szpinakowe - 705 przepisów (strona:17/47)

Leśny mech 145

Leśny mech - ciasto zawdzięcza swój kolor szpinakowi i niewielkiemu dodatkowi szczawiu. Dekoracja może być dowolna – owoce (pewnie najlepiej leśne, chociaż bardzo polularne są pestki granatu), ja udekorowałam kremem i kwiatkami. ciasto: 240 g pulpy ze szpinaku (zmiksowany szpinak świeży lub mrożony), 40 g pulpy ze szczawiu, 100 ml soku z cytryny, 200 g cukru, 4 jajka, 120 ml oleju rzepakowego

królestwo garów
Kolorowe naleśnikowe szaszłyki z owocami 218

rulon i ponownie lekko podsmażyć na suchej rozgrzanej patelni. Następnie każdy naleśniki pokroić na 2cm kawałki i na przemian odpowiednio dobierając kolor do owoców nadziewać patyczki do szaszłyków. 6. Szpinakowe naleśniki nadziewać z kiwi, naleśniki buraczane z truskawkami, a naleśniki z kurkumą nadziewać z mango. Owsianka, naleśniki, sernik... czy coś łączy te dania? Na pozór punktem spójnym jest tylko doskonały

Szalona Kuchnia Eweliny
Łosoś z makaronem i warzywami 81

Składniki : • 2 filety z łososia po około 150 g • 200 g mrożonych warzyw włoskich • 200 g makaronu szpinakowego • 4 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżki soku z cytryny • 2 kostki rosołowe z lubczykiem Przygotowanie : W miseczce rozcieramy kostkę rosołową z dwoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dwoma łyżkami soku cytrynowego. Mieszanką nacieramy filety i smażymy na rozgrzanej patelni. Mrożone warzywa

KUCHNIA POLSKA
Ciasto leśny mech ze szpinakiem 165

blogu kulinarnie. Bedzie słodko, kolorowo i smacznie. Chciałam się z Wami podzielić przepisem na ciasto leśny mech ze szpinakiem, które charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem. A zawdzięcza go właśnie szpinakowi. Nie obawiajcie się- jest on tu zupełnie niewyczuwalny. Jest to więc wspaniały sposób na przemycenie go do diety maluchom, które to zazwyczaj za tym zielskiem nie przepadają. Ciasto leśny mech

Arbuziaki
Placki niebanalnie. Wytrawne, słodkie, pyszne – recenzja 155

placki i placuszki jako ćwiczenie na kreatywność i pole do popisu dla swoich umiejętności z zakresu fotografii kulinarnej. Efekt jest bardzo korzystny. Znajdziemy tu przepisy na placuszki warzywne np. szpinakowe, mączne (także z mniej oczywistych mąk np. z kasztanowej), z otrębami, ziarnami i orzechami. Z jajkiem sadzonym, placko-burgery, gdzie placek zastępuje bułkę, placko-kanapki, placko-hotdogi, sakiewki z nadzieniem

Ugotowane pozamiatane
Muszle ze szpinakiem, kurczakiem i fetą w sosie pomidorowym 202

gładką masę, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku i tak uzyskany sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego *** *** Muszle makaronowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Każdą muszlę nadziewamy kurczakowo-szpinakowym farszem i układamy na sosie pomidorowym *** *** Na wierzchu każdej muszli układamy pokrojony na kawałki ser mozzarella *** *** Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut. Piekłam

Blog z Apetytem
KLUSKI ŚLĄSKIE 261

samo żółtko lub zupełnie pominąć dodatek jajka. Ugotowane kluski można odgrzewać w garnku z gorącą wodą lub podsmażać na niewielkiej ilości klarowanego masła. Można podać je z sosem pieczarkowym , szpinakowym , kurkowym lub jako dodatek do gulaszy . SKŁADNIKI / 50 sztuk 700 g ugotowanych ziemniaków 1 małe jajko / można pominąć mąka ziemniaczana sól WYKONANIE Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wkładamy

cool and minty
muffiny szpinakowe z truskawkami 129

składniki na ok. 16 szt.: 60 g szpinaku, świeżego 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 ml oleju 150 ml śmietany, kwaśnej 160 g cukru 2

