tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:48/156)

Zapiekanka szpinakowo ziemniaczana 174

Dobre obiadowe danie. Można przygotować wcześniej, a potem tylko wstawić do piekarnika i upiec. Smaczne i ciepłe i zimne. Lubię takie zapiekanki, nie wymagają długiego stania

Stare Gary
Tarta ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i wędzonym boczkiem 147

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Wiosenna frittata z piekarnika 225

grubych oczkach. Szpinak drobno pokroić. Do miski wbić jajka, dodać mąkę oraz startą rzodkiewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szpinak i ponownie wymieszać. Naczynie do tarty posmarować masłem i przelać masę jajeczną. Na wierzchu ułożyć kostki sera oraz posypać rozdrobnionymi kwiatkami szczypiorku. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać

Monia miesza i gotuje
Placek otrębowy ze szpinakiem 181

Nowa wariacja na temat otrębowych tart, dość odbiega od innych ponieważ szpinak jest w samym cieście, a nie w farszu, mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu ;) życzę udanego dnia! ;) Składniki (forma o średnicy około 23cm): ciasto: 4 łyżki rozmrożonego i odsączonego szpinaku 1 łyżka serka homogenizowanego 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Quiche ze szpinakiem, serem, pomidorkami i szynką serrano 320

Quiche… czyli klasyka kuchni francuskiej. Jest to placek z kruchego lub francuskiego ciasta wypełniony masą jajeczno-śmietanową. Może być przyrządzony z różnych składników i podawany

Oryginalny smak
Pesto ze szpinaku 164

duże porcje. Składniki: 100 g świeżego szpinaku typu baby 40 g orzechów nerkowca 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki tartego żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Przepis: Szpinak myjemy i osuszamy. Do blendera wsypujemy orzechy nerkowca, ziarna słonecznika, dodajemy oliwę z oliwek i ząbek czosnku. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy listki szpinaku

Emcia Pichci
KOTLETY Z RYŻU ZE SZPINAKIEM. 220

RYŻU ZE SZPINAKIEM. /przepis własny;/ na 5-6 sztuk 1 szklanka zwykłego ryżu 2 szklanki bulionu warzywnego 2,5 szklanki posiekanych świeżych liści szpinaku 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej roślinny do smażenia Ryż gotuję do miękkości w bulionie, studzę.  Liście szpinaku siekam, odcinając ogonki. Cebulę i czosnek obieram,  drobno

W kuchni Karmel-itki
Galette pomidorowo - bazyliowe 183

znalezionego na blogu Two Peas & Their Pod i chciałam je przygotować jak najszybciej. Zastanawiałam się również, jakie inne wytrawne nadzienia mogłabym przygotować do takiej tarty i oto propozycje: z duszonego szpinaku, sera feta i orzeszków pinii z duszonego szpinaku, niebieskiego sera pleśniowego i orzechów włoskich z ricotty i plasterków cukinii ( przepis - klik ) z pora i jarmużu ( przepis

Chilli Czosnek i Oliwa
Leśny mech - deserki w pucharkach 88

krem cytrynowy oraz owoce - świeże truskawki i borówki.  Do przygotowania biszkoptu szpinakowego użyłam świeżego szpinaku, dzięki temu jego kolor jest bardziej intensywny, niż w przypadku ciasta ze szpinaku mrożonego. Krem cytrynowy to połączenie serka mascarpone ze śmietanką kremówką, z dodatkiem soku oraz tartej skórki z cytryny, dzięki temu wychodzi orzeźwiający i pyszny. Deserki przygotowałam w mini pucharkach(...)wyszło ich około 30 sztuk. Składniki: Szpinakowe ciasto biszkoptowe: 5 jajek niepełna szklanka cukru  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej  100 ml oleju  160 g świeżego szpinaku  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżeczka octu szczypta soli  2-3 krople barwnika spożywczego zielonego (opcjonalnie) Krem cytrynowy: 500 ml śmietanki

