tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:44/156)

Pieczone klopsiki z indyka i warzyw 176

mlaskał, zachwalał i pytał o przepis Składniki (na 3-4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka szklanka startej na dużych oczkach cukini 2 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej panko 1 jajko 1/3 szklanki tartego parmezanu łyżka siekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku   Startą cukinię posypujemy odrobiną soli(...)odstawiamy na 5 minut. W tym czasie siekamy szpinak na drobno – układamy listki jeden na drugim, zwijamy w rulon i tniemy w paski.   Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy, rogrzewamy i wrzucamy na nią szpinak – smażymy, aż zwiotczeje i odparuje, około 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.   Nagrzewamy piekarnik na 200°. Blachę

Smaczna Strona
Surówka z białej rzodkwi i szpinaku 112

mała czerwona cebula sól pieprz Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka octu jabłkowego Rzodkiew, jabłka, marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, liście szpinaku dzielimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Składniki sosu dokładnie mieszamy, łączymy z warzywami i gotowe

Wrzosowa Polana
Bezglutenowe domowe hamburgery z wołowiny 129

Nutri Free 0,5 kg chudej, mielonej wołowiny 1/2 cebuli 1 jajko 1/3 szklanki bezglutenowej bułki tartej 1/4 szklanki bulionu wołowego sól, pieprz, ostra mielona papryka, kolendra warzywa: sałata, szpinak, pomidor, cebula, cukinia Cebulę drobno posiekaj. W misce wymieszaj mięso, bułkę tartą, roztrzepane jajko, bulion i przyprawy. Dokładnie wymieszaj i uformuj burgery. Odstaw na 30 minut(...)patelni grillowej lub upiecz w piekarniku. Bułki do hamburgerów podpiecz w piekarniku przez 3 minuty w 220 stopniach. Bułki przekrój na pół i na dolnej bułce ułóż sałatę lub szpinak, na to połóż po kawałku mięsa i ulubione dodatki: cebulę, pomidora, cukinię czy ogórka.Przykryj i podawaj. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 135

szpinakiem i mozzarellą opakowanie makaronu typu cannelloni, 1 kg szpinaku (najlepiej świeżego), kulka mozzarelli, 3 ząbki czosnku, cebula, sól, pieprz, 150 g suszonych pomidorów, tarty parmezan (do posypania). Pokrojoną cebulę, posiekany czosnek i szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy zielone warzywo zmniejszy swoją objętość, dodać pokrojone drobniej suszone pomidory oraz kulkę mozzarelli. Lekko ostudzony

CookMag
Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu 123

smaku 1 łyżka oleju do smażenia Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Umyty i osuszony szpinak kroimy w niewielkie kawałki. Tofu odsączamy i trzemy na małych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy aż cebulka zmięknie. Dodajemy szpinak i sos sojowy, smażymy przez kilka minut cały

Lamarida.pl
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 174

kości) około 100 g świeżego szpinaku 4-5 suszonych pomidorów garść prażonych pestek dyni 1 jajko 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 50 g tartego drobno sera cheddar granulowany czosnek sól, pieprz Szpinak myjemy. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy, aż szpinak wyraźnie

Smaki Na Talerzu
Kisz ze szpinakiem na cieście francuskim 198

używam,a połączenie z ciastem francuskim dla mnie jest idealne.Nie dość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój kisz-trochę jak tarta trochę jak pizza z dużą ilością szpinaku i cebulki-idealne na lunch,obiad,kolację czy imprezę-mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 600g mrożonego szpinaku mały słoiczek oliwek zielonych z papryką

Swojskie jedzonko
Leśny Mech 145

pudru (do smaku, można dodać więcej lub mniej) owoc granatu Dodatkowo potrzebna jest odrobina masła i bułki tartej do wysmarowania formy. Przygotowanie: W pierwszy kroku rozmrażamy szpinak – najlepiej zrobić to pół dnia (lub nocy) wcześniej, przed planowanym pieczeniem. Rozmrożony szpinak można osączyć za pomocą gazy lub pozwolić mu obciec na sitku z drobnymi oczkami i za pomocą ręcznika(...)Przygotowujemy formę do pieczenia – nasmarować odrobiną masła i posypać bułką tartą. Nagrzewamy piekarnik do ok.180°C. W osobnej misce ubijamy jajka z cukrem, powoli wlewamy olej nadal mieszając. Następnie dodajemy wcześniej przesianą mąkę i mieszamy mikserem. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję dodajemy dobrze odsączony szpinak i całość mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do przygotowanej formy. Pieczemy

rozgotowana
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 541

żółty i szpinak. Podałam je z pesso pszenno-gryczanym i sałatką z pomidorków koktajlowych. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka kilka liści szpinaku kawałek żółtego sera ok 100 g sezam i bułka tarta do panierowania 1-2 jajka olej do smażenia sól,pieprz dodatki 300 g pomidorków koktajlowych 1 mała cebula 1 łyżka posiekanego koperku olej sezamowy(...)żółty pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki za panierować w jajku a potem w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i przełożyć do miski

