szpinak - 15265 przepisów (strona:519/1018)

Parówki w cieście francuskim 183

O cieście francuskim pisałam już niejednokrotnie, że doskonale się sprawdza zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej, do tego jest dziecinnie proste do przygotowania. Dzisiaj

Kuchnia Pełna Pasji
Wytrawny omlet z piersią z kurczaka i serem 167

Omlety są doskonałe na śniadania, sprawdzają się też na obiad, czy kolację. Kolejny plus to że smakują wyśmienicie na słodko jak i w wersji wytrawnej. Do

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim 140

Sałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim kryje wiele innych pysznych składników, Jest tu także czerwona cebula, pomidorki koktajlowe i kiełki buraka podane na kolorowej sałacie i szpinaku. Do tego ostro-słodki sos, który doskonale łączy wszystkie składniki. To pyszna i łatwa do zrobienia sałatka. Oto przepis na wyjątkową sałatkę niemieszaną z kurczakiem i serem bałkańskim. Składniki 1 opakowanie mixu(...)sałat ze szpinakiem 300 g piersi z kurczaka 100 g sera bałkańskiego lub feta 1 mała czerwona cebula kawałek pora (tylko biała część) garść pomidorków koktajlowych garść kiełków buraka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka tymianku sól świeżo mielony czarny pieprz sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka syropu z agawy 1 łyżka oliwy

My Chcemy Jeść
Koktajl deserowy 122

kolorze. Idealny na  deser lub podwieczorek. Posłodzony miodem migdałowym od Huzar . Koktajl wychodzi gęsty, więc można go wyjadać łyżeczką ze szklanki. Polecam Składniki: pół awokado 1 gruszka garść szpinaku 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka miodu migdałowego Huzar 1 szkl wody kokosowej Przygotowanie: Do kielicha blendera wkładamy pokrojone awokado i skrapiamy je sokiem z limonki.Gruszkę obieramy(...)kroimy w kosteczkę, dokładamy do awokado. Dokładamy umyty szpinak, miód oraz wlewamy wodę kokosową. Blendujemy razem na gładki koktajl. Gotowy koktajl przelewamy do dwóch szklanek i podajemy. Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ŚLIMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 275

bardzo smaczna przekąska.  Taki zawijasy w ciasta francuskiego smakują wyjątkowo pysznie na gorąco, zaraz po wyjęciu z piekarnika.  Składniki: 1 płat ciasta francuskiego  ok. 400g szpinaku (u mnie mrożony) 2 ząbki czosnku 1 cebula kilka suszonych pomidorów 3-4 łyżki startej na oczkach mozzarelli sól pieprz ziołowy masło klarowane czarnuszka do posypania 1 roztrzepane jajko do posmarowania(...)ślimaków Wykonanie: Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak. Dusimy całość, aż odparuje woda. Na koniec dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory i doprawiamy całość solą i pieprzem ziołowym. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy farsz jest chłodny dodajemy starty na oczkach ser. Ciasto francuskie rozwijamy. Na płat ciasta nakładamy farsz, zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Kroimy

Walijskie Pichcenie
Pierogi z kaszą gryczaną 203

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dyniowe przepisy 105

przepisami na dania w której główną rolę gra dynia. Zebrałam je w tym jednym poście. We wszystkich przepisach wykorzystałam dynię piżmową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem Dorsz zapiekany z dynią Dyniowe ciasteczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta Spaghetti dyniowe ze szpinakiem Lasagne z dynią i serem ricotta Placuszki dyniowe Ciasto dyniowe

Delusional Trine
Makaron z soczewicy z kulką mozzarelli po włosku! 122

smaku i aromatu. Dobrej jakości oliwa z oliwek , bo bez tej w kuchni włoskiej nie da się funkcjonować ;-) Sięgnij po zielone warzywa liściaste, ja wybrałam mieszankę młodych listków:  szpinak, sałata i buraczki.  To danie możesz przygotować z różnymi rodzajami makaronów, marka Luxury Food w swojej ofercie ma ich wiele, zobacz tylko na zdjęcie. Teraz od 14 lutego nabędziesz(...)LUXURY FOOD - 3-4 kulki mozzarelli - 2-3 ząbki czosnku polskiego - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 -2 gałązki pomidorków truskawkowych  - 4 garście młodych listków warzyw tj. szpinak, różne rodzaje sałat czy botwinka - sól i pieprz Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, najlepiej 5 minut. Przygotuj dwie patelnie. Na jedną wlej oliwę, dodaj rozgnieciony czosnek, przyprawy, pomidorki przekrojone

