kulki i rozpłaszcz dłonią lub za pomocą obręczy formuj idealnie okrągłe ciastka. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 15 minut w temp. 180 C Smacznego! Artykuł Wegańskie ciasteczka z suszonymi bananami i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfczosnku łyżeczka soli 30 ml oleju roślinnego (3-4 łyżki) Przygotowanie: Teraz Was zaskoczę! Wszystko zblendować razem:-) No ok, szczypiorek uprzednio posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Smacznego! Artykuł Wegańska pasta z bobu pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfJakie to jest smaczne ‼️‼️ Wegańskie danie aromatyczne, pełne smaku, zaskakujące i niepowtarzalne. Jest tyle zamienników mięsa mielonego, które w wersji klasycznej jest podstawą sosu, że można spokojnie wybrać coś dla siebie. Ja użyłam tym razem soczewicy czerwonej, która nadała gęstości sosowi. Przepis niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Porcja na 4 osoby, bo jak zostanie to na kolejny dzień będzie
Apetyt na Zielonepestycydów. Sumując te wszystkie dane okazuje się, że mięso posiada 60 razy większe stężenie szkodliwych substancji niż warzywa czy owoce. Ten temat poruszaliśmy przy okazji szaszłyków wegańskich. Jak więc rozwiązać ten problem? Zmniejszyć ilość spożywanego mięsa. Zastosować dietę rozdzielną, która wspomaga trawienie i automatycznie organizm z czasem zacznie domagać się mniejszych ilości mięsa i wędlin Dostarczać białko
Dieta Rozdzielna i Zdrowieniego przygotowałam sos paprykowy - nie taki gładki, a z kawałkami warzyw. Takie połączenie było przepyszne! Posiłek jest szybki, prosty i niesamowicie smaczny. Do tego bez glutenu i w 100% wegański 😊 Składniki (1 porcja): 1 duża papryka czerwona 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka pesto z jalapenos (Pole Na Stole) 60 g makaronu
Zdrowie na języku :Płyżeczką zblendowane daktyle i wciśnij orzeszka do środka lub każdego orzeszka włóż do daktyla i takie daktyla wciśnij w czekoladę. Całość schłodź w zamrażalniku przez godzinkę i gotowe. Artykuł Wegańskie toffifee pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSos do spaghetti nie musi zawierać w sobie mięsa – bardzo ciekawą alternatywą będzie sos warzywny. Przyrządziłam go z batatów, marchewki oraz cukinii – a więc
Via Gustosłodkim smaku bananów, który po dodaniu masła orzechowego, cynamonu i kardamonu nabrał wyrazistego smaku i charakteru. Dodatkowo wszystkie składniki przygotowuje się poprzedniego wieczoru, co skutkuje tym, że następnego ranka wegańskie smoothie bez glutenu, nabiału, pełne błonnika jest gotowe w mniej niż 2 minuty! Czyż to nie wspaniale? ; ) Aby uzyskać pożądaną konsystencję kluczowym jest aby moczyć płatki owsiane w mleku roślinnym
Book of spellsCiasteczka kokosowo-bananowe to pomysł na wegańską i bezglutenową przekąskę na słodko. Poniższe ciasteczka są bardzo proste do przygotowania oraz mocno sycące. Do ich przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilka składników: bananów, płatków owsianych, wiórek kokosowych oraz suszonych kwaśnych owoców, np. wiśni, żurawiny lub malin. Składniki: 2 bardzo dojrzałe banany 1 opakowanie wiórków kokosowych (100 g) 4/5 szklanki płatków
Ugotowaćmiałam czasu by tu zaglądnąć bo trwały przygotowania do sesji kulinarnej, która odbyła się w poniedziałek. Efekty tej sesji za jakiś czas... W między czasie przygotowałam shake'a wegańskiego na mleku kokosowym z brzoskwiniami. Jest mega pyszny i sycący. Aby go przygotować potrzebujemy tylko 2 składników! Składniki: 500 ml mleka kokosowego (ja użyłam mleka z kartonu) 1 puszka brzoskwiń
Kuchnia MagdaLenymożemy użyć ryżu lub innej kaszy), 2 średniej wielkości marchewki, 1 pietruszka (korzeń), 1 pomidor (opcjonalnie koncentrat pomidorowy lub bez ), 200g przecieru pomidorowego (opcjonalnie), 1 jajko (aby zrobić wersję wegańską pomijamy jajko), główka czosnku, sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku (u mnie odrobina bazylii oraz oregano). Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowanie możemy skrócić o kilka minut
Gar ZdrowiaPrzepis wypatrzyłam u Marty Dymek i bez zastanowienia spróbowałam. Mój mąż pokazał temu deserowi czerwoną kartkę. Ja się nim zajadałam… Do przygotowania potrzebujemy: 200 g gorzkiej czekolady (wegańskiej) 1 puszkę cieciezycy (a konkretnie jej płynną zawartość) 2 łyżki cukru szczyptę soli Posiekaną czekolade roztapiamy w kąpieli wodnej. Wodę z ciecierzycy wlejcie do miski lub dzieży miksera (razem z cukrem
Szybko Tanio Smacznieochotę na wegański mus czekoladowy? Będziecie zaskoczeni, bo w tym przepisie będziecie musieli ubić... wodę po ugotowanej ciecierzycy :) Tak, tak... Da się to ubić i to na sztywną masę! Poniższy mus jest mocno czekoladowy i bardzo syci. Najlepiej podać go wprost z lodówki, ozdobiony kwaśnymi owocami. Mus w temperaturze pokojowej traci na swej konsystencji i przybiera rzadką formę
Ugotowaćmiksuj aby jaknajbardziej napowietrzyć masę. Wystudzone ciasto wypełnij musem czekoladowym i wstaw na godzinkę do lodówki aby masa stężała. Gotowe możesz delikatnie przypruszyć cukrem pudrem oraz z gałką domowych wegańskich lodów oraz ze świeżymi listkami męty. Smacznego! Artykuł Czekoladowa tarta z nutką mięty pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfDzisiaj mam dla Was przepis na kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem suszonych pomidorów oraz oliwek. Kotlety są wegańskie i bezglutenowe. Szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Kotlety podaje z solidną porcją pysznej surówki. Jeśli lubicie oliwki i suszone pomidory to myślę, że polubicie moje kotlety. Do kotletów dodałam również chili, bo miałam ochotę na coś ostrego, jeżeli kotleciki będą
kulinarne odsłony pati