tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:46/156)

Sałatka ze smażonymi boczniakami 219

sałat 5 pomidorków cherry olej do smażenia do panierowania bułka tarta 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Boczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski

Monia miesza i gotuje
Ravioli z szpinakiem i grana padano 202

komponował się z szpinakiem.Było smacznie. Składniki: Ciasto 350 g mąka pszenna 1 jajko 3/4 szk ciepłej wody Farsz 200 g szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 50 g ser grana padano Do polania; 1 szt cebula mniejsza 1 łyżka masła 0,5 łyżki startego sera grana padano Przygotowanie:   Na stolnicę wysypać mąkę zrobić kopczyk(...)polane zrumienioną na maśle cebulką z serem i posypane pokrojoną bazylią oraz wiórkami sera.   Szpinak podsmażyć do odparowania wody dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i odłożyć do wystudzenia. Do zimnego farszu dodać starty na grubych oczkach ser grana padano, bułkę tartą, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni zrumienić na maśle drobno pokrojoną

Ala piecze i gotuje
Muszle makaronowe nadziane szpinakiem i serem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 177

mozzarelli 1/3 szklanki tartego grana padano sól, pieprz 1 jajko 200 g liści świeżego szpinaku 1/2 serka mascarpone (2 czubate łyżki) oliwa z oliwek 2 – 3 ząbki czosnku Do posypania na końcu: 50 g tartego sera mozzarella tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez(...)cukrem. Dodaj bazylię. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej czosnek około 1 minuty. Dodaj liście szpinaku i mieszaj

Moja pasja smaku
ZAPIEKANA WARZYWNA Z MIELONYM 155

patelni smażę na łyżeczce oleju mięso mielone, doprawiam.  Cukinię obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa.  Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Doprawiam. Dodaję do ziemniaków. Następnie dodaję ser żółty tarty a następnie jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszam.  Przekładam do foremki do zapiekania. Piekę ok 25 min w 180-200 stopniach

Gotowanie Patki
Zapiekana cukinia z serowo-szpinakowym nadzieniem 168

użyć gotowego, oraz podpieczona mozzarella. Do zjedzenia solo albo z dobrym pieczywem. Składniki (na 2 duże lub 4 małe porcje): 2 duże cukinie 400g mrożonego szpinaku 400g gęstego serka grani 3 czubate łyżki tartego parmezanu 2 kulki sera mozarella 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 400g gotowego sosu z bazylią – użyłam takiego   Mrożony szpinak wrzucamy

Smaczna Strona
Pizzerinki 116

duży ząbek czosnku bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka pieczarek 1 duża cebula 100 g szynki 1-2 pętka cienkiej kiełbasy 300 g tartej mozzarelli około 50 g sera cheddar kilka listków świeżego szpinaku Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy suche drożdże, sól i mieszamy. Wlewamy ciepłą wodę oraz olej i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy jeszcze przez około 5 minut(...)rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym. Posypujemy niewielką ilością sera. Rozkładamy dowolne dodatki (u mnie listki szpinaku, szynka lub kiełbasa pokrojone na mniejsze kawałki, pokrojona cebula, surowe pieczarki pokrojone na plasterki). Posypujemy po wierzchu tartym serem (mozzarellą i red cheddar). Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Uwagi:   Jeśli

Smaki Na Talerzu
Pizzerinki 120

duży ząbek czosnku bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka pieczarek 1 duża cebula 100 g szynki 1-2 pętka cienkiej kiełbasy 300 g tartej mozzarelli około 50 g sera cheddar kilka listków świeżego szpinaku Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy suche drożdże, sól i mieszamy. Wlewamy ciepłą wodę oraz olej i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy jeszcze przez około 5 minut(...)rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym. Posypujemy niewielką ilością sera. Rozkładamy dowolne dodatki (u mnie listki szpinaku, szynka lub kiełbasa pokrojone na mniejsze kawałki, pokrojona cebula, surowe pieczarki pokrojone na plasterki). Posypujemy po wierzchu tartym serem (mozzarellą i red cheddar). Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Uwagi:   Jeśli

Smaki Na Talerzu
Pulpety w sosie szpinakowo – śmietanowym 134

jestem fotografem ) musicie uwierzyć , że są smaczne. Polecam. Składniki: 500 gram mielonego mięsa wieprzowo – wołowego 2 jajka Sól Pieprz ½ szklanki bułki tartej Niewielka ilość mleka ½ l bulionu Cebula Liść laurowy Ziele angielskie 200 gram mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 2 łyżki ( czubate ) gęstej śmietany 1 łyżka masła Plasterek cytryny Wykonanie: Do bułki tartej dodajemy niewielką ilość mleka ( około(...)ząbki czosnku. Gotujemy kilka minut a następnie wkładamy uformowane pulpety. Całość gotujemy razem około 20 – 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy pulpety, wywar przecedzamy i do przecedzonego wywaru dodajemy szpinak i plasterek cytryny. Chwilkę gotujemy. Po chwili dodajemy śmietanę, masło i przepuszczony przez praskę 1 ząbek czosnek. Ewentualnie doprawiamy. Wyjmujemy cytrynę i w sosie umieszczamy ponownie pulpety. Gotujemy razem kilka

