wegańskie - 10389 przepisów (strona:223/693)

Jagodowa owsianka z chia 171

Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna. Na pewno na stałe zagości w moim repertuarze. Jest sycąca, na długo poskramia apetyt, idealna na śniadanie, przyjemnie jagodowa i zdrowa. Bez cukru, wegańska, polecam… Jagodowa owsianka z chia Składniki na około 3 porcje: Owsianka: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki nasion chia 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3/4 szklanki mrożonych jagód

Mała Cukierenka
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami 169

smaki? Jedni lubią z dużą ilością kminku inni wolą bez, u mnie jest wyśrodkowane. A smaki idealnie się komponowały.  Jeśli użyjemy makaronu bez dodatku jajek, danie będzie również wegańskie. Zapraszam ... Przepis: (dla 4 osób) Składniki: 400 g makaronu kokardki 500 g kapusty kiszonej 500 g pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz, majeranek, mielony kminek, chilli,  2 liście laurowe

Mój pomysł na
Wegańskie pączki 163

kupić, o tyle nie zawsze i wszędzie każdemu chętnemu się to uda. Można za to zrobić własne w domowym zaciszu i zajadać do woli (nie tylko w tłusty czwartek) :) Wegańskie pączki Przepis na ok. 8-9 sztuk Potrzebujemy: 1 szklanka mleka sojowego(u nas naturalne, słodzone) 2 szklanki mąki pszennej tortowej + odrobina do podsypania

Bananowe Pole
Wegańskie owsiane ciasteczka ze słonecznikiem 176

ciasto, zddejmi formę i masz idealne ciasteczko. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 C. Tak wyglądały moje brzydale. A tak prezentowały się Miśka idealne ciasteczka:     Artykuł Wegańskie owsiane ciasteczka ze słonecznikiem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
"WIEJSKI TWAROŻEK" Z TOFU , KOPERKIEM I RZODKIEWKĄ 122

składniki , pod koniec wlewamy odrobinę mleka roślinnego , tak aby konsystencja nam odpowiadała :) Gotowy "twarożek" najlepiej schłodzić w lodówce i rano delektować się pysznym serkiem na domowym pieczywie !! Przepis jest wegański i bezglutenowy , warty wypróbowania

Marcepanowa kuchnia
Lody z quinoy z mrożonymi jeżynami i świeżą kukrkumą 164

wujka, po kilku dniach w mieszkaniu, cieszą oko żółtymi kwiatkami. Lody są bezglutenowe, nie zawierają laktozy, ani białego cukru, jeśli zrezygnujecie z miodu, lub zastąpicie go czymś innym będą wegańskie. Wszystkie składniki (poza miodem) mają niski indeks glikemiczny, więc nadają się dla diabetyków.  Jeśli też chcecie sobie zafundować trochę wiosny tej zimy, to podaję przepis ;)  Składniki: 1 szklanka

Quinoa Raz!
Serek migdałowy z kolendrą 86

wcześniej się zastanawiałam jak wykorzystać tą migdałową pastę – dodawałam ją do wypieków, jako farsz do mięs itp. Na pomysł przerobienia na pastę kanapkową niestety nie wpadłam. Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: 200g płatków migdałów (zamoczonych przez noc w wodzie) 600 ml wody koncentrat pomidorowy (u mnie zazwyczaj 2-3 łyżki) 2 ząbki czosnku spora garść kolendry sól, pieprz

Szybko Tanio Smacznie
Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi, bez cukru, bez glutenu 228

szybka i prosta. Zamiast malin możemy dać borówki, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi wegańska, bez cukru, bez glutenu Składniki: Spód: 2 szklanki orzechów arachidowych (bez soli) 80g suszonych daktyli 1/4 szklanki kakao bez cukru 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego Nadzienie: 1 szklanka masła orzechowego

Mała Cukierenka
Barszcz ukraiński 166

wody ile zmieści się w garnku i gotuj aż wszystko będzie miękkie, około 15 minut, a na samym końcu dodaj sok z cytryny. Smacznego! Podawać można ze śmietaną, znalazłam wegańską w Intermarche, takie opakowanie kosztuje niecałe 4 zł (3,69 chyba) i jest naprawdę przyzwoita.   Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasteczka marchewkowe 157

Kochani mężczyźni, możecie przygotować taki smakołyk dla swoich kobiet i uwierzcie mi będzie to duże zaskoczenie Ciasteczka możesz polać czekoladą, będą jeszcze ciekawsze. Ciasta bez jajek, nabiału – typowo wegańskie, nie tylko dla alergików 5.0 from 1 reviews Ciasteczka marchewkowe   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 10 ciasteczek Składniki

Apetyt na Zielone
Bardzo kokosowa wegańska babka 186

środkowej półce piekarnika około 80 minut. Po upieczeniu wystudź, możesz polać lukrem (4 łyżki cukru pudru, łyżka gęstego mleka kokosowego i odrobina ciepłej wody). Smacznego! Artykuł Bardzo kokosowa wegańska babka pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Zupa warzywna z pieczonymi buraczkami 178

selera 1 średni ziemniak / 4 – 5 łyżek przepłukanej kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 duży ząbek czosnku 1/2 pora 2 – 3 łyżki masła klarowanego lub preferowanego oleju w wersji wegańskiej 1 – 2 łyżeczki naturalnego octu jabłkowego nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 5 kulek ziela angielskiego, po 1 łyżeczce mielonej kolendry i słodkiej papryki, po 1/2 łyżeczki kurkumy

Even Better Food
Wegański a'la pasztet pieczony z cieciorką i marchewką 146

okazał się całkiem smacznym rozwiązaniem to postanowiłam pokazać go też tutaj ;) Aquafabę, która pozostanie po odsączeniu ciecierzycy możecie oczywiście wykorzystać piekąc biszkopt lub ostatnio publikowane przeze mnie ciasto :) Wegański a'la pasztet pieczony z cieciorką i marchewką 1 puszka ciecierzycy 1 mała cebula 1 mała marchewka 2 liście laurowe przyprawy (sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem, koperek) Ciecierzycę odsączyć, przełożyć

FitKot
Marchewkowy budyń jaglany 160

łyżeczki mielonych goździków, 1/5 łyżeczki kurkumy, szczypta pieprzu i duża szczypta wanilii, gałka muszkatołowa do smaku garść delikatnie podprażonych orzechów do podania naturalny syrop lub miód w wersji niewegańskiej do polania gotowego budyniu (opcjonalnie) Kaszę jaglaną umieścić na sitku i bardzo dobrze przepłukać pod zimną wodą, a następnie krótko przelać wrzątkiem (niedostatecznie wypłukana kasza będzie gorzkawa). Do garnka o grubym

Even Better Food
Klopsiki warzywne 143

Klopsiki warzywne Klopsiki z orzechów włoskich cieszyły się dużym uznaniem z Waszej strony, dlatego postanowiłem przygotować kolejne wegańskie klopsiki. Tym razem jednak troszkę inaczej… Klopsiki warzywne , które Wam dzisiaj chcę przedstawić, to masa kolorów, witamin oraz delikatny, subtelny i wciągający smak. Składnikami przypominają te, które możecie znać w sklepie IKEA. Nie chcę Was mamić obietnicami, że te są identyczne

Blendman