wegańskie - 10389 przepisów (strona:204/693)

Ruloniki z bakłażana faszerowane kaszą i pastą sezamową :) 179

myślą posiłku obiadowego, i tak je też zjadłam, ale chyba lepiej będą pasować jako przekąska czy przystawka. Co myślisz? W każdym razie smak jest cudowny! Całość w pełni wegańska i bezglutenowa . Ruloniki bakłażanowe są mięciutkie, pyszna mieszanka kaszowa od Innej Bajki lekko chrupiąca, a pasta sezamowa nadaje smakowitej kremowości. Wszystko tak bardzo do siebie pasuje, że aż tak fantastycznego efektu

Zdrowie na języku :P
Kulki energetyczne od Flavor Factory :) 177

przepięknymi kulkami energetycznymi, czyli ENERGY BALLS . Specjalnie napisałam przepięknymi, ponieważ sami spójrzcie jak cudownie się prezentują w formie takiej bombonierki, po prostu aż szkoda je jeść. A to wszystko wegańskie, bez glutenu, bez cukru, bez laktozy, bez GMO . Aktualnie dostępnych jest 6 różnych, oryginalnych i ciekawych smaków . Stanowią świetny pomysł na zdrowy i szybki zastrzyk energii w ciągu dnia. Pakowane

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe, wegańskie placki z mąki z ciecierzycy 147

tego pomysłu. Jej smak wydaje mi się zbyt wyrazisty. Ale kto wie, może kiedyś pokuszę się na taki eksperyment.  Na razie zostawiam Was z przepisem na wytrawne wegańskie, bezglutenowe placki z mąki z ciecierzycy. Przepis z serii tych minimalistycznych - bez jajek, nabiału i tylko trzy składniki. PRZEPIS BEZGLUTENOWE PLACKI Z MĄKI Z CIECIERZYCY Czas przygotowania 15 minut Z podanych

HealthyCreations
Wiosenna przekąska wegańska 209

Wiosenne warzywka dostępne są narazie w postaci mrożonej, Można z nich wyczarować smaczne i zdrowe danie.  Wiosenna przekąska wegańska 1 opakowanie "Bukiet jarzyn wiosenny Hortex" 150 g ugotowanej kaszy jęczniennej 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1 kostak tofu naaturalnego sos sojowy sól i pieprz czarny, chili w proszku do smaku tymianek 3 łyżki sosu chili pół szklanki

Gotuj Sam!
WEGAŃSKI HUMUS Z CIECIORKI I RZODKIEWKI 155

dealna wegańska pasta do chleba, zdrowa i smaczna. Jej podstawowym składnikiem jest cieciorka (ciecierzyca), dodatkowo wzbogacona o pastę tahini, pastę z ziaren sezamu, który zawiera mnóstwo łatwo przyswajalnego wapnia, dużo cenniejszego od tego, które znajduje się w mleku lub nabiale. Rzodkiewka, czosnek i kumin, ułatwiający trawienie, uzupełniają tę zdrową kompozycję. Możecie z powodzeniem podać tę pastę na wielkanocne śniadanie. Przygotowanie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wielkanocne przepisy bez glutenu z 2017 roku 302

przypominajka, a z pewnością się przyda. Pod spodem linki do przepisów :) Bezglutenowy zakwas na żurek na mące z quinoy i mące gryczanej Wielkanocny żurek bez glutenu i laktozy Wielkanocna wegańska causa Wielkanocna sałatka z przepiórczymi jajkami, czarną quinoą... Bezglutenowa tarta marcepanowa z marchewkowym musem

Quinoa Raz!
Surówka z czerwonej kapusty 300

żadnych zbędnych dodatków. Bez śmietany, bez majonezu, bez cukru, bez cebuli czy jabłek. Tylko kapusta, olej, ocet i miód. Idealna do dań obiadowych. Ulubiona do dań z wieprzowiny. Wegańska i bez glutenu. The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem 166

tyle, że mogłam podzielić ciasto na kawałki i trzymało ono swój kształt. Deser jest sycący, słodki i idealny do kawy – myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Jagielnik jest wegański, bezglutenowy i bez cukru. Do posłodzenia wykorzystałam ksylitol, a dodatkowa słodycz to oczywiście karmel z daktyli, wzbogacony orzechową nutką i posypką z chrupiących fistaszków Ciasto nie wymaga użycia piekarnika, więc

