tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:42/156)

Pierogowa micha ze szpinakiem i grzybami 214

łyżki bułki tartej majeranek bazylia  Sprawdzone suszone zioła znajdziecie w Owocowym Raju Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić pokrojone grzyby, obsmażyć. Drobno posiekać cebulę i czosnek, dodać do grzybów i dalej smażyć. Kiedy cebula i grzyby ładnie się przyrumienią dodać liście szpinaku, dodać sól, pieprz oraz zioła, chwilkę smażyć, odstawić, wsypać bułkę tartą, wymieszać i farsz

Apetyczna babeczka
Drobiowe Roladki Nadziewane Szpinakiem, Pokrzywą i Serem 201

listków pokrzywy lub 4 łyżeczki pokrzywy pasteryzowanej  <- klik sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko 1 łyżka masła maka pszenna do obtoczenia lub bułka tarta 1. Na patelni na maśle przesmażamy szpinak wraz z posiekanymi ząbkami czosnku i odstawiamy do przestudzenia. Następnie jeśli mamy świeże listki pokrzywy to zalewamy je wrzącą wodą i gotujemy przez około(...)Fetę /ser sałatkowy kroimy w niedużą kostkę i mieszamy ze szpinakiem i pokrzywą. 3. Farsz nakładamy na 3/4 długości fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami

Gotowanie...to proste !
Kurczak ze szpinakiem 328

szpinakiem – zapraszam serdecznie na pyszne roladki kurczakowo-szpinakowe. Kurczak ze szpinakiem – składniki: 2 piersi z kurczaka ok. 100 g szpinaku ok. 40 g serka kremowego 2-3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, bułka tarta, oliwa do smażenia   Pierś myję, osuszam i nie do końca rozcinam na pół tak aby pierś się „otworzyła(...)szpinaku więc go najpierw opłukuję i odcinam łodyżki (mrożony wystarczyć rozmrozić). Na patelni na odrobinie oliwy podsmażam wciśnięty czosnek po chwili dorzucam szpinak i chwilę mieszam aż szpinak straci sprężystość. Jak szpinak trochę przestygnie doprawiam solą, pieprzem i dodaję serek. Wszystko mieszam. Na kurczaka wykładam masę szpinakową i formuję roladkę. Roladkę obtaczam w jajku a następnie w bułce tartej

UgotujmyTo.pl
CIASTO PIZZA 734

jajka 100 ml mleka 76 ml oleju 50 ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli masło do wysmarowania i bułka tarta do obsypania formy 100 g szpinaku 6 pieczarek 1 czerwona papryka 100 g szynki konserwowej 100 g sera żółtego np. gouda 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżeczki oregano(...)smaku solą i pieprzem. Następnie pokroić drobno czosnek i podsmażyć wraz ze szpinakiem na łyżce masła. Pokroić w kostkę pozostałe składniki. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka ubić do momentu zbielenia, dodać olej, mleko oraz jogurt. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szpinak, szynkę, paprykę, żółty ser, a także oregano i tymianek. Na koniec doprawić

Ciastka - domowe słodkości
Tarta ze szpinakiem i łososiem 149

Łosoś i szpinak to rewelacyjne połączenie. W prosty sposób, można wyczarować bardzo wyjątkowe danie.  Tarta wypełniona farszem szpinakowo - łososiowym smakowała znakomicie . Niestety, jutro jej już nie zjemy... dziś zjedliśmy całą! Składniki: Tarta - 300g mąki pszennej - 170g schłodzonego masła - 1 łyżeczka soli - 1 żółtko - 2-3 łyżki zimnej wody - lub opakowanie gotowego ciasta francuskiego Farsz - 500g(...)szpinaku mrożonego w liściach - 400g świeżego filetu z łososia - 2 ząbki czosnku - 1 - 2 jajka - sól, pieprz - pół łyżeczki oregano - tarta mozzarella - 200g śmietany 18% Sposób przygotowania: Tarta: Mąkę przesiewamy z solą. Dodajemy pokrojone w kostkę masło, żółtko i szybko zagniatamy ciasto. Stopniowo i powoli dodajemy wodę. Ciasta nie możemy długo zagniatać bo będzie twarde

Pan i Pani Smith w kuchni
Czwartek: Pizza pasta 126

makaronu warzywnego (z ciecierzycy, soczewicy) lub zwykłego typu rurki, świderki 1 szklanka sosu marinara (według tego przepisu ) Kilka plasterków salami Garść pomidorów koktajlowych Garść szpinaku 1 kulka mozzarelli Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek posiekanych listków bazylii Łyżka oleju Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie, ale odcedź go minutę(...)przed podanym czasem. Makaron powinien być mocno al dente. Krok 2 Umyj szpinak i pomidorki, które następnie pokrój na połowy. Wysmaruj dno żaroodpornego, płaskiego naczynia – może być patelnia. Przełóż do niego makaron. Dodaj do niego porwaną na kawałki mozzarellę (zachowaj kilka plastrów do wyłożenia na wierzch „pizzy”), parmezan, pomidorki koktajlowe, sos marinara, bazylię i wymieszaj całość, posól i popieprz

