uświadomiłam sobie, że nie ma na bogu ciasta, chociaż o cieście z kaszy jaglanej myślałam nie raz. Powstał więc ten jagielnik, z dodatkiem wiórków, mąki i mleka kokosowego. Jest wegański i bezglutenowy, zdrowy i pyszny – szczególnie jeszcze lekko ciepły z dodatkiem polewy z jagód. Jagody oczywiście mrożone, można też zastąpić mrożonymi wiśniami. Zadanie wykonane:) 5.0 from 1 reviews Kokosowy
Cooking for Emilysmaży się je równie łatwo, jak te tradycyjne i nie tracą na elastyczności (chociaż zimne mogą trochę się kruszyć, ale wystarczy je wtedy podgrzać). Świetny jest również sam wegański twarożek ze słonecznika. Można go wykorzystać na przykład jako pastę do pieczywa. Gorąco polecam! * SKŁADNIKI Naleśniki: 100 g mąki ryżowej 30 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 250 ml mleka roślinnego
Food SquareNiejednokrotnie widziałam zastosowanie odżywek białkowych jako polewy do słodkich dań - placków, omletów, owsianek. Musiałam i ja wypróbować ten patent. W tym celu przygotowałam mega puszysty, wegański omlet bananowy, który oblałam właśnie wspomnianym wcześniej sosem proteinowym, zrobionym z odżywki o smaku Mokka od Sunwarrior Polska . Jest to dobre rozwiązaniem na dostarczenie sobie niskokalorycznej słodyczy, bogatej w cenne składniki odżywcze i oczywiście
Zdrowie na języku :Psmakuje na ciepło jak i na zimno (jeżeli nie zjesz od razu, w co wątpię to przechowuj w lodówce). Smacznego! Artykuł Gajjar halwa, czyli indyjski pudding marchewkowy w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPodstawą dobrych pierogów jest niezaprzeczalnie ciasto, z nadzieniem można kombinować według upodobań :) Ciasto jest wegańskie , więc polecam ten przepis również "roślinożercom" :D *Część pierogów można zamrozić na "czarną godzinę" i potem tylko obgotować we wrzącej wodzie . Na pewno lepsze będą takie niż sklepowe ! Zapraszam do zabawy
Marcepanowa kuchniasmakach: żółte warzywa lub czerwone warzywa, można z nich przyrządzić również zwykłe zupę, bez miksowania warzyw - duffinki, czyli kulki ziemniaczane, cena: ok. 7 zł, pyszne, choć skład średniawy - wegańskie wędliny i plastry, parówki i kiełbaski; ogólnie nie jestem fanką mocno przetworzonych produktów sojowych, wyjątkiem są dla mnie wędzone parówki sojowe Polsoji, mój HIT na śniadanie: koniecznie na ciepło
Qlinarnie i Qlinarniesoków i koktajli odżywczych. Jego smak jest orzeźwiający i przyjemny. Dużym atutem preparatu jest pozyskanie roślin z upraw ekologicznych oraz brak jakichkolwiek sztucznych dodatków, barwników czy konserwantów. To suplement wegański i wegetariański, z powodzeniem może być stosowany przez osoby uczulone na gluten czy laktozę . Partnerem wpisu jest „ Yango Sp. z o.o. „ Wpis ma charakter wyłącznie informacyjny, przed użyciem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kurczaka, warzywa, a także przyprawy wymienione powyżej, tj. imbir, czosnek, chilli, kolendrę, koper, anyż, cynamon, pieprz, kurkumę oraz około 1 l wody (lub tylko warzywa i przyprawy w wersji wegańskiej). Wszystkie składniki należy gotować jak tradycyjny rosół, przez około 60 minut. Tak przygotowany wywar odlać, doprawić solą, sosem sojowym i zaserwować z grzybami oraz makaronem jak w przepisie. Ugotowane mięso
Even Better Foodkrajalnicy spiralnej od Delimano postanowiłam zrobić z dyni makaron, a do niej przygotować kremowy, lekko serowy sos. Całość smakuje genialnie! Składniki (2-3 porcje): 1 dynia piżmowa gotowy, wegański sos beszamelowy w kartoniku (200 g) kilka kawałków uparowanej dyni 2 łyżki płatków drożdżowych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego sól
Zdrowie na języku :Pktóre kolejno rozpłaszczałam wyciskając wzorek. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C, max 12-15 minut (boki powinny się delikatnie przyzłocić, ale tylko brzegi!!!) Smacznego! Artykuł Wegańskie ciasteczka z makiem i nutką pomarańczy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfkoloru w tym daniu, dlatego nie ma go na zdjęciu wszystkich składników) 1-2 łyżki ziaren sezamu marynata do tofu: około 50 ml syropy z agawy lub innego wegańskiego miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego pół łyżeczki soli 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki do marynaty (czosnek posiekaj bardzo drobno a najlepiej przeciśnij przez praskę). Tofu pokrój
greenscarfChili sin carne Wreszcie znalazłam czas na podzielenie się z wami kolejnym przepisem. Mąż sobie zażyczył chili con carne, a ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam, że wersja wegańska czy też wegetariańska ma swoją własną nazwę Chili sin carne. Zwał jak zwał dla mnie jest to po prostu pyszna potrawka którą ja uwielbiam po prostu z pieczywem. Jeśli
Mój pomysł naszczególności polecam. Są rewelacyjne w smaku!Bardzo dobrze się komponują z delikatnym burgerem. Sprawdź jak upiec buraki . Następnym razem burger z ciecierzycy będzie skąpany w sosie orzechowym lub wegańskim majonezie. Jestem przekonany, że te smaki również świetnie będą się uzupełniały. Artykuł Burger z ciecierzycy na wypasie pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman