
SKŁADNIKI: 250 g świeżego szpinaku 3 jajka łyżeczka soku z cytryny szczypta gałki muszkatołowej 400 g łososia wędzonego 2 opakowania serka Almette z chrzanem (300 g) sól i pieprz WYKONANIE: 1. Szpinak dokładnie myjemy i podgrzewamy na suchej patelni do odparowania wody. 2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół. 3. W mikserze umieszczamy szpinak, 3 żółtka, sok z cytryny i przyprawy. Dokładnie miksujemy. 4. Trzy białka, ze szczyptą soli, ubijamy na sztywno. 5. Delikatnie łączymy szpiank z bia... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...