Niedzielny kucharz
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 183

Składniki: 500 gram mielonej piersi z kurczaka 1 opakowanie wołowiny na tatara 250 gram mrożonego szpinaku 250 gram pieczarek Plasterki boczku wędzonego 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Sól Pieprz 2 ząbki czosnku Olej Wykonanie: Do mielonej piersi z kurczaka dodajemy jajko i bułkę tarta. Doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy na jednolitą masę. Szpinak odparowujemy i przyprawiamy

Smaki Ewy
Frittata – przepis na szybki obiad z patelni 104

szybko i bez większego wysiłku. FRITTATA ZIEMNIACZANA – PRZEPIS NA SZYBKI OBIAD Składniki: 5-6 gotowanych ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 liści szpinaku 3 łodygi natki pietruszki 4 jajka 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka masa klarowanego 1 łyżka oleju sól i pieprz Wykonanie: Szpinak, natkę pietruszki i czosnek siekamy drobno. Cebulę kroimy w kostkę

Wiszniówka
Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 125

Jeżeli lubicie makaron i szpinak, to ten przepis jest własnie dla Was.  Do tego dorzucamy tylko pomidory suszone, trochę sera i obiad gotowy.  Taki obiad to ja lubię!  A Wy? Składniki: 300 g makaronu spaghetti 400 g świeżego szpinaku 280 g suszonych pomidorów  Ponti tarta mozzarella (opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa(...)Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.  Na dużej patelni rozgrzać olej z pomidorów, podsmażyć na nim cebulę, dorzucić czosnek, a po 2-3 minutach wrzucić szpinak.  Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.  Całość dusimy aż szpinak zrobi się miękki.   Do szpinaku dodajemy gorący, odcedzony makaron oraz pokrojone pomidory. Całość dokładnie

magiczna kuchnia Kasi
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA + FILMIK 116

Roladki schabowe, nadziewane szpinakiem,są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przygotować je na obiad, smaczne są na ciepło i zimno. SKŁADNIKI : 1 kg schabu sól, pieprz 2 jajka mąka do panierowania tymianek do smaku 3 duże cebule 250 ml śmietany 30% 250 ml wody 1 łyżka mąki 100 g żółtego, tartego sera(...)FARSZ : 450 g mrożonego szpinaku 130  g sera fety 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z grochu ze szpinakiem 213

dokładkę, a to chyba najlepsza dla nich rekomendacja. Składniki: 300 g puree z grochu 150 g szpinaku 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej gałka muszkatałowa majeranek, imbir papryka w proszku - słodka i ostra bułka tarta Wykonanie: puree przygotuj(...)przepisu tutaj pokrojoną w drobna kosteczkę cebulę i czosnek zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj opłukany i odwirowny szpinak i duś, aż szpinak zmniejszy objętość połącz puree grochowe z zawartością patelni, dodaj jajko i przyprawy. Wymieszaj zwilżonymi dłońmi formuj kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, po kilka minut z obydwu stron podałam z surówką z czerwonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 136

łyżki przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego lub gałązka świeżego 2 garści szpinaku (opcjonalnie) 1 łyżka masła 2 łyżki oleju Sól i pieprz Warstwa wierzchnia Główka kalafiora (mała wystarczy) 1 pietruszka 2 łyżki masła 2 duże łyżki tartego parmezanu Szczypta gałki muszkatołowej Siekana zielona pietruszka Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz cieciorkę pod zimną wodą(...)Nastaw piekarnik na 180 stopni. Nasmaruj od wewnątrz dwa słoiki (pojemność 0,4-0,5 l) niewielką ilością oleju. Wyłóż na spód sos, następnie garść szpinaku, przykryj masą kalafiorową, posyp z wierzchu tartym parmezanem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 25-30 minut, aż wierz ładnie się przypiecze, a sos zacznie bulgotać. Podawaj z dużą

Niedzielny kucharz
Makaron tagliatelle ze szpinakiem 208

więcej czasu można spędzić na odpoczynku w ten upalny dzień. Polecam. Składniki: Makaron tagliatelle ( opakowanie ) Opakowanie mrożonego szpinaku 1 pojedyncza pierś z kurczaka ( spora ) 8 pieczarek 4 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietany 18% Vegeta Sól Pieprz Masło klarowane Tarty ser Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki(...)dodajemy pieczarki  i również przesmażamy. Następnie na tej samej patelni umieszczamy szpinak, rozmrażamy i chwilę razem dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i chwilę razem gotujemy. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy ugotowany makaron. Ponownie mieszamy. Podajemy posypane tartym serem. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Kieszonki z indyka ze szpinakiem i fetą 262

Składniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu(...)rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Sznycle cieniutko rozbijamy, solimy i pieprzymy. Nakładamy warstwę szpinaku, na wierzch układamy paseczki fety. Zwijamy mięso na połowę i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na odrobinie oleju po 5 minut z każdej

Gotowanie moimi oczami