ostrej papryki lub czosnek granulowany. Podczas pieczenia chipsów w piekarniku trzeba być dosyć czujnym, aby ich nie spalić. Jest to także fajna przekąska dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej, wegańskiej, wegetariańskiej i wielu innych. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji spróbować chipsów z jarmużu – gorąco polecam. Składniki 100 g jarmużu 2 łyżki oliwy z oliwek Ulubione przyprawy np. 1 łyżeczka
Programista w kuchniJednak największą zmianą jest fakt, że gotuję do na mleku kokosowym z dodatkiem wanilii i kardamonu (niekiedy zamiennie z cynamonem). Sprawia to, że pudding jest nie tylko zdrowszy i wegański, ale również jeszcze lepszy w smaku. W sezonie proponuję podać go z grillowanymi brzoskwiniami lub morelami. Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na 6 porcji 3 dojrzałe brzoskwinie 250 g ryżu krótkoziarnistego
Food SquareBardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego
Via GustoJeśli lubicie lody i jesteście miłośnikami czekolady to dziś mam coś dla Was. Pyszny wegański domowy deser, do którego przygotowania potrzebne są tylko dwa składniki. Wystarczy mleczko kokosowe i czekolada deserowa, aby w chwilę mieć domowe lody czekoladowe. Oczywiście możecie też dodać do nich swoje ulubione dodatki, dosłodzić według gustu lub zamienić czekoladę deserową na gorzką
wegujemylepszego jak chłodnik ;) a do jego zrobienia wystarczy kilka składników i najważniejsze, że nie trzeba gotować. Chciałam się więc z Wami podzielić przepisem na całkowicie bezglutenowy, bez laktozy, wegański chłodnik. Do jego zrobienia wykorzystałam Barszcz Czerwony Krakus, czarne porzeczki, mleko kokosowe i quinoę do zagęszczenia. Do ozdoby użyłam "kawior" z czarnej porzeczki i agaru, kiełki buraka, liście czerwonego szczawiu
Quinoa Raz!ozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej lniany
Food Squaresuszonych pomidorów 2 łyżki kaparów 1 szalotka dressing musztardowy: 1 – 2 łyżki oliwy lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno, 1/2 – 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego w wersji wegańskiej, 1/2 – 1 łyżeczka dobrej jakości musztardy (najlepiej z całymi ziarnami gorczycy i bez dodatku cukru), sól i czarny pieprz do smaku natka pietruszki do posypania 2 łyżki podprażonych pestek słonecznika (opcjonalnie
Even Better FoodRobiąc zakupy w Pole Na Stole (więcej TUTAJ ) moją uwagę przykuły poniżej prezentowane produkty. Szczególnie "bakłażan z orzechami" oraz "pesto z jalapenos", choć i paprykarz wegański także bardzo mnie zainteresował. Produkty te testowałam po raz pierwszy, a z ich recenzją możecie zapoznać w dalszej części wpisu. PAPRYKARZ WARZYWNY gotowana kasza jaglana -34% (woda, kasza jaglana), papryka (18%), pomidory, cebula
Zdrowie na języku :Ppochodzenia pomysłu na sławne już „miski Buddy” lub „miski mocy”, jak określa je spora grupa osób, próbowałam zebrać kilka użytecznych informacji na ich temat. Początkowo owe miski wypełniały produkty wegańskie, dziś można znaleźć ich mięsne oraz rybne wersje, przy czym nie ma żadnych reguł, które określałyby ilość składników mających do takiej miski trafić, ani proporcji, w jakich powinny być
Even Better FoodNajprostsze z najprostszych. I jedne z najsmaczniejszych wg moich dzieci. Zamrożone banany zmiksowane z truskawkami. Bez cukru, bez mleka, bez jajek, bez maszyny do wyrabiania. Bez glutenu, wegańskie, po prostu zdrowe słodycze. I najważniejsze, że nie tuczą :) 2 banany garść truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Banany pokroić na grubsze plasterki, włożyć do woreczka foliowego i zamrozić. Zamrożone banany wsypać do malaksera
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieminutach pieczenia przykryć ciasto od góry folią aluminiową, żeby kruszonka się zbytnio nie przypaliła. Źródło/ Inspiracja: przepis z książki "Kuchnia polska bez pszenicy" , przerobiony na wersję wegańską
Domowa Cookierenka Agitakim razie to nie omlet . W każdym razie, wszyscy lubimy tego omleta bez jajka, a nadaje się on zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację Szczególnym fanem tego wegańskiego omleta jest Najstarszy i to jest jego ulubiona, obok granoli , propozycja na śniadanie. Składniki: zamiennik jajka: 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody ciasto: 1 szklanka mąki szczypta suszonej
Lamarida.plpieprzem do smaku, można przybrać natką pietruszki, i podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym. Pychotka Smacznego! Tak wyglądają plastry selera po wyciągnięciu z rosołku gotowe do przyrządzenia seleryby Artykuł Wegański rosołek pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plpodstawowych warzyw. Nie ma tu żadnych wyszukanych produktów, prościej się już chyba nie da. Za to smak to coś wspaniałego! Przepyszna, niezwykle kremowa i gęsta, sycąca, delikatna, w 100% wegańska. Aktualnie należy do moich najlepszych zup, które swoją drogą jadam niemalże codziennie. Bo kto nie lubi zup? 😂😄 Składniki (4 porcje): 750 g włoszczyzny (2 duże marchewki, duży kawałek selera, kawałek
Zdrowie na języku :Pnasionka chia wykorzystuję do zdrowych deserów z dużą ilością zmiksowanych owoców. Czasami posypuję sobie nimi kanapki z pomidorami, lub dodaję do zupy. Dzisiaj mam dla Was ciekawy przepis na wegańską czekoladę, lub raczej dwuwarstwowe batoniki. Przepis znalazłam na instagramie u apursuitofhealthiness i zachwyciłam się zdjęciem. Przyznam się
dolcevitainmykitchen