szpinakowe - 705 przepisów (strona:12/47)

Ziemniaczane kotlety ze szpinakiem 143

wyobrażam sobie idealny piątkowy obiad? Właśnie tak;) Jajo sadzone, koniecznie z płynnym żółtkiem, podane w towarzystwie pysznych kotlecików ziemniaczano-szpinakowych. Do tego szklanka zimnego mleka i … oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba;) Prosto i smacznie! I właśnie tak moim zdaniem powinien wyglądać piątkowy obiad;) Na około 16 kotlecików: 1300-1400 g obranych ziemniaków 450 g świeżego szpinaku

Smaki Na Talerzu
Krem pomidorowy z „makaronem” ze szpinakowego naleśnika 174

jedynie od wielkiego dzwonu, ale zawsze czymś pysznym się zainspirujemy). Zupa podana była z bazyliowym naleśnikiem i tak postanowiłam ją podać – z tą różnicą, że naleśnik jest szpinakowy:) Całość bardzo przypadła mi do gustu i nie tylko mi, mąż również kilka razy brał dokładkę, w efekcie czego do wieczora garnek po zupie był puściutki;) Pamiętajcie, że pomidory lubią cukier

Smaki Na Talerzu
Muffinki szpinakowe (na słodko) 577

mleko, jajka, skórkę pomarańczy oraz cukier dokładamy do szpinaku i mieszamy łyżką. Mąkę wraz z resztą suchych składników łączymy z mokrymi. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami i napełniamy masą szpinakową do 3/4 ich wysokości. Wstawiamy na  20-25 minut (do suchego patyczka) do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół). Studzimy. Smacznego

ChilliJemy
Drożdżowy chlebek szpinakowy 150

żółtego sera sprawia, że tworzy się na wierzchu pyszna, chrupiąca skórka. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 650 125 ml ciepłej wody... Artykuł Drożdżowy chlebek szpinakowy pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Szpinakowa jajecznica 130

dodawałem do niej liście szpinaku. Tym razem jednak poszedłem inną drogą i wrzuciłem wszystkie składniki do blendera. Wyszła bardzo fajna, puszysta jajecznica. Oczywiście w ten sam sposób możemy zrobić szpinakowy omlet. Wystarczy nie mieszać w trakcie smażenia, a przewrócić jak naleśnik. Gorąco polecam wszystkim fanom szpinaku. Znajomy dał mi znać, że taką jajecznicę zjadły nawet jego dzieci, ponieważ córce powiedział

Programista w kuchni
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 564

weekend pod hasłem świętowania mojego sukcesu, ale zamiast tortu przygotowałam ciasto „leśny mech” w wersji LCHF. Idealnie pasuje do aktualnej pogody i wszechobecnej zieleni Dodatkowo dzięki szpinakowi, którego oczywiście w ogóle nie czuć ciasto jest pełne witamin oraz minerałów a do tego ma świetne makro ( B 7 g, T 21,5 g , W 2,7 g.) Składniki na ciasto (forma

Ola la LCHF
Makaron w sosie serowo-szpinakowym 168

bardzo szybko gęstnieje. Zdjąć z ognia. Do rondelka z sosem serowym przełożyć podsmażony szpinak z czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Do odcedzonego makaronu dodać sos serowo-szpinakowy i wymieszać. Makaron podawać gorący, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 - 5 osób. Sos należy przygotowywać jednocześnie z gotowaniem makaronu

Gospodyni Miejska
Tagliatelle z sosem szpinakowo-cukiniowym 251

Ostatnio nie szło mi w kuchni. W ten upał najchętniej jadłabym tylko sałatę. Jak się na siłę za coś zabierałam to nie wychodziło. Ale makaron z

Mama z miasta
Tarta ze szpinakiem i żółtym serem 188

Delikatna szpinakowa tarta na cienkim cieście z dodatkiem jogurtu. Nie jest wysoka, by ciasto utrzymało ciężar nadzienia. Składniki: kruche ciasto z jogurtem - przepis tutaj - ( mąka pszenna , jajka, jogurt naturalny, sól) 300g żółtego sera gouda 200g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 2 ząbki czosnku 50ml wody 100ml śmietany kremówki 30% 500g mascarpone 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka masła sól(...)kremówkę, mascarpone i całość dalej gotujemy (na małym ogniu) przez 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, ewentualnie pieprzem. Masło mieszamy z mąką na gładką pastę, dodajemy kilka łyżek sosu szpinakowego i mieszamy na gładką masę. Połączoną zaprawę dodajemy do sosu szpinakowego, cały czas mieszając zagotowujemy sos i zdejmujemy z ognia. Ser ścieramy na tarce, połowę wysypujemy na wystudzoną tartę, wlewamy

Gotowanie i blogowanie
Zupa pieczarkowa ze szpinakiem 182

push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Chłodnik szpinakowy z rukolą, awokado i jajkiem → Zupa chrzanowa

Oryginalny smak
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 236

masłem orzechowym II Śniadanie:  koktajl Obiad:  naleśniki z poprzedniego dnia Kolacja:   razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem, z piekarnika   Dzień piąty : Śniadanie:  pancakes szpinakowe na mleku sojowym (w wersji tradycyjnej można zastąpić kefirem) II Śniadanie:  sok Obiad:  kurczak z piekarnika z ryżem i brokułami Kolacja:   zielona zupa krem z pulpetami wołowymi

Powiedz dietom nie
Tort w kolorach jesieni 280

mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 25-30 minut na środkowej półce piekarnia w temp. 180C. 4 warstwa (zielona) szpinakowa: 150 g świeżego szpinaku 130 g mąki pszennej 70 g mąki krupczatki 50 g cukru 100 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia Szpinak zbelnduj na gładką masę razem z bananej

greenscarf
Sałatka z rukoli i orzechów z dressingiem miodowo - musztardowym 270

przygotowanym sosem i delikatnie przemieszać. Na koniec oprószyć jeszcze posiekanymi orzechami. Idąc tropem pięknej zieleni i inspirując się kuchnią włoską postanowiłam przygotować Foglie d'ulivo agli spinaci, podwójnie szpinakowe w połączeniu z francuskim serem  Roquefort, na białym wytrawnym winie  jako danie główne. Zapraszam na danie w którym francuskiego wytrawnego roqueforta zamieniam na włoską

Wino Francja Kuchnia
Wytrawne muffiny szpinakowe 145

twarze – jedną słodką, rozpieszczającą i rozweselającą każdego łasucha, oraz drugą – wytrawną i poważną, zapełniającą żołądki małych głodomorów. Dziś przedstawiam drugie, mniej znane oblicze babeczek – wytrawne muffiny szpinakowe z suszonymi pomidorami. Przepis na wytrawne

Vegan Taste
zapiekanka ziemniaczana z jarmużem 157

feta, mieszamy. Dodajemy wymieszane jajka z kremówką. Pozostały ser mieszamy ze śmietaną 18 % i odstawiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy warstwę pokrojonych w plastry ziemniaków. Oprószamy pieprzem. Wykładamy masę szpinakową a na niem wymieszany ser feta ze śmietaną. Oprószamy tymiankiem. Układamy warstwę ziemniaków. Oprószamy pieprzem. Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy przez

Domowy Smak Jedzenia