szpinak - 15265 przepisów (strona:513/1018)

Faszerowane bataty z kurczakiem i kukurydzą 253

Wartość kaloryczna:  Składniki: 1 batat (200g) 100g piersi z kurczaka 50g kukurydzy knserwowej 200g szpinaku świeżego/mrożonego 1 celula 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pierz 1 łyżeczka bazylii czosnek granulowany do smaku 1. Bataty przekroić na pól, doprawić solą i pieprzem do smaku i włożyć do rozgrzanego piekarnika (200'C) i piec przez ok 40min, aż będą miękkie(...)Między czasie przygotować nadzienie: na rozgrzanej patelni przyrumienić cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i przyprawić bazylią i czosnkiem. 3. Po ok. 5 min dodaj szpinak i kukurydzę. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Kiedy bataty będą już gotowe, wyjmij je z piekarnika i delikatnie wybierz z nich miąższ i połącz z nadzieniem przygotowanym na patelni. 5. Po dokładnym wymieszaniu

FITBUuK
3 proste zupy krem, które rozgrzeją Cię jesienią 151

jeszcze bardziej. Lubię polewać nią makarony, dodawać do wegetariańskich past kanapkowych, smażyć na niej warzywa. Pasuje tez do krewetek. Na blogu pokazywałam Wam już przepis na szakszukę ze szpinakiem i ciecierzycą , a dziś zrobiłam krem z dyni i marchewki. Oliwa bazyliowa Oliwę aromatyzowaną bazylią polecam Wam do sałatek, makaronów oraz dań warzywnych. Pięknie komponuje się nie tylko z pomidorem(...)sławnej sałatce Caprese), ale również z cukinią, bakłażanem, szpinakiem oraz papryką. Ja dodałam ją do kremu paprykowego z dodatkiem pieczonej ciecierzycy. Oliwa truflowa W sezonie na grzyby polecam Wam oliwę z biała truflą, która uwydatnia ich leśny smak. Pomyślcie o grzybowej zupie, risotto czy gulaszu z dodatkiem grzybów. Biała trufla, nazywana "białym złotem", w postaci świeżej jest kosztowna. Dzięki aromatyzowanej

Chilli Czosnek i Oliwa
Naturalne witaminy i minerały od Siła Roślin :) 173

Dodatkowo produkt wzbogacony w probiotyki, witaminę B12 i witaminę D3. Ananas i Baobab Składniki ⇾  Owoc Lucuma w proszku z upraw ekologicznych, Owoc Baobabu w proszku z upraw ekologicznych, Szpinak sproszkowany z upraw ekologicznych, Marchew sproszkowana z upraw ekologicznych, Brokuły w proszku z upraw ekologicznych, Jarmuż w proszku z upraw ekologicznych, liofilizowane Jagody Acai z upraw ekologicznych, sproszkowane Jagody Camu(...)Imbiru, nasiona Kopru, witamina B12 (metylokobalamina), witamina D3 (z porostów Lichen) Jagody i Lucuma Składniki ⇾ Owoc Lucuma w proszku z upraw ekologicznych, Owoc Baobabu w proszku z upraw ekologicznych, Szpinak sproszkowany z upraw ekologicznych, Marchew sproszkowana z upraw ekologicznych, Brokuły w proszku z upraw ekologicznych, Jarmuż w proszku z upraw ekologicznych, liofilizowane Jagody Acai z upraw ekologicznych, sproszkowane Jagody Camu

Zdrowie na języku :P
Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami 146

łyżka oleju 1 szalotka drobno posiekana Pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, seler) 4 szklanki wody 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 kawałek kory cynamonu Dodatki Garść szpinaku lub 2 kapusty pacz choy Garść makronu ryżowego 2 szklanki posiekanej czerwonej kapusty 1 szklanka posiekanej marchewki 1/2 puszki mleka kokosowego Czerwona ostra papryka (według uznania) Kolendra Sok z limonki(...)odcedź i przelej dokładnie zimną wodą. Krok 4 Wyciągnij pulpeciki z pieca. Z bulionu wyjmij włoszczyznę i cynamon. Wlej do niego pół puszki mleka kokosowego, dodaj makaron, posiekaną kapustę, szpinak, marchew, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z limonki. Posyp papryczką chili i kolendrą. Artykuł Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka ze szpiankiem i kurczakiem wędzonym 268

Składniki: 250 g liści świeżego szpinaku 1 wędzona ćwiartka kurczaka 125 g pomidorów suszonych w paskach 135 g sera feta  3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 4 ząbki czosnku Szpinak dokładnie umyć. Kurczaka obrać z mięsa. Ser feta pokroić w kostkę. Wszystkie te składniki przełożyć do większej miski. Dodać suszone pomidory.  W kubeczku wymieszać sos: majonez, śmietana

kulinarnyswiatdomi
Suflet warzywny ze szpinakiem po polsku 178

lekką kolację na ciepło. Takie suflety można wymyślać na wiele sposobów. W moim wykonaniu to już druga wersja i na pewno nie ostatnia.  Polecam. 1/3 opakowania rozdrobnionego mrożonego szpinaku 3 jajka 1 szklanka mleka ½ łyżki mąki 3 ząbki czosnku 60 g kiełbasy polskiej długo dojrzewającej Marchewka z groszkiem ( opakowanie kartonik 228 g po odcieku ) Sól 2 plasterki sera typu(...)gouda Odrobina oleju Wykonanie: Mleko wlewamy do garnka, niewielką ilość odlewamy do rozprowadzenia mąki. Podgrzewamy i wlewamy mleko z mąką. Chwilę gotujemy. Następnie dodajemy szpinak. Mieszamy aż się rozmrozi. Zdejmujemy z ognia. Wkładamy odsączone warzywa, drobno pokrojoną kiełbasę i przepuszczony przez praskę czosnek. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka umieszczamy w masie warzywnej. Białka ubijamy na sztywno i również dodajemy

