
Pomysł na dzisiejszą zupę krem zaczerpnęłam z najnowszego"Mojego gotowania", w którym autorzy polecają ją jako jedną z zup świątecznych, tak dla odmiany od żuru albo białego barszczu. Ja zrobiłam j ą dzisiaj, żeby zrobić przed ś wiąteczną próbę. Zupa j est bardzo lekka i wiosenna. Świetnie smakuje z jajkiem i świeżymi kiełkami. Śmiał o mogę polecić nie tylko jako danie świąteczne ,ale też na co dzień. ZUPA KREM SZPINAKOWY z JAJKIEM Składniki: 1 litr bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ziemniaki 250 g ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...