temp. pokojowej (używam przegotowanej lub mineralnej prosto z butelki) łyżka soli (20 g) 100 g ziaren sezamu (podprażyć na suchej patelni) 5 łyżek syropu klonowego lub innego płynnego wegańskiego słodu Wszystkie składniki umieść w na tyle dużej misce aby po podwojeniu swojej objętości ciasto z niej się nie wylewało i wymieszaj. Mąką żytnia nie lubi zbytniego wyrabiania, najlepiej użyj
greenscarfchętnie jedzą ją weganie i wegetarianie. Bogata w błonnik i sycąca fasola potrafi być jednocześnie przysmakiem, który można podawać na wiele różnych sposobów i wcale nie […] Artykuł „Wegański smalec” czyli pasta z białej fasoli pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaPrzyznam się szczerze, że w mojej lodówce nie znalazłam jajek, a miałam ogromną ochotę na jakiekolwiek placuszki. W tej wersji są wegańskie, więc są bardzo, bardzo zdrowe! Składniki: 5 łyżek mąki owsianej* 1 łyżka siemię lnianego + 3 łyżki wrzącej wody 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu 1/3 szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki wody gazowanej * Mąka owsiana bardzo
Truskawkowa FiestaPrzygotowaliśmy dla Was piekielnie pyszną i szybką opcję śniadaniową - wegańskie placki pancakes. Same w sobie są już słodziutkie, ale zawsze atmosferę można dosłodzić pysznym syropem klonowym i owocami. Sprawdzą się nie tylko na śniadanie, ale również jako zdrowa przekąska do pracy czy szkoły. To jak, pędzicie już do kuchni? :) Bananowo-orzechowy pancakes śniadaniowy w 5 minut Przepis
Bananowe Polenajlepiej udostępnij go! Ile kalorii ma 1 porcja? Tabela kalorii Kalorii 132 Tłuszczu 1,63g Węglowodanów 27,73g Białka 3,64g Artykuł Amarantusowy kisiel jagodowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmantwaróg i jest równie dobry. No ale zrobiłam, spróbowałam i powiem szczerze że jest rewelacyjny i niczym nie ustępuje twarogowi zwierzęcemu. Polecam serdecznie, na pewno Wam posmakuje. Twarożek wegański z migdałów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMleka kokosowego używam sporo bo bardzo mi podchodzi jego smak po prostu. Nadaje potrawom jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. W kuchni tajskiej, czy wegańskiej jest wręcz niezastąpione. Dlatego pokusiłam się o zrobienie takiego mleka samemu i nie jest to nic trudnego. Wszystkie porady jakie znalazłam odnoszą się do moczenia wiórków kokosowych i tak też zrobiłam. No to do pracy
Moje Małe Czarowanieśrodkowej półce piekarnika z termoobiegiem (jeżeli Twój piekarnik ma taką funkcję). Ciasto powinno się zezłocić. Ciasto ze śliwkami posypałam cynamonem. Smacznego! Artykuł Najprostsze z możliwych wegańskie ciasto z owocami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpołączenie wyszło idealne, ale możecie użyć 1 ze składników, czyli 125g syropu lub 100g cukru. (***) Zamiast mleka roślinnego można użyć np. krowiego - tylko wtedy ciasteczka nie będą już wegańskie. Produkty do ciasteczek można nabyć tu: klik
Di gotujeobieramy. Kroimy go wzdłuż na pół, usuwamy i wyrzucamy pestki, miąższ kroimy w drobną kostkę. Ciecierzycę z puszki odsączamy na sicie (wodę z puszki ciecierzycy możecie wykorzystać do zrobienia wegańskiej bezy ). Ciecierzycę wrzucamy do miski i mieszamy z kormą, garam masalą i pół łyżeczki soli. Otaczamy dokładnie ciecierzycę w przyprawach. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy ciecierzycę i smażymy
Karo in the KitchenTypowo polska, sezonowa i letnia SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI, OGÓRKIEM I... Artykuł Sałatka z ziemniakami, ogórkiem i rzodkiewką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEktóre wpadły mi w oko, a następnie w koszyk ;) w jednym z supermarketów. No i wyszedł taki tam letni obiadek (albo kolacja) w dodatku bez glutenu, bez laktozy i wegański, żeby nie powiedzieć hipsterski hehehe :P Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 cukinia 1 kapusta chińska (pak choi) 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku pół pęczka świeżej kolendry garść
Quinoa Raz!tylko moje wrażenie, ale wyczuwam lekko maślany smak). Do tego dodam ciekawe doświadczenie przy przygotowywaniu ciasta, można poczuć się jak magik - ze zwykłej wody mamy puszystą pianę ;) Wegański biszkopt bez cukru na aquafabie woda z jednej puszki cieciorki 4,5 łyżki ksylitolu 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
FitKotpowstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą. A tu znajdziecie przepis na Wegańskie wiśniowe Delicje , które wyglądały tak: To moje mało apetyczne resztki, czyli składniki deseru: Artykuł Deser Delicja pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfbidi-language:#0400;} Banalnie prosty w wykonaniu koktajl, świetny na początek dnia, drugie śniadanie, lub przed wyjściem na fitness. Nie dość, że jest bezglutenowe, bez laktozy i wegańskie, to jeszcze równie pyszne na ciepło co na zimno. Na ciepło można przygotować z jeszcze gorącej quinoy, podgrzanego mleka kokosowego i gorącej wody (banana już wtedy nie trzeba smażyć, ani gotować ;)) Składniki
Quinoa Raz!