wegańskie - 10389 przepisów (strona:227/693)

Wegańskie korzenne ciasteczka 257

wielkości ciastek) minut w temp. 180 C ps. Ciacha są na tyle twarde tj. trzymają się kupy, że śmiało można je wykorzystać jako dekoracja choinki zamiast pierników. Artykuł Wegańskie korzenne ciasteczka pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Produkty wegańskie Primavika - recenzja 133

gotowanie, albo po prostu mamy lenia i nic nam się nie chce, a jeść przecież trzeba :) Pasztety i gotowe dania świetnie sprawdziły nam się podczas wypadu w Bieszczady, gdzie wegańskie jadło nie jest zbyt popularne (aczkolwiek Chata Wędrowca nie zawiodła i codziennie można było zjeść smaczny obiad :). Tak samo w domu, w chwilach kryzysu sięgaliśmy po słoik i voila! Jeżeli

Bananowe Pole
Wegański bigos lub kapusta z grzybami inaczej. 140

często jabłka. W moim daniu jabłka są również, więc wszystko (no, może nie wszystko, ale coś) się zgadza ;) Jestem szczęśliwy, że w ogóle udało mi się zrobić jakieś zdjęcie wegańskiego bigosu, bo nieopatrznie zostawiłem garnek na cały dzień sam na sam z moją żoną. Zdzwoniła do mnie z pytaniem jakiej porcji potrzebuję do fotografii, bo zaraz zje wszystko! Czy muszę

zadanie-gotowanie
Muffinki rafaello z ciecierzycy (bez jajek, bez mleka, bez białej mąki i białego cukru) 170

która pozostała zjedliśmy... z naleśnikami :) Przepis polecam szczególnie osobom, które nie chcą, nie lubią lub nie mogą tego typu wypieków. Te muffinki (oraz krem) to propozycja idealna dla diety wegańskiej, wegetariańskiej, dla osób z nietolerancją/alergią na białko zwierzęce, gluten, pszenicę, a także dla wszystkich na dietach odchudzających! Hmm.. chyba sama powinnam na taką dietę przejść

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka z kalarepy, brukwi i rzodkwi 134

pęczek pietruszki 50-100 g dowolnych orzechów 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki po łyżeczce: suszonego czosnku, soli pieprzu (wymieszać razem) 50 ml oleju roślinnego 100 -150 g wegańskiego „żółtego sera” Przygotowanie: Obierz i pokrój w dosyć cienkie plasterki kalarepy itd. , nie grubsze niż 0,5 cm. W garnku zagotuj wodę w dodatkiem odrobiny soli i oleju

greenscarf
Bałkańska wariacja risotto 161

Serbii, trochę Włoch. Prosta zapiekanka wegetariańska. Przenikające się smaki warzyw i kremowy ryż idealnie komponują się z ajwarem i kontrastują z fetą. Fetę można zamienić na tofu, czyniąc zapiekankę wegańską :) 2-3 porcje: 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 300 g ajwaru 3 średnie pomidory 1 ząbek czosnku 150 g sera feta 120 g ryżu do risotto 1 łyżka oleju

Kucharzyca
Wegańskie placuszki z ugotowanych ziemniaków na słodko 158

Wyśmienite placuszki z ugotowanych ziemniaków na słodko z nutą cynamonu i wanilii Dzisiejsza moja propozycja jest po to, aby nic nam się w kuchni nie zmarnowało

Mój pomysł na
Wegańskie bezglutenowe bułeczki na parze 253

bezglutenowej, to gwarantuję że bułeczki podbiją też nie jedno najbardziej wybredne podniebienie. Trudno nazwać dzisiejszy produkt bułeczkami, bo z takimi klasycznymi praktycznie nie mają nic wspólnego. Są w 100 % wegańskie nie zawierają jajek,drożdży a dodatkowo są bezglutenowe. Niemożliwe? a jednak... Następnym szczegółem odróżniającym vege bułeczki od tych zwykłych jest sposób ich przygotowania. Przygotowane bowiem zostały w parowarze

vaniliowoczekoladowa
Wegańska marcepanowa babka 135

wyrosło podczas pieczenia zapadło się i pięknie spłaszczyło :-). Upiekłam tą babkę wczoraj rano (po wystudzeniu zawinęłam w filę aluminiową, a konsumowałam dopiero dziś na śniadanie. Smacznego! Artykuł Wegańska marcepanowa babka pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Wegańska kawa z napojem z orzechów macadamia i bitą śmietaną z mleka kokosowego 121

moim życiu nadeszły szybkie i spore zmiany, ale o tym opowiem Wam innym razem. Wracając do kawy... Jej smak jest rewelacyjny i całość może idealnie sprawdzić się jako pyszny, wegański deser. Napój z orzechów macadamia to niezwykły dodatek, choć przyznam, że najchętniej piję go w wersji solo. Hiszpańska linia Amandin (*) od razu przypadła mi do gustu. (1 porcja) 2 łyżeczki

Di gotuje
Wegańska Panettone 173

jest ma mniejsza, Misiek stał nade mną i mi ją wyrwał, bo zabierał do pracy. Smacznego! To jest ta większa baba, moja i Miśki       Artykuł Wegańska Panettone pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Cebulowa pasta z tofu 191

Kolejna propozycja na kanapki - pasta z tofu ze smażoną cebulką. Przypomina nieco wegański smalczyk, ale smak pysznej, lekko słodkawej, zarumienionej na oleju cebulki znakomicie dominuje nad resztą. Dodatek ogórka kiszonego podkreśla smak. Obłęd, róbcie! Cebulowa pasta z tofu Przepis na 250 g pasty Potrzebujemy: 2 duże cebule lub 3 średnie 180 g naturalnego tofu Polsoi 2 łyżki płatków drożdżowych

Bananowe Pole
19 LISTOPADA – WEGE BAZAR VEGAN FOODPORN – WARSZAWA 169

Już 19 listopada zapraszamy na pełen pysznych niespodzianek WEGE BAZAR Vegan Foodporn. Tym razem królować będą zniewalające wegańskie pyszności. Już nie możemy się doczekać! Artykuł 19 LISTOPADA – WEGE BAZAR VEGAN FOODPORN – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zupa z czerwonej soczewicy 132

którą chce wam pokazać, był indyjski dal – zupa z czerwonej soczewicy. Pokombinowałam, dodałam trochę od siebie i jest. Najlepsza i najszybsza zupa na wielki głód i chłód. Totalnie wegańska i bezglutenowa i piekielnie szybka. Potrzebujemy: 4 duże ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę 500 g czerwonej soczewicy 1 dużą cebulę drobno pokrojoną 4 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki

ladykitchen