Smaki Ewy
Pieczeń z szpinakowym oczkiem. 201

karkówki lub tłustej szynki 2 łyżki bułki tartej mielone orzechy włoskie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku Na oleju na patelni zaszklij posiekaną cebulkę Dodaj czosnek, szpinak, posól i popieprz po  czym  przesmaż wszysttko razem. Zmiel mieso. dopraw je sola i pieprzem. Dodaj bułkę tartą, 2 łyżki  orzechów  - wymieszj(...)dokładnie. Do foremki wysmarowanej i wysypanej orzechami nałóż masę mięsną pozostawiając rowek na farsz. W zagłebienui ułóż plastry sera (zachodzące na siebie).  Wyłóż srodek plastrami sera i i szpinakiem. Zakryj srodek mięsem, posyp orzechami i zapiekaj w nagrzanym piekarniku (ok 180 st.C około

Gotuj Sam!
Wielkanocna babka ziemniaczana (Gattò di patate) 136

startego parmezanu 3 ząbki czosnku 2 łyżki mleka 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 2 łyżki bu ł ki tartej s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1.2 kg di patate 150 g di prosciutto cotto 150 g di emmenthaler 100 g di spinaci 60 g di burro(...)papierem do pieczenia.  Do naczynia wykładamy połowę masy ziemniaczanej, wyrównujemy łyżką pierwszą warstwę babki. Na wierzchu układamy podsmażony szpinak, który przykrywamy drugą połową ziemniaków. Wierzch na nowo wyrównujemy, posypujemy 2 łyżkami bułki tartej i wiórkami masła. **** Riscaldate il forno a 180 gradi. Spennellate una pirofila di 20 cm di diametro con burro e cospargetela

La grande e la piccola cuoca
SZYBKIE DANIA Z MAKARONEM W 15 MINUT + FILMIK 130

sera żółtego, tartego 100 ml śmietany 30 %  MAKARON Z KURCZAKIEM,SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ  1 pierś z kurczaka  1 mozzarella w kulce ( pokrojona w kostkę ) sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku 250 g mrożonego szpinaku 100 ml śmietany 30 % garść świeżego szpinaku ( niekoniecznie ) odrobina mąki wymieszanej z wodą ( do zagęszczenia sosu ) 150 g makaronu(...)MAKARON Z PESTO, PARMEZANEM I ORZECHAMI 1 pierś z kurczaka sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku  3 łyżeczki pesto bazyliowego garść siekanych orzechów garść pomidorków koktajlowych tarty parmezan do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolety mielone ze szpinakiem - pokochaj olej rzepakowy 💛 94

czerstwa + ok. 100 ml mleka Sól Pieprz + opcjonalnie łyżka bułki tartej jeśli masa będzie zbyt rzadka Dodatkowo: Bułka tarta do opanierowana Przygotowanie:  Kajzerkę namoczyć w mleku, rozdrobnić i odstawić do czasu przygotowania pozostałych składników. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę pokojoną w kosteczkę. Dodać szpinak i chwilę smażyć przez kilka minut do odparowania wody. Na koniec(...)ząbek czosnku oraz doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Do miski przekładamy mięso mielone, namoczoną bułkę, jajko. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy szpinak i całość mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodajemy łyżkę bułki tartej i ponownie mieszamy.  Zwilżonymi dłońmi uformować 8 dużych kotletów. Obtoczyć w bułce oraz jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej

Kulinarne przygody
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 145

Składniki: Filet z kurczaka 3 sztuki u mnie 750 g Szpinak świeży 200 g Mozzarella kulka Suszone pomidory 6 sztuk Cebula mała Czosnek ząbek Mąka pszenna Bułka tarta jajka 2 Sól Pieprz Papryka czerwona w proszku Olej do smażenia Przygotowanie: Filet rozbić i przyprawić z dwóch stron solą pieprzem oraz papryką czerwoną(...)patelni podsmażyć cebulą oraz czosnek. Dodać szpinak i podsmażyć chwilę, aż szpinak zwiędnie. Na koniec doprawić solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia i przestudzić. Mozzarellę pokroić w plastry, pomidory suszone w paseczki. Na filet z kurczaka rozkładamy przygotowany szpinak, ser oraz pomidory. Całość zwijamy i obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 5 minut

Kulinarne przygody
Szpinakowa gwiazda - drożdżowy kwiat ze szpinakiem 104

Takie to ładne, takie to smakowite, dlatego trzeba było upiec ten drożdżowy przysmak. Nawet niejadkom szpinakowym zasmakuje na pewno. Wygląda ślicznie i na przyjęcie wśród znajomych

Moje Małe Czarowanie