Kuchnia MagdaLeny
Makaron zielony – pasta verde 124

makaron : 250 g szpinaku, 2 jajka, 50 g startego parmezanu, sól, około 350 - 400 g mąki pszennej, mąka do podsypywania do podania : masło, ser tarty (u mnie parmezan) „ Ćwierć kilo starannie przebranych liści szpinaku wrzucić na osolony wrzątek, zagotować raz, odcedzić na durszlaku, przelać zimną wodą i przepuścić przez maszynkę, lub przetrzeć przez sito. Przestygłą masę przełożyć(...)tylko utraci smak surowej mąki natychmiast odlać na durszlak lub sito. Nie powinien być rozgotowany, ani rozklejony. Na półmisku pokrywa się makaron cienkimi płatkami śmietankowego, zimnego masła. Ser ostry, tarty podaje się do niego oddzielnie. ”   zastawa

królestwo garów
Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym 109

minut. Po wyrobieniu odstawiamy na 30 minut i przykrywamy aby nie wyschło. Farsz: opakowanie sera ricotta cebula ząbek czosnku 3-4 kostki mrożonego siekanego szpinaku sól i pieprz do smaku 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oliwy Sos: 2 puszki krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 szczypta papryczki pepperoncino   1 łyżeczka soli 2 garście(...)szpinaku baby bazylia Przygotowanie Farsz: rozmrozić szpinak i wycisnąć nadmiar wody. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać szpinak i krótko poddusić, odstawić. Następnie dodać sery i wymieszać. Pierogi:Ciasto rozwałkować i wyciąć kółka. Rozkładać na środek farsz i zlepić ( użyłam formy do pierogów). Ugotować w osolonym wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową

AZgotuj!
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2106

inne ulubione przyprawy do kurczaka) 3 jajka 250 g żółtego sera 3 łyżki majonezu na farsz do rolady: 350 g pieczarek, opcjonalnie garść świeżego szpinaku, cebula, 1-2 ząbki czosnku, jajko, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, kilka łyżeczek posiekanej natki pietruszki, opcjonalnie Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, przygotowanie: Kurczaka przeciąć na 4-6 kotletów, rozbić tłuczkiem(...)drobno pokrojoną cebulą. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek i posiekane liście świeżego szpinaku, jeśli go używamy. Doprawić solą i pieprzem, odłożyć (ważne, by farsz nie był wodnisty, należy smażyć składniki do wyparowania wody z pieczarek). Lekko wystudzić, połączyć z bułką tartą i jajkiem. Przygotować skorupkę serową do rolady: połączyć jajka, majonez i starty na dużych oczkach

Lekcje w kuchni
Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem 493

lubi moja rodzinka.  Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem SKŁADNIKI:  podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku czosnek 1 ząbek bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Dwa jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupinek.  Na maśle(...)podduszamy opłukany szpinak dodając przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i oprószamy solą i pieprzem.  Rozklepujemy ją tłuczkiem. Na środek nakładamy porcję szpinaku, na wierzchu  układamy jajko i zwijamy w roladę.  W miseczce roztrzepujemy pozostałe jajko doprawiając solą i pieprzem.  Roladki panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak w sosie cytrynowym ze szpinakiem 67

dużo czasu na gotowanie. Najpierw krótkie smażenie kurczaka, a później zrobisz na patelni naprawdę prosty sos cytrynowy, w którym ugotują się gnocchi. Na koniec dodaj jeszcze trochę świeżych liści szpinaku, dzięki temu danie będzie jeszcze lepsze i bardziej urodziwe! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit(...)oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 szklanka śmietany 18% 150-200 ml bulionu z kurczaka lub z jarzyn sok z 1 cytryny 1/2 szklanki tartego parmezanu 2-3 garści świeżych liści szpinaku 500 g gotowych gnocchi sól, pieprz i ostra papryka do przyprawienia Przygotowanie : Kurczaka umyj, pokrój na cieńsze plastry, osusz i dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką

nietylkopasta.pl
Strata – zapiekanka chlebowa bez strat, nie tylko na śniadanie 210

pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C. Do pieczywa z mlekiem dodajemy 2/3 startego sera, podsmażone pieczarki, przesmażony połamany boczek i szpinak z cebulką. Całość dokładnie razem mieszamy. Przekładamy masę do formy i wyrównujemy wierzch. Posypujemy pozostałym tartym serem i rozkładamy pokrojone drobniej plasterki boczku.   Przykrywamy formę kawałkiem folii aluminiowej (możecie z niego zrobić pokrywkę) i pieczemy stratę(...)boczku w cieniutkich plasterkach 250g pieczarek 1 cebulka szalotka 2-3 garści młodego szpinaku, posiekanego 1 szklanka startego sera, najlepiej cheddar 1/3 łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej świeżo mielony czarny pieprz masło do smażenia i wysmarowania formy 2 łyżki bułki tartej do wysypania formy

Karo in the Kitchen