkowe z soczewicy (choć przyprawy często podsmaża się osobno na patelni). Proste w przygotowaniu. Sycące i wegańskie. Podstawowy dal to soczewica i przyprawy. W zależności od ilości użytych przypraw może być mniej lub bardziej rozgrzewający. Z reguły dal powinien być pikantny (wtedy mocno rozgrzewa), ale moja dzisiejsza wersja jest wersją dość łagodną , bo robiłam
Moja Delicjamiłośników kuchni wegańskiej mam dzisiaj przepis na zupę krem z rukoli, niezwykle zdrową, bo przygotowaną z rukoli oraz mleka owsianego. Rukola, często używana w kuchni śródziemnomorskiej, oprócz swojego oryginalnego smaku, zawiera wiele witamin, między innymi witaminę A, K, C i B oraz cenne minerały: wapń, magnez, potas, żelazo, mangan. Natomiast mleko owsiane jest zdrowym zamiennikiem mleka zwierzęcego, bogatego w błonnik
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskajest bardzo prosty – przy sprzątaniu lodówki odkryłam mały woreczek z mrożonym bobem, oczywiste, że trzeba było go wykorzystać Makaron z bobem i bekonowymi nerkowcami to danie inspirowane kuchnią wegańską, ale spokojnie posmakuje nawet mięsożercom. Dużą robotę robi tutaj wędzona papryka – to ona nadaje potrawie niezwykły smak i aromat. Dlatego nie rezygnujcie z niej Podsumowując, mówiłam, że danie jest
365 dni dookoła kuchninabierzecie wprawy, idzie bardzo szybko. W rondelku rozpuszczamy masło i mieszamy z oliwą w proporcji pół na pół – samo masło mogłoby przypalić się w wysokiej temperaturze. W wersji wegańskiej wystarczy oliwa. Ziemniaki doprawiamy, następnie obtaczamy w tłuszczu, starając się dotrzeć pomiędzy płatki. Pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę, w połowie włączając termoobieg. Artykuł Będą prosić o dokładkę ziemniaków
Kulinarna Polskasmoothies i koktajle, które najczęściej spożywam jako śniadanie. Zielone smoothie na mleku konopnym, z herbatą matcha i szpinakiem to prawdziwa bomba białkowo Read More Artykuł Zielone smoothie konopne – wegański koktajl bananowy pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonsię do porcjowania ciasta, wykrawania czy właśnie formowania idealnych kotletów. Uformowane burgery podsmaż na złoto z obu stron. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Wegańskie burgery z tofu- przepis podstawowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpapierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 25 minut. Gotowe ciasto podawaj z wybranymi dodatkami i pokrój na kostki. U mnie był to wegański karmel, banan, maliny i nasiona konopi. Wartości odżywcze dla 1 kostki bez dodatków (1/8 całości) energia: 212 kcal białko: 7 g tłuszcze: 8 g węglowodany: 31 g błonnik
Zdrowie na języku :Pśrodku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo zdrowszej wersji. Bez chemii, bez dodatku cukru, bez glutenu i wegańskie. Tylko 6 składników i 15 minut naszej pracy! No i trzeba doliczyć jeszcze czas na schłodzenie... Dzięki daktylom są równie słodkie co oryginalne pralinki, jednak nie są to puste kalorie
Kuchnia MagdaLenyniego ulubionych warzyw, mięs lub owoców morza i przywodzi na myśl wakacje. Tym razem proponuję Wam tajskie czerwone curry Read More Artykuł Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonZapraszam Was do wypróbowania kotletów jaglanych z botwinką- zdrowych, smacznych, wegańskich, fit – pieczonych a nie smażonych. Pokazywałam Wam już przepisy na kotlety jaglane ze szpinakiem , z botwinką, z burakami pieczonymi . Dzisiaj czas na jaglane kotlety z brokuła. PRZEPIS NA JAGLANE KOTLETY Z BROKUŁA Składniki na jaglane kotlety z brokuła: 0,5 szkl (100g) kaszy jaglanej suchej 300g brokuła ugotowanego
Dorota Smakuje