Monia miesza i gotuje
PIEROGI Z BOBEM 156

czosnku 1 cebula dymka olej d smażenia  100 g sera grana padano, cheddara lub innego twardego, długo dojrzewającego  skórka z cytryny   opcjonalnie garść szpinaku + łyżka masła + ząbek czosnku  Sposób przyrządzenia : bób pokroić nożem na malutką kosteczkę; dymkę poszatkować i zeszklić na oleju; do zeszklonej cebuli dodać bób, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz czarny, gałkę(...)nakładać łyżeczkę farsz sklejając brzegi, formując pierogi; w rzucać do osolonej wrzącej wody, gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia. Podawać na gorąco z posypanym tartym serem lub opcjonalnie z  blanszowanym szpinakiem

pieprzny smaczek
Kotlet z łososia i szpinaku 180

szpinaku z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 350g surowego łososia świeży szpinak 3 jajka fasolka szparagowa masło sól, pieprz, papryka, 2 ząbki czosnku, bułka tarta, ulubione zioła Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Zdjąć z patelni i odcisnąć. Drobno posiekać

MarciochaKucharzy
Krokiety ze szpinakiem 50

środku pozostaną zamrożone. krokiety ze szpinakiem Przepis na krokiety ze szpinakiem Składniki na krokiety ze szpinakiem Naleśniki do krokietów z tego przepisu Nadzienie 500 g mrożonego szpinaku 3 nieduże ząbki czosnku 1 nieduża cebula łyżka masła łyżka oleju łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Panierka 1 jajko bułka tarta mąka Dodatkowo: olej do smażenia(...)zrobić krokiety ze szpinakiem Naleśniki przygotuj zgodnie z tym przepisem . Szpinak rozmroź, odlewając z niego nadmiar wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i olej, a następnie zeszklij na nich cebulę. Następnie dodaj do niej czosnek, a po kilkudziesięciu sekundach dodaj również szpinak, sól, pieprz, sok z cytryny

okolicepalnika.pl
Test patelni WOLL Cookware oraz przepis na szpinakowe szpecle, spätzle… czyli kluski, zapiekane z serem i podane z boczkiem i ce 88

mąki 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli DODATKOWO 1 duża cebula 100 g boczku wędzonego, cienkie plastrerki 150 – 200 g sera żółtego tartego (Edamer, Ementaler lub Gouda) Wykonanie CIASTO Szpinak  miksujemy razem z jajami na jednolitą zieloną masę. Pozostałe składniki na ciasto mieszamy, najlepiej za pomocą miksera razem ze szpinakową masą. Ciasto powinno być trochę gęstsze

Tajemnice Smaku
Lekka, szybka i banalnie prosta przystawka z krewetkami w sosie bazyliowym 128

Mamy też mniej czasu i chęci na gotowanie – w końcu warto wykorzystać pogodę i aktywnie spędzać czas na zewnątrz! Dlatego mam coś dla leniwych i zabieganych Koreczki z krewetek, szpinaku i pomidorków z pysznym sosem cudownie pachnącym bazylią W wersji bardzo dietetycznej bazylię miksujemy z jogurtem i odrobina musztardy, w wersji mniej dietetycznej bazylię możecie zblendować z dobrej jakości oliwą(...)oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka musztardy ½ małego ząbka czosnku ½ łyżeczki soku z cytryny Szczypta soli Szczypta cukru trzcinowego Szczypta pieprzu czarnego opcjonalnie 1 łyżka tartego parmezanu Wykonanie KORECZKI Pomidorki i szpinak umyj, osusz na ściereczce. Na patelni rozgrzej odrobinę masła. Wrzuć krewetki i smaż przez dosłownie 2-3 minuty. W międzyczasie wlej na patelnię 2 łyżki białego wina

Eat me! Fit me!
MAKARON ZE SZPINAKIEM I PULPETAMI Z ŁOSOSIA 148

DODATKOWO :  duża garść szpinaku  1/2 puszki fasolki czerwonej kukurydza z puszki lub małe, mrożone kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli dla lubiących ostre dania 3 łyżki  tarty parmezan do posypania  oliwa z oliwek(...)sezamu, układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut. Do miski przekładamy makaron, dodajemy pokrojoną paprykę, szpinak, przeciśnięty czosnek, odcedzoną fasolkę, kukurydzę, pulpety i tarty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz skrapiamy oliwą. Mieszamy. Na talerze nakładamy porcje makarony z łososiowymi  pulpetami, posypujemy dodatkowo tartym

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania