Kolejne danie jednogarnkowe , szybkie w przygotowaniu. Gotowe w 30 minut. Zdrowe, wegańskie, bez nabiału i bez glutenu. Pełne wartościowych składników. Curry z batatami, ciecierzycą i jarmużem na mleku kokosowym z dodatkiem mielonych przypraw, takich jak: kolendra, kmin rzymski (nie mylić z kminkiem), słodka papryka i odrobina chilli. Dzisiaj przygotowałam wersję łagodną, ale jeśli lubicie pikantne dania, dajcie dwa razy więcej
Moja Delicjasmak są super. Do tego oczywiście bez cukru i zbędnej chemii, w wersji fit Dodałam jedynie naturalną pektynę jabłkową, dzięki której konfitura stała się dżemem Dżem z kaki jest wegański, ale to chyba oczywista cecha Będzie doskonałym dodatkiem do wszelkich naleśników, placków i ciast, bo jest pyszny i pięknie pachnie dzięki dodatkowi pomarańczy A wy znacie kaki? Jeśli macie jakieś
Fitkotmożna się domyślić po tytule wpisu - czekolada z pomarańczą. Dlatego też postanowiłam przygotować sobie owsiankę o takim też smaku. Zawiera w sobie mnóstwo pysznych składników, w tym najlepszą surową, wegańską czekoladę. Jest mocno czekoladowa, pysznie kremowa i niesamowicie smaczna 😂 Składniki (1 porcja): 40 g płatków owsianych bezglutenowych (Amisa - Eko Hurtownia) 200 ml napoju z mlekiem kokosowym o smaku czekoladowym
Zdrowie na języku :Pkremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej 150 ml wody 1 miarka (20 g) białka wegańskiego Plantforce o smaku czekoladowym (Siła Roślin) 1 średni banan 1/2 małego mango mrożonego 1 łyżeczki proszku maca Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką konsystencje
Zdrowie na języku :PWegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a całą resztą doprawiania, mieszania i pilnowania zajmował się jak zawsze mój mąż. W sumie, proces przygotowania bigosu zaczął się parę miesięcy wcześniej na grzybobraniu, tak więc mogliśmy użyć własnych suszonych
Mój pomysł naprawda nie jestem na diecie wegańskiej, ani nie unikam też glutenu i wstyd się przyznać, ale uwielbiam niezdrowe słodycze - to zdrowymi, w wersji fit również nie pogardzę. Zresztą nie raz publikowałam takie słodkości. Już od dłuższego czasu chciałam przygotować sernik (może sernik to za dużo powiedziane) z nerkowców, ale przeglądając multum przepisów nie znalazłam takiego, który w całości
Di gotujeKolejna odsłona wegańskich pancakes. Puszystości nadają im banan i nasionka chia, które świetnie zastępują jajko. Placuszki są niezwykle puszyste i mięciutkie. Dosłownie jak chmurka! Na pewno uwagę zwraca ich kolor, który powstał dzięki niebieskiej matcha od matcha.blue . Więcej o niej pisałam TUTAJ . Składniki: 60 g płatków owsianych 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka niebieskiej matcha (matcha.blue) 1/3 łyżeczki
Zdrowie na języku :Pserka. Jako że kiedyś byłam ogromną fanką serków homogenizowanych typu „Bieluch” postanowiłam spróbować zrobić coś co choćby w jakiejś części przypominało w smaku kiedyś uwielbiamy serek. Zainspirowana przepisami na wegańskie alternatywy nabiału stworzyłam cudo ! Po spróbowaniu serka z jogurtu sojowego byłam w szoku, bo w smaku był niemal identyczny jak Bieluch albo może i lepszy ! Jeśli tak jak ja tęsknicie
Marcepanowa kuchnia190g puree z dyni (u mnie z dyni hokkaido) 100-120 ml mleka (krowie lub roślinne) 15g świeżych drożdży lub opakowanie suszonych 55g masła (lub oleju kokosowego w wersji wegańskiej i bez laktozy) 3 łyżki brązowego cukru lub więcej 1 łyżeczka aromatu waniliowego Polewa: 60g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego lub innego dowolnego np. rzepakowego Przygotowanie: Mleko zletnij, wymieszaj
Fabryka pomysłówPrzepis na pączki z ciasta francuskiego jest idealny dla osób, które nie robią pączków ze względu na czasochłonne przygotowanie ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może
Via Gustowoda ubija się na pianę jak białka jaj, nie wiem, nie pytajcie, ale wiem jedno, że desery przy użyciu aquafaby są leciutkie i przepyszne. Przepis ze strony Marty Dymek. Wegański mus czekoladowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzy przygotowanie pysznych pralinek lub trufli jest czasochłonne i trudne? Pewnie, że nie! Wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników i domowymi sposobami możemy stworzyć pyszne pralinki. Smakiem
Via GustoW lodówce lub w zamrażarce znajdziesz trochę truskawek? Masz ochotę na coś słodkiego? Świetnie się składa – przychodzę do Ciebie z przepisem na truskawki pod kruszonką
Via Gustoodpowiada. Klika minut miksowania i majonez gotowy. Potrzebne będą tylko odpowiednie składniki, które zakupicie w sklepach ze zdrową żywnością, lub w sklepie Vegepack. Przepis znalazłam u Marty Dymek. Majonez wegański z aquafaby. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieposmak, ale możesz go zastąpić olejem kokosowym, wielokrotnie stosowałam ten trik, gdyż nie zawsze mam masło w lodówce, oba tłuszcze skleją ciasteczka, jak i nadadzą im kruchości. W wersji wegańskiej i bez laktozy koniecznie użyj właśnie oleju kokosowego **możesz je zmielić w młynku do kawy lub blenderze z odpowiednią końcówką, ja polecam młynek do kawy, jest to łatwiejsze przy
Fabryka pomysłów