Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam masło orzechowe z bananami, albo czekoladą.. tak wiem połączenie mega kaloryczne:) Jednak z dawką ruchu na świeżym powietrzu
Kuchnia Pełna PasjiCodziennie towarzyszą nam różne pokusy, zwłaszcza te niezdrowe i bardzo kaloryczne - mówię oczywiście o fast foodach. Fitburger z indyka jest doskonałą alternatywą dla doskonale nam znanych
Kuchnia Pełna PasjiSKŁADNIKI na 4 osoby: 1 kurczak ok 1.5 kg Sól i pieprz do smaku Farsz 40 dag leśnych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych garści świeżego szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki masła 2 łyżki suszonej bazylii Marynata 1 łyżka oleju 2 łyżki papryki czerwonej ostrej i słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego(...)łyżki masła a następnie czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę. Mieszkam następnie dodaję grzyby. Całość smażę na małym ogniu aż będą ładnie szkliste. Dodaję szpinak, sól i pieprz do smaku oraz czosnek granulowany i suszoną bazylię. Kurczaka myję a następnie wycinam kości. Ja jedynie pozostawiam skrzydełka. Kurczaka nacieram przyprawami. Kurczaka faszeruje. Zaszywam kurczaka albo spinam
Gotowanie Patkimielonego fileta z indyka świeży tymianek 1 sucha bułka pszenna 1 jajko pół szklanki mleka 1 duża cebula puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 - 3 ziemniaki opakowanie szpinaku "baby" (250 g) sól, pieprz, czosnek granulowany gałka muszkatołowa Przygotowanie: Suchą bułkę pszenną moczymy w mleku, tak aby zmiękła. Mięso mielone doprawiamy tymiankiem, solą, odciśniętą bułą, czosnkiem i wbijamy jajko. Wyrabiamy masę(...)wody. Do gotującego się mleka wrzucamy pojedynczo pulpeciki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy osobno w osolonej wodzie. Gdy wszystkie pulpeciki wylądują już w garnku, to dodajemy opakowanie szpinaku. Pamiętajmy, by zwrócić uwagę, czy był on wcześniej myty. Jeśli przeszkadzają Wam zbyt duże jego liście, to spokojnie możecie go poszatkować. Ja lubię jeszcze grzyby mun, zatem dodałam garstkę
Karczma HonoriettyPyszne i zdrowe śniadanie dające nam mnóstwo energii, która jest stopniowo uwalniana. Chcąc podzielić się Wami przepisami na owsiankę, chyba musiałabym stworzyć osobną kategorię:) Wielu z
Kuchnia Pełna PasjiLato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy
Kuchnia Pełna Pasji400g mięsa wieprzowego (np. łopatka) - 400g mięsa wołowego (np. łopatka) - 2 duże cebule - 2 marchewki - 3 łodygi selera naciowego - 3 cukinie - 4 ząbki czosnku - 690g przecieru pomidorowego - 1 opakowanie szpinaku - 1 opakowanie (250g) ricotty - 3 opakowania (375g) mozzarelli - 1 jajko - oliwa z oliwek - 1 papryczka chili - sól, pieprz, papryka słodka, bazylia - lampka czerwonego, wytrawnego wina Mięso zmielić. Cebulę pokroić(...)czym dodać przecier, bazylię i gotować przez około 30 min. Przygotowanie farszu szpinakowego: Pozostałą 1/3 cebuli zeszklić na osobnej patelni. Dodać kolejne 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę oraz szpinak. Ja uzyłam mrożonego, w sezonie można wykorzystać świeży. Gdy cała woda odparuje, dodać serek ricotta, doprawić solą i pieprzem i odstawić do przestygnięcia. Cukinie pokroić na cieniutkie plasterki, najlepiej
Zgrabne GotowanieCukinia - przedstawiam kolejne warzywo "idealne";) Cukinia jest delikatna oraz lekkostrawna, zapobiega zakwaszeniu organizmu, jest bogata w witaminy i minerały. O zaletach tego warzywa można by pisać
Kuchnia Pełna Pasjiwersję bez polędwicy. Dla tych co jedzą wszystko z pyszną grilowaną poledwicą :D Danie: 2-3 osoby Przygotowanie: 20 minut Składniki sałatki: garść świeżej rukoli garść świeżych liści szpinaku baby garść posiekanego pora (ok 5 cm) 1/2 długiej słodkiej świeżej czerwonej papryki 10 świeżych słodkich pomidorków koktajlowych garść posiekanej świeżej natki kolendry 100 g ugotowanego ryżu (jaśminowy, długi(...)pieczemy ok 15 min. W miedzy czasie obracamy. Możemy użyć grillowanej patery, lub prawdziwego grilla. Polędwicę pieczemy w całości. Na osobnym płaskim naczyniu, układamy salatę, rukolę, szpinak, pokrojoną parykę, posiekaną bardzo drobno kolędrę oraz pora. Posypujemy ciepłym ryżem. Lekko mieszamy. Podpieczoną polędwicę wyciągamy z pieca lub grilla, i plastrujemy ją na ok 1,5 cm kawałki. Układamy na gorącej patelni
Lajtkraft food intoleranceMaliny są dobre na wszystko, są lekiem na całe zło:) Jako że sezon na maliny już się rozpoczął, korzystajmy z tego co oferuje nam lato. Do
Kuchnia Pełna PasjiPierś z indyka jest bardzo delikatnym w smaku mięsem, dobierając odpowiednie przyprawy i dodatki możemy z niej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje się
Kuchnia Pełna Pasjilodówce, nie chce mi się gotować itp. Zerknijcie, jak zrobiłam ten obiad, a być może się zainspirujecie. SKŁADNIKI: - 1 duża cukinia, lub dwie małe - 1 paczka mrożonego szpinaku - 2-3 ząbki czosnku - 100 g komosy ryżowej białej - po 1 jajku na połówkę cukinii - 1 szalotka - chili - 2 jajka - 2-3 łyżki serka śmietankowego - 3-4 łyżki masła dodatkowo: posiekane(...)migdały do posypania Na maśle podsmaż czosnek i posiekaną szalotkę, dodaj szpinak i serek śmietankowy, dopraw całość solą i pieprzem. Dodaj ugotowaną komosę ryżową i 2 jajka, całość wymieszaj. Wydryluj cukinię, nadziej masą szpinakową, zrób wgłębienie i wbij jajko. Na wysmarowaną masłem formę, ułóż cukinie i zapiekaj przez 35- 45 minut w temp. 180 stopni C. Całość możesz oprószyć też
SMYKWKUCHNIlanguage:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 200 g mąki pszennej 100 g masła 2 – 4 łyżek zimnej wody 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 g szpinaku 1 łyżka oleju 3 jajka gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku 150 g żółtego sera Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, dokładnie dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Robimy nakłucia widelcem. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz – podsmaż pokrojoną cebulkę, dodaj szpinak i pokrojony czosnek. Smaż około 3 minut. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Jajka – ugotować na twardo, wystudzić. Na ciasto wyłóż masę szpinakową, następnie ułóż jajka pokrojone w plastry. Pieczemy
Ciastka - domowe słodkościmięso, soczysta marchewka i kremowy sos z posmakiem czosnku. Sytości nadaje makaron! 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 2 garści świeżych liści szpinaku 1 marchewka 300 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej 2 ząbki czosnku 1 szklanka makaronu kolanka Filet z piersi kurczaka(...)kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Następnie dodajemy opłukane liście szpinaku oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość podlewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy przyprawą typu Kucharek oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz mąkę. Wlewamy do kurczaka. Mieszamy i dusimy jeszcze
VioletoweKucharzenie