stopni bez termoobiegu 50-60 minut na środkowej półce piekarnika. Smacznego! ps. Ciasto nie wyschnie nawet do 3 dni, jeżeli po całkowitym wystudzeniu owiniecie je folią aluminiową. Artykuł Wegańskie drożdżowe ciasto z karmelizowaną dynią pod orzechową kruszonką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPrzyznam się Wam szczerze, że nie przepadałam za rybą po grecku, ale za tym daniem w wersji wegańskiej to szaleję. Dotychczas robiłam je używając zamiast ryby „kotletów” sojowych, ale nie jem już soi w tej postaci, więc poeksperymentowałam i to naprawdę ze spektakularnym skutkiem, bo nawet Miśka jadła te boczniaki po grecku, a ona nie przepada za grzybami
greenscarfminut (w zależności od grubości ciastek). Zaraz po ich upieczeniu ciasteczka mogą być miękkie więc je wystudź, wtedy stwardnieją i staną się idealnie kruche. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe wegańskie ciasteczka z pistacjami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpełnych politowania spojrzeń sąsiadów. Dzieci to alibi doskonałe ;) Po powrocie czekało na nas aromatyczne, rozgrzewające danie z soczewicy. Oczywiście przygotowane na sposób marokański, z dodatkiem bakłażana. Moja wersja jest wegańska, ale można urozmaicić ją, dodając mięso z kurczaka. Stanie się wtedy pełnoprawnym daniem obiadowym. Polecam. Składniki: 3/4 szkl. czerwonej soczewicy 1 nieduży bakłażan 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki
zadanie-gotowanieJuż raz eksperymentowałam z Brownie w wersji białej i przy okazji bez glutenu przepis tutaj . Dzisiaj zaprezentuję bardziej odważną wersję, bo wegańską. Bazą do tego ciasta będzie biała fasola konserwowa oraz banan. Zero jajek, miodu, mleka pochodzenia zwierzęcego i bez udziału glutenu. Nie jestem weganką, ale od czasu do czasu uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki. Jeśli mam być
vaniliowoczekoladowaUwielbiam takie wegańskie jedzonko! Zwłaszcza jeżeli to wspaniały kuskus, brokuły, wędzone tofu i sos BBQ. Bardzo prosty obiad, ale niesamowicie smaczny i zdrowy. Doskonale nadaje się też na większe drugie śniadanie. A i zróbcie sosik z przepisu, bo wyszedł na prawdę bardzo smaczny Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów
rabarbarowoodżywki białkowej o smaku truskawkowym. Do tego mus owocowy i ekspandowany orkisz dla dodania chrupkości i smaczne, ciepłe śniadanie na zimowe dni gotowe ;) Wykorzystałam mleko owsiane (przepis jest więc wegański), którym ostatnio jestem oczarowana i odstawiłam na jakiś czas zwykłe mleko. Zauważyłam za to, że mleko owsiane nie jest równe mleku owsianemu i zależy, gdzie i jakie kupimy. Gdybym trafiła
FitKotPrzepis zaczerpnęłam od Marty Dymek która z kolei przywiozła go z podróży na Sri Lankę. Uwielbiam przepisy Marty i często z nich korzystam i mimo że są wegańskie, ja jednak jestem mięsożercą - smakują wybornie i sycą brzuchy. Tym razem curry ze Sri Lanki ze specjalnymi dodatkami i są to liście limonki kaffir. Liście kaffiru zakupiłam w Kuchniach świata. Curry
Moje Małe Czarowaniepozbawiać. Tym razem na moim wigilijnym stole rozgościł się ten pyszny makowiec i to był rewelacyjny pomysł. Zniknął cały czyli dobrobyt i urodzaj nas nie opuści. Zapraszam na całkiem wegański i jakże pyszny makowiec. Makowiec jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieobiad miałam spaghetti bolognese. W roli mięsa wystąpiła czerwona soczewica. Nie poszłam jednak na łatwiznę i nie kupiłam gotowego sosu. Przygotowałam wszystko sama od A do Z! Zapraszam na wegańską wersję sosu bolognese :) Składniki: olej kokosowy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 2 łodygi selera nacowego 1 marchewka pomidory - może być passata lub 2 puszki pomidorów czerwona soczewica - pół szklanki
Mama z Motylemuwielbiam w wegańskim jedzeniu to uczucie lekkości po posiłkach, nawet jeżeli jestem totalnie najedzona. Dlatego dzisiaj na lunch Sałatka Jabłkowa. Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na sałatkę to kliknijcie tutaj -> klik ! Sałatka Jabłkowa Wytrawna 2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) Składniki: oliwa 25ml musztarda
rabarbarowowystudzeniu przechowuj w lodówce. Mój ma już 4 dni i jest nadal idealny, więc daję mu gwarancję minimum tydzień. Proponuję podawać plany syropem klonowym. Smacznego! Artykuł Korzenny wegański sernik z chałwą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf550g mąki orkiszowej typ750 (pszennej ok.500g choć osobiście nie przygotowywałam) - 315g (ml) gorącej wody - 1/2 łyżeczki soli, daję himalajską - 30g masła klarowanego (w wersji wegańskiej olej kokosowy) Farsz z kapusty: - kapusta kiszona (u mnie niezbyt kwaśna) - grzyby suszone, borowiki lub podgrzybki (ilość wedle uznania, u nas czym więcej tym lepiej) - świeżo mielony pieprz - olej kokosowy
Smaczne ZdroweGotowe! ps. Piekłam wieczorem i stąd ta różnica kolorów. Ciężko zrobić ładnie zdjęcie tak nieatrakcyjnemu plackowi, w sumie mogłam dołożyć więcej „papiru” ale po co Smacznego! Artykuł Wegańskie brownie z chałwą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpisałam, że często z opresji ratuje mnie gotowe ciasto francuskie, to dostępne w Biedronce czy Lidu jest wegańskie, więc śmiało można używać, bo naprawdę trzeba mieć duuuużo wolnego czasu i zapału aby zrobić je samemu w domu (tylko raz aż tak mi się nudziło). Jak to w sobotę bywa zabrałam się za porządki i zaległe prasowanie i ani się spostrzegłam
greenscarf