Fitkot
Wegański smalec z fasoli z suszoną śliwką 176

Pyszne smarowidło do kanapek - pasta z fasoli - czyli wegański smalec :) Bardzo smaczna i zdrowa pasta do chleba, polecam spróbować - moim mięsożercom bardzo smakuje! SKŁADNIKI  (na ok. 12 kromek) 1 puszka białej fasoli (240 g po odsączeniu) 1 cebula 6 śliwek suszonych 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, majeranek kilka ogórków kiszonych PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju

Moje Kuchenne Rewelacje
"SERNIK" Z ZIEMNIAKÓW !! wegański :-) 251

Wegańskie "serniki" zrobione z kaszy jaglanej lub tofu nikogo już chyba nie dziwią. A co powiecie na ciasto z ziemniaków ? Przyznajcie, że wygląda jak klasyczny sernik :) Ciasto jest proste w wykonaniu. Autorką przepisu jest Olga Smile olgasmile.com . Niczego w nim nie zmieniałam poza wyrzuceniem cytryny - nie przepadam za jej aromatem w ciastach. Zamiast polewy karmelowej, zrobiłam kakaową. Podobnie

Kasia Sarna
Kapuśniak 189

równie dobrze można było by dodać mięsa z żeberek i miała by charakter zupy białkowej... :)      Oczywiście po dodaniu żeberek, nie będzie miała już charakteru wegetariańskiego ani wegańskiego... :) Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 5 ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek pora (ok. 10cm) kawałek selera 1/4 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kulki mocy morelowo-orzechowe 179

każdym markecie, orzechy nerkowca w przeciągu kilku lat stały się u nas dość popularne. Tymi słodkościami z pewnością zadowolą się także osoby z nietolerancjami, gdyż nie zawierają laktozy, są wegańskie, a w przypadku użycia odpowiednich płatków mogą być bezglutenowe. Składniki na 15 niewielkich sztuk: ½ szklanki płatków owsianych górskich * 100g suszonych moreli 50g orzechów nerkowca Wiórki kokosowe do obtoczenia

Fabryka pomysłów
PUDDING Z NASION CHIA, KIWI I BANANA 165

Lekki, zdrowy, wegański pudding połączony ze smoothie z kiwi, banana i szpinaku z dodatkiem owoców marakui, granatu i orzechów pekan, który może stanowić pożywne śniadanie, smaczny deser lub przekąskę. To idealny deser dla tych, którzy lubią zjeść coś słodkiego a zarazem zdrowego. A tutaj znajdziecie więcej przepisów na zdrowe potrawy i desery, a przy okazji również inspiracji na potrawy wielkanocne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą 228

lutym ukazał się dziewiąty już numer magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru , w którym tym razem znalazły się przepisy w 100% wegańskie i bez cukru. Dziewczyny jak zwykle dały popis swoich umiejętności i stworzyły prawdziwe kulinarne cuda, specjalnie dla wegan i wszystkich osób, które są ciekawe nowych przepisów. W tym wydaniu ( tak jak w poprzednim ) też miałam swój udział i wymyśliłam

Fitkot
Wegańskie kokosowe ptasie mleczko z tapioki 215

minut (ja trochę się pospieszyłem, ale tak będzie łatwiej kroić) i podziel na równe kawałki. Ptasie mleczko możesz posypać dodatkowo jadalnymi suszonymi kwiatami, np. różą. *Agar w wersji niewegańskiej można również zastąpić żelatyną w tej samej proporcji. Należy jednak pamiętać, aby jej nie gotować, tylko rozpuścić w wodzie i dodać do gotowej tapioki. Miłośnikom takich deserów polecam sprawdzić również

Food Square