Gołąbki na parze z kaszą jaglaną, soczewicą i suszonymi pomidorami czyli wegańska i zdrowa wersja gołąbków która jest równie smaczna i warta wypróbowania. Jeżeli nie posiadamy koszyka do gotowania na parze to możemy je zapiec w tradycyjny sposób. Do przepisu można wykorzystać młodą kapustę jeżeli wielkość liści jest wystarczająca do zawijania. SKŁADNIKI / około 10 sztuk: * 1 cała kapusta * 1 cebula
Mohiellawartościowych i zdrowych warzyw. Tym razem zamiast kremówki dodałam mleczko kokosowe, zupka zyskała więc lekko orientalną nutę. Dzięki temu stała się też bardziej dietetyczna, jest także bez dodatku mleka, wegańska i bezglutenowa. Ja przygotowałam swoją na bulionie jarzynowym. To taka zdrowa porcja warzyw... Z podanych ilości uzyskałam 2litry kremu szparagowego. Polecam :-) Składniki: - 1,5kg jasnych szparag (mogą być zarówno białe
Smaczne Zdrowerazem nie, będzie zupełnie inaczej, co nie znaczy że gorzej. Ja bym powiedziała że jeszcze pyszniej, spróbujcie zresztą sami. Pastę znalazłam u Marty Dymek , a wiec jest całkowicie wegańska. Pasta z ciecierzycy i cebuli czerwonej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietego nasze rodziny z pewnością by nie zniosły. No chyba, że robilibyśmy te przepisy cichcem i na boku, serwując jednocześnie bliskim ich ulubioną klasykę ;) Dzisiaj proponuję nieskomplikowane, lekkie i wegańskie wydanie szaszłyków. Delikatny i dosyć neutralny smak cukinii i pieczarek sprawia, że cała zabawa jest w potraktowaniu ich odpowiednią marynatą, która zgra się z tym smakiem i go uwypukli. Pośrednictwo
zadanie-gotowanietráng. Przepis podstawowy jednak to namoczone ziarno ryżu, roztarte z wodą. Potem wystarczy usmażyć bardzo pyszne naleśniki a podawać zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Naleśniki są bezglutenowe, wegańskie, wegetariańskie, idealne w różnych dietach. Pięknie też smakują, są elastyczne i fajnie się je smaży. No to co zabieramy się do smażenia? Wietnamskie, ryżowe naleśniki ze szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieZajadaj się nim do woli, ale pamiętaj, żeby zostawić też coś dla innych. Musisz się pochwalić co pysznego zrobiłeś/aś Smacznego! Artykuł Sorbet rabarbarowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanSkładniki na 12 szt: w sumie 350 g mąki, z czego 200 to musi być pszenna (u mnie była to pszenna i gryczana) 150 ml oleju roślinnego 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 120-150 g cukru 1 banan łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g rabarbaru lub 200 g rabarbaru i 200 g papai Przygotowanie
greenscarfBogate smakowo, kolorowe i sycące danie z tofu, warzywami i imbirem. Wegańska kuchnia w azjatyckiej odsłonie, której przygotowanie zajmuje tylko moment, a satysfakcja domowników gwarantowana. Palce lizać! :) Imbirowe tofu z warzywami Przepis na ok 2-3 porcje Potrzebujemy: 1 kostkę tofu lub gotowe zamarynowane stripsy ( my użyliśmy od Polsoji ) pół świeżego brokuła pół czerwonej papryki 10 pieczarek 1 marchewka
Bananowe PoleMocno czekoladowe, bardzo sycące ciasto z samych zdrowych składników. Czysta przyjemność bez wyrzutów sumienia : -) Bez jajek, laktozy, cukru, 100 % wegańskie, bezglutenowe i bardzo smaczne! Dodam jeszcze, że robi się je naprawdę szybko i prosto. Ciasto ładnie się kroi, nie kruszy się i długo zachowuje świeżość. Kto się skusi? Bardzo polecam! Składniki: 500 g bardzo dojrzałych bananów bez skórki (zwykle jest
maniapieczeniabataty zauważyłam, że po przekrojeniu na pół i wzdłuż przypomina filet rybny. Dodatkowo idealnie odzwierciedla kolor łososia. Stwierdziłam, że to własnie batat posłuży mi jako baza do jego zweganizowania. Wegański pieczony "łosoś" z batata Składniki: 1 duży batat nori 1/4 szkl oleju 1 szkl wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki
wegujemyktóry w przeciwieństwie do tradycyjnej wersji można jeść ile się chcę. Taki majonez sprawdzi się świetnie do sałatek czy jako baza do sosów. Wegański majonez z ziemniaka (beztłuszczowy) Na podstawie tego przepisu . Składniki: 2 średnie ziemniaki (ok. 150g) 2 łyżeczki soku z cytryny lub octu jabłkowego 3 łyżeczki musztardy
wegujemykanapkach, z makaronem albo na pizzy! Pizza: ciasto wg tego przepisu. Swoją pizzę posmarowałam około 1/3 tapenady z powyższego przepisu, udekorowałam połówkami pomidorków i starłam niewielką ilość wegańskiego sera typu cheddar (Volfie). Czas pieczenia 12-15 minut w temp
greenscarfSAŁATKA Z OGÓRKA, AWOKADO I NERKOWCÓW – energetyczna, wegańska propozycja... Artykuł SAŁATKA Z OGÓRKA, AWOKADO I NERKOWCÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEugotowanej do miękkości fasoli typu Piękny Jaś 250 g nierafinowanego cukru (lub proporcjonalne stewi, jeżeli dbacie o linię 100 g masła kokosowego 200 ml mleka kokosowego z puszki lub wegańskiego jogurtu naturalnego łyżeczka proszku do pieczenie opakowanie budyniu waniliowego aromat waniliowy Przygotowanie: Zblenduj wszystko (budyń na końcu) razem na idealnie gładką masę. Na samy końcu dodaj budyń. Przełóż masę
greenscarfmojprzepisna.pl | Babeczki burczane, wegańskie i bez cukru Świetne ciasto a’la brownie. Buraki w nim są tak dobrze ukryte, że prawie ich nie czuć. Ciasto jest wilgotne, długo zachowuje świeżość, smakuje nawet dzieciakom. Inspiracja z blogu Anny Lewandowskiej . Składniki na 10 małych babeczek lub tortownicę o średnicy 20 cm: 300 g surowych buraków 1/3 szklanki rodzynek, namoczonych
moj przepis na