SMYKWKUCHNI
POMYSŁ NA OBIAD 117

ziemniaki  2 filety miruny ( inną ryba lub zamiennie z filetem z kurczaka)  2 marchewki  sok z połówki cytryny ząbek czosnku  łyżka masła  garść świeżego szpinaku  sól, pieprz cytrynowy , pieprz czarny  kropla oleju  łyżka śmietany  Sposób przyrządzenia:  Ziemniaki dokładni umyć i ugotować z łyżeczką soli w mundurkach; Rybę lub kurczaka natrzeć(...)solą i pieprzem, ugotować na parze; Marchew oczyścić , obrać ze skóry zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać olej i sok z cytryny; Szpinak  blanszować na maśle z ząbkiem czosnku, przyprawić do smaku i dodać łyżkę śmietany; Ugotowane i przestudzone ziemniaki pokroić na grube plastry, rybę lub kurczaka nakryć szpinakową pierzynkę podawać na gorąco z surówką z marchewki

pieprzny smaczek
MINI NAKED Smörgåstårta Z ŁOSOSIEM I ZIOŁAMI 87

cytryny (do smaku) pieprz czarny mielony 8 kromek jasnego pieczywa tostowego majonez (do posmarowania tortów z zewnątrz) ogórek świeży (do ozdoby) małe krewetki (do ozdoby) listki świeżego szpinaku (do ozdoby) kawior (do ozdoby) rzodkiewka (do ozdoby) pasta z łososia (do ozdoby) posiekaj drobno łososia (bez plasterka do ozdoby). Wymieszaj z serkiem, ziołami, dopraw sokiem z cytryny i pieprzem z kromek(...)jajko czy ogórka) posmaruj wierzch ostatniej kromki majonezem (możesz posmarować całe torciki, tylko wtedy nie będą już „naked” ) i ułóż na nim dekoracje przełóż torciki na talerze wyłożone listkami szpinaku i podaj Możesz je również wstawić do lodówki przed posmarowaniem majonezem brzegów i podać później. Smacznego! *dość zwartego – nie może być zbyt wilgotny bo z tortu zrobi się „ciapa

SandraFrej.com
Jak zrobić naleśniki 216

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem 102

Pyszne i bardzo proste do zrobienia naleśniki ze szpinakiem to super pomysł na śniadanie lub na obiad. Sprawdzony przepis na ciasto naleśnikowe i najlepszy, uniwersalny farsz ze szpinaku z czosnkiem i masłem! - świetne naleśniki na każdy posiłek - proste, pyszne i szybkie do zrobienia - uniwersalny farsz szpianakowy

AniaGotuje.pl
Orientalna zupa 190

Pyszna, wyrazista i rozgrzewająca zupa, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Nie musimy ganiać po sklepach w poszukiwaniu nietypowych i drogich składników, sprawdźcie sami:)  Składniki

Kuchnia Pełna Pasji
Tarta - ostre kuleczki drobiowe w masie serowo ziołowej 173

jajka duże, 270 g sera sałatkowo kanapkowego, pęczek szczypiorku, pęczek pietruszki, 150 ml słodkiej śmietanki 30%, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: suszona chili świeżo mielona, młode liście: szpinak, botwina, rukola. Przygotowanie: Kuleczki mięsne: Mięso z indyka drobno mielimy (można też użyć gotowego mielonego, ale najlepsze będzie świeżo samemu zmielone, 100% chudego mięsa ). Przyprawę Natur do mięsa mielonego, mieszamy(...)układamy kuleczki mięsne, następnie   przelewamy masę, posypujemy świeżo zmieloną chili. Pieczemy ok. 15 - 20 min w 175°C. Tarta idealnie będzie smakować z świeżymi liśćmi np. szpinaku, botwiny i rukoli

Moniki Smakołyki
Pieczone roladki z indyka nadziane aromatycznym farszem 260

Vegeta 1 łyżeczka kolendry w ziarnach 1 łyżeczka kopru włoskiego w całości sól pieprz Sałatka: 250g zielonego groszku 250g pomidorów cherry 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 100g świeżego szpinaku 2 łyżeczki przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta 1 łyżka sosu sojowego jasnego sok z 1/2 limonki Wykonanie: 1. Filet z indyka pociąć na 8 dość dużych plastrów, rozbić(...)posiekać i razem z cebulą lekko zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać zielony groszek, pomidorki pokrojone w połówki i chwilę całość smażyć. Następnie doprawić sosem sojowym, sokiem z limonki, dodać szpinak i ponownie chwilę smażyć. Zdjąć z ognia, dodać przyprawę do sałatek i dipów oraz całość dokładnie wymieszać. 7. Gotowe roladki podawać na sałatce ze świeżych warzyw. Inspirowana naturą kompozycja przypraw

Szalona Kuchnia Eweliny