Domowy Smak Jedzenia
Zielone klimaty Agaty, czyli koktajl szpinakowo-owocowy 149

warto delektować się na wiosnę! Dlaczego warto jeść szpinak Wczoraj Agata odwiedziła swój ogródek i zobaczyła, że rośnie w nim już szpinak, który wysiała jesienią, dlatego zaczyna oficjalnie sezon szpinakowy. Szpinak wykorzystuje w swojej kuchni bardzo często. Przypomina nam o nieocenionych prozdrowotnych właściwości szpinaku, który jest prawdziwą bombą witaminową. To doskonałe źródło witaminy C, witamin z grupy B, kwasu foliowego

KulinarneImpresje.pl
Zielony kurczak 102

kurczak, to jest to co można jadać codziennie a co za tym idzie jest masa różnych przepisów na jego podanie. Dzisiaj moja kolejna odsłona kury tym razem w sosie szpinakowym. Szpinak jako szpinak sam w sobie jest nijaki i na początku nie wiedziałem jak go doprawiać aby był smaczny. Teraz wiem że wystarczy sól, pieprz i czosnek. Przepis błyskawiczny

Smacznie Pysznie Kalorycznie
KUKURYDZIANY DUTCH BABY NA BAZIE SOSU JASNEGO #ŁOWICZ 99

koperkowy. Wyśmienicie wypada też w towarzystwie boczku, śmietany i spaghetti jako uwielbiane spaghetti a’la carbonara czy kurczaka, szpinaku i ryżu jako rozpływający się w ustach kurczak w sosie szpinakowym. Sos jej idealny do pieczenia, duszenia i podgrzewania." Ja sprawdziłam czy na pewno. Dutch baby to pieczony naleśnik, który powstał w Stanach Zjednoczonych. W Niemczech nazywany jest Bismarck

Kuchnia w oparach
Babka marmurkowa (orzechowo-kakaowa) 123

być! Pomysłu jako takiego nie miałam, więc postawiłam na klasyk w postaci makowca japońskiego, który niebawem Wam tu pokażę, drugim ciastem- takim wiecie, na talerzyk do kawy, było przekładane szpinakowe z galaretką, ale ta- uciekła mi pod spód, więc ciasto miało galaretkę na spodzie i na wierzchu, co z deka pokrzyżowało mi plany i muszę dopracować przepis ponownie, by się

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki zapiekane z ricottą i szpinakiem 151

Naleśniki podwójnie szpinakowe, bo zielone ciasto koloryzywane jest dodatkiem szpinaku, następnie posmarowane ricottą i obłożone duszonym szpinakiem z czosnkiem i gałką muszkatałałową, na koniec posypane parmezanem i zapieczone w piekarniku. Można użyć szpinaku mrożonego, ale zdecydowanie smaczniejsze są przygotowane ze świeżych zielonych listków. Świetne na obiad lub wegeteriańską kolację. Można podać z sosem jogurtowym, pomidorowym lub po prostu posypane pestkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z serem feta i kurczakiem 194

Zgrana kompozycja składników w pysznej tarcie wytrawnej Choć tarta wytrawna całkiem niedawno zawitała w moim codziennym jadłospisie [ Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami ], nie mogłam się powstrzymać, aby ponownie po ten sprawdzony patent obiadowy nie sięgnąć. Uwielbiam piec tartę na wytrawno , a to głównie z tego powodu, że wiele składników mogę sobie tu przygotować z wyprzedzeniem . Zwykle hurtowo podsmażam, porcjuję

Grunt to przepis!
SOS SZPINAKOWO-ŚMIETANOWY 154

Kremowy sos szpinakowy, doprawiony czosnkiem i gałką muszkatołową. Opcjonalnie skropiony także sokiem z cytryny.  Przygotujecie go ekspresowo, bez długiego stania w kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najczęściej podaję go z makaronem, ale dobrze smakuje też z ryżem, czy ziemniakami. Świetnie łączy się z grillowaną, smażoną lub pieczoną rybą lub filetem z kurczaka.  Aby sos nabrał bardziej wyrazistego smaku

cool and minty