mój przepis na | Kulki mocy już czekają na gości… Bez pieczenia Wegańskie, bezglutenowe, bez cukru i bez dodatku tłuszczu, słodzone rodzynkami i suszonymi morelami. Zdradzę wam sekret, głównym składnikiem jest… Fasola! Póki pamiętam Przepisik autorski Składniki na 25 kulek: 250 g ugotowanej fasoli Jaś, bardzo dokładnie odsączonej z wody 200 g niesiarkowanych słodkich owoców suszonych np. rodzynek, moreli
moj przepis nażadnych zastanowień mogę napisać, że jest to mój najpyszniejszy deser wegański zrobiony z kaszy jaglanej . Kaszę jaglaną wykorzystuję najczęściej do przygotowywania słodkich dań. Sprawdza się idealnie, dlatego też na moim blogu można znaleźć mnóstwo słodkich receptur z jej udziałem, kremów i budyniów. Jednak ten dzisiejszy to prawdziwe mistrzostwo świata! Przepyszny! " Niebo w buzi "! Gęsta i bardzo kremowa masa. Smaki
Zdrowie na języku :Pdrożdżowe może być wilgotne i smaczne nawet kolejnego dnia ;). Genialne zawijane bułeczki dyniowe z cynamonowo-dyniowym nadzieniem i słodkim lukrem na górze. Inspiracją były ostatnie wegańskie warsztaty, gdzie te zawijańce zrobiły wielką furorę! Przepis w ramach zakończenia sezonu dyniowego ;). Polecam! Składniki: Rozczyn: 3 łyżki ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 2 kopiaste łyżki mąki pszennej Ciasto
Nastoletnie WypiekanieWegańskie placuszki specjalnie dla miłośników kaszy gryczanej :) Czytaj więcej
Kasia Sarnamacie pomysłu na pyszną kaszę jaglaną? Spróbujcie przygotować ją z kurkumą i warzywami - możecie dodać kurczaka lub pozostać przy wersji wege, a właściwie wegańskiej :) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 100 g kaszy jaglanej 1 mała biała cebula 1 duży pomidor 150 g zielonego groszku mrożonego (w wersji bezmięsnej możemy podwoić jego ilość) 4-5 odsączonych suszonych pomidorów 1/2 pęczka
Moje Kuchenne Rewelacjezaskoczeni? Składniki: 200g kaszy gryczanej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 2 pomidory 1 papryczka chili 1 szkl. sosu pomidorowego (250ml) 250g sera wegańskiego sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę plus papryczkę chili. Pomidory sparzamy wrzątkiem
Dieta Rozdzielna i Zdrowiebyły pyszne! Składniki: (na 12 batoników) 200 g orzechów nerkowca 200 g suszonych śliwek 200 g wiórek kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka płynnego miodu (w wersji wegańskiej syrop klonowy, daktylowy lub z agawy) Przygotowanie: Jeśli olej kokosowy mamy w postaci stałej, należy go stopić. Orzechy nerkowca zmiksować w blenderze lub malakserze na piach. Suszone śliwki również zmiksować
Nastoletnie Wypiekaniezostanie po wykrawaniu ozdobnych kształtów, 2 łyżkami gotowanej quinoy, sokiem z cytryny i szczyptą cynamonu. Mi słodycz owoców wystarcza, ale można jeszcze dodać trochę miodu, lub w wersji wegańskiej syrop klonowy. Wszystkie te składniki blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miski, wierzch ozdabiamy wyciętymi w różne kształty kawałkami owoców, prażonymi orzechami laskowymi, owocami miechunki peruwiańskie, mrożonymi jeżynami, nasionami konopnymi
Quinoa Raz!wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu z brązowego ryżu 125 g mąki ryżowej 40 g mąki z tapioki 50 ml soku z pomarańczy + drobno otarta skórka z dużej pomarańczy 1/2 płaskiej łyżeczki sody
Even Better Foodnich nie zawierają glutenu, w innych zamiast cukru Autor proponuje użycie daktyli czy syropu z agawy. Książkę otwierają przeróżne roślinne, kolorowe tarty, z których autor słynie. Potem można znaleźć wegańskie pomysły na świąteczne słodkości, drobne słodkości, desery poprawiające humor, słodkie śniadania, lody, słodkie dania na tłusty czwartek. Nie brakuje też słodkich wspomnień z dzieciństwa Pawła (z kuchni Jego Mamy
Weekendy w domu i ogrodzieDesery bez pieczenia są tymi, przy których nie musimy się martwić czy ciasto urośnie, a także nie musimy czekać, aby w odpowiednim momencie wyłączyć piekarnik. Orzechowe
Via GustoKremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej Kolejna moja propozycja z tytułu wariacji wegańskich na chłodne i jesienne dni. Mamy tu wszystkie przyprawy, które działają rozgrzewająco i leczniczo. Na inną potrawę z dyni zapraszam tutaj . Składniki: 500 g świeżej dyni 4 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku około 2 cm świeżego imbiru 100 ml śmietanki
Wino Francja Kuchniaewentualnie solą do smaku. Podawać od razu, np. z posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Smacznego! Zupa świetnie smakować będzie również z dodatkiem grzanek czy pieczonych ziemniaków, a w wersji niewegańskiej z chrupiącym boczkiem lub jajkiem gotowanym na twardo. W wersji zgodnej z dietą niełączenia, sok z cytryny zastąp 1 – 2 łyżeczkami białego octu winnego lub octu jabłkowego
Even Better Foodczemu sernik mniej popęka i będzie bardziej kremowy. Sernik udekoruj roztopioną czekoladą, śliwkami i pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego! Artykuł Wegański sernik czekoladowy ze śliwkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPyszna, wegańska propozycja na obiad! Zdrowe curry z ciecierzycy z ryżem... Dużo przypraw, masa aromatu i pełny żołądek. Uwielbiam takie dania... są sycące i bardzo zdrowe. Idealne dla każdego. Dodatkowo wnosi do naszego menu troszkę azjatyckich smaków. Składniki na 2 porcje: 300 g ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki przyprawy curry 1 mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka papryki
Czarnawisienka