smaku solą i pieprzem. Uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż na średnim ogniu patelni do zarumienienia. * Trzeba sprawdzać skład bułki tartej - niektóre mogą być niewegańskie. Ja swoją kupuję w Auchan. ** Odciśniecie cukinii ma bardzo duży wpływ na konsystencje kotletów, dlatego trzeba je porządnie odcisnąć. Smacznego
wegujemyprzekręć na zewnątrz. Pozostaw drożdżówki pod przykryciem do ponownego wyrastania na minimum 30 minut. Piecz w temp. 180 C bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego! Artykuł Drożdżowe wegańskie motylki z wiśniami i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSmacznego! ps. Nikomu nie dałam, sama jadłam przez tydzień, codziennie po obiedzie delektowałam się kawałkiem (przechowuj w lodówce). A nie, Miśka raz mnie nakryła i musiałam się podzielić. Artykuł Wegańskie kruche ciasto a agrestem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfzdecydowanie najlepsze bezglutenowe, wegańskie ciastka jakie jadłam! Są idealnie chrupiące, delikatnie słodkie z wyczuwalną nutą imbiru - po prostu pyszne! Dodatek cukru dark muscavado to nie tylko dodatkowy aromat, ale także trochę związków mineralnych. Ten cukier wytwarzany jest z trzciny cukrowej, jest nieoczyszczony i zawiera melasę (to kleista substancja normalnie usuwana z cukru podczas rafinacji, zawierająca sporo minerałów jak np. żelazo
pyszne zdrowościchleba? Wegańska pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, suszonych pomidorów i solonych orzeszków ziemnych. W sumie to myślałam o humusie, ale nie miałam tahiny a jakoś tak zawsze wychodzi, że znika... Source
Szybko Tanio Smacznierazem Owocowe szaleństwo . Polecam serdecznie bo tak już prywatnie, całkiem od siebie napiszę że jest pyyyyszny. Koniecznie wypróbujcie i napiszcie czy Wam też tak smakował jak mnie? Bezglutenowy, wegański sernik z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePamiętam jak dziś, że pierwszy „pasztet” wegański jak jadłam do było jakieś 15 late temu i był z boczniaków, do dziś pamiętam ten smak, bo był wyborny, a że wzięło mnie na wspominki to postanowiłam odtworzyć ten smak- udało się ! Składniki na 3 słoiki o pojemności 500 ml: 400 g suchej fasoli „Piękny Jaś” ugotowanej
greenscarfsię jagielnik! Jagielnik w smaku jest bardzo delikatny, z wyczuwalną nutą wanilii. Przygotowałam go na owsiano-orzechowym spodzie. Truskawkowa galaretka doskonale komponuje się z waniliowym, jaglanym serkiem. Klasyka w wegańskim wydaniu! Ciasto posłodziłam moim ulubionym słodzikiem – stewią z erytrytolem, oraz mniej lubianym, ale bardzo pasującym do jagielnika – syropem z agawy. Stewię z erytrytolem możecie bez problemu nabyć w Carrefourze
Fill The BowlPrzepyszny deser, bezglutenowy, wegański, z musem ze świeżych truskawek. Prosty i szybki do zrobienia. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce. Bardzo posmakował dzieciom, które wyjadały zwłaszcza te przezroczyste kuleczki tapioki. Polecamy wszystkim! 0,5 szklanki tapioki 250 ml. wody 250 ml. domowego mleka kokosowego 1 łyżka cukru waniliowego garść truskawek + łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tapiokę zalać wodą i mlekiem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePodawaj gotowe naleśniki z kaszy jaglanej z czym tylko chcesz. U nie był to domowy mus jabłkowy i borówki. Smacznego! Artykuł Naleśniki z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmandlatego to raczej jednoroczna przyjemność (niestety po roku o niedogodnościach potruskawkowych zapominam ;)). Dzisiaj mam dla Was mój smak dzieciństwa w nowoczesnym wydaniu – jak zawsze bezglutenowym i bezcukrowym, ale także wegańskim. Zamiast pszennego makaronu, w nawiązaniu do ryżu – makaron ryżowy. Śmietanę i twaróg zastępuje tutaj śmietanka kokosowa, którą przygotowałam z dodatkiem wanilii. Z truskawek zrobiłam sos, który po wymieszaniu ze śmietaną
Fill The BowlZaczęło się lato, a wraz z nim sezon na lody. Lody domowe są bardzo proste i wiemy co jemy. Dziś propozycja bez mleka, śmietany czy jajek. Wegańskie lody na gorące dni. Próbujecie? Ja proponuję zamrozić takie banany, które już są bardzo żółte, wręcz zaczynają brązowieć, mają one w sobie wiele cukru, więc nie musimy wtedy lodów dodatkowo słodzić. Lody orzechowe
Apetyt na ZieloneDzisiaj zapraszam Was na domowy budyń przygotowany na bazie kaszy jaglanej i truskawek. Deser jest prosty do przygotowania, gęsty, kremowy i bardzo sycący. Jeżeli jesteście na diecie wegańskiej to kaszę ugotujcie na mleku roślinnym. Przed podaniem, budyń udekorujcie plasterkami świeżych truskawek i domowym sosem truskawkowym. Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki
Ugotowaćcierpię, dlatego to raczej jednoroczna przyjemność (po roku o niedogodnościach potruskawkowych zapominam ;)). Dzisiaj mam dla Was mój smak dzieciństwa w nowoczesnym wydaniu – jak zawsze bezglutenowym i bezcukrowym, ale także wegańskim. Zamiast pszennego makaronu, w nawiązaniu do ryżu – makaron ryżowy. Śmietanę i twaróg zastępuje tutaj śmietanka kokosowa, którą przygotowałam z dodatkiem wanilii. Z truskawek zrobiłam sos, który po wymieszaniu ze śmietaną
Fill The Bowlzjeść przynajmniej kilku na raz! Ciastka te nie zawierają masła, ani jajek i są upieczone z mąki bez glutenu - dzięki czemu mogą być spożywane przez osoby będące na diecie wegańskiej oraz bezglutenowej. Uwielbiacie chałwę? Spróbujcie tych ciasteczek, bo są "o niebo" lepsze! (około 13 sztuk) 1 szklanka mąki bezglutenowej (użyłam koncentratu mąki bezglutenowej) (*) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki miodu
Di gotuje