Smaki Ewy
Sałatka ze smażonym serem 124

najlepiej niepasteryzowane) – pół łyżeczki soli – 80 ml soku z cytryny lub 50 ml octu – sito i gaza Składniki sałatka: – 2 garści świeżych listków szpinaku lub sałaty – 70-100 g sera paneer – 1 łyżka pasty Patak’s Mild Curry – 1/3 szklanki ugotowanej kaszy quinoa (komosy ryżowej) – 1/3 szklanki pestek granatu(...)pomocą pędzla kuchennego posmaruj je pastą Patak’s Mild Curry. Smaż ser na patelni na niewielkiej ilości oliwie, aż zezłoci się z każdej strony. Na talerzu połóż szpinak lub sałatę, dodaj ugotowaną kaszę quinoa, cebulę, podsmażony ser paneer i pestki z granata. Całość polej przygotowanym sosem i podawaj. SMACZNEGO! Jeśli nie znacie jeszcze produktów Patak’s, zrobiłam

nietylkopasta.pl
Co gotować w październiku? 163

łyżki masła 1 łyżeczka świeżego rozmarynu Spaghetti 250 g spaghetti, waga sucha 1 łyżka oliwy 3 łyżki natki pietruszki skórka otarta z jednej cytryny sól do smaku garść szpinaku, obcjonalnie Obierz cebulę, czosnek i zmiksuj na puree. Dodaj przyprawy, śmietankę, jajko, sól i wymieszaj. Następnie dodaj zmielone mięso i wymieszaj farsz. Formuj małe okrągłe klopsiki i smaż na rozgrzanym maśle(...)minut.Następnie dodaj do sosu klopsiki i wymieszaj. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć ugotowany makaron. Dodaj posiekaną pietruszkę, szpinak i startą skórkę z cytryny. Wymieszaj. Podaj makaron z klopsikami w sosie. Smacznego!   The post Co gotować w październiku? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sałatka z kozim serem i figami 207

Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Zielone curry z krewetkami 239

Opakowanie krewetek surowych (10-12 krewetek, mogą być oczywiście mrożone) Puszka mleka kokosowego Woda Mała cukinia lub mały słodki ziemniak lub jedno i drugie 2 łyżki zielonego curry Garść szpinaku Siekana kolendra 1 łyżka oleju Sok z limonki (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju. Wyłóż na niego krewetki i smaż przez 4-5 minut z obydwu stron(...)niego mleko kokosowe. Wypełnij puszkę po mleku wodą i wlej do rondla. Następnie dodaj 2 łyżki pasty curry i rozprowadź w płynie. Zagotuj, zmniejsz ogień i dodaj garść szpinaku. Kiedy zmięknie dodaj do curry krewetki. Posyp siekaną kolendrą, dopraw do smaku sokiem z limonki. Podawaj z ryżem brązowym, jaśminowym lub makaronem ryżowym. Artykuł Poniedziałek: Zielone curry z krewetkami pochodzi

Niedzielny kucharz
Quiche z pietruszką i czerwoną cebulą 322

moje propozycje na quiche: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z boczkiem i cebulą  Quiche z pora z pieczarkami  Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami  Quiche ze szpinakiem i mozzarellą  Quiche Lorraine  Składniki Ciasto:  jajko łyżka mleka  150g masła 250g mąki łyżeczka soli łyżeczka cukru Nadzienie:  1/2 pęczka natki pietruszki 150 g pieczarek(...)miseczce rozbić jajko z mlekiem, dodać do mąki. Wszystko razem zagnieść, ale nie traktować ciasta zbyt mocno i zbyt długo. Wstawić na godzinę do lodówki. W tym momencie ugotować szpinak razem z czosnkiem i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim ceramiczną formę do piekarnika, uprzednio wysmarowaną masłem. Nakłuć widelcem, nałożyć na wierz papier do pieczenia

Delusional Trine
Spaghetti ze szpinakiem 168

Świetny pomysł na wyśmienity obiad lub romantyczną kolację – makaron spaghetti ze szpinakiem i krewetkami, otulony sosem śmietanowym. Prosto, szybko i smacznie! Tymi właśnie słowami można opisać to danie. 🙂 Artykuł Spaghetti ze szpinakiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Łosoś smażony 148

najlepiej smakuje nam w tej wersji, bo delikatny, soczysty, mięsisty, prosty, taki domowy. Podaję go gorącego wręcz z patelni z pieczywem, maślanymi grzankami oraz rukolą lub wersji obiadowej ze szpinakiem i puree ziemniaczanym. Można podawać usmażony kawałek polany masłem i szpinakiem prosto z patelni. Składniki: kawałek łososia sól, pieprz, estragon suszony do smaku 2 łyżki oleju + większa łyżeczka masła Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
RISOTTO SZPINAKOWE Z KURCZAKIEM 122

Składniki: (na 2 porcje) - ryż basmati – 1 woreczek (100 g) -filet z piersi kurczaka – (270 g)   - szpinak mrożony (200 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie:   Kurczaka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na suchą patelnię teflonową (bez dodatku tłuszczu), dodać ryż (nieugotowany), szpinak, podlać wodą (około 1 szklanka). Dusić pod przykryciem aż ryż wchłonie całą wodę, ok. 15 min. Przyprawić wedle

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
TARTA ZE SZPINAKIEM NA SPODZIE Z CIECIERZYCY 101

Składniki: - ciecierzyca ugotowana 1 i 2/3 szkanki (300 g) lub 2 puszki konserwowej - szpinak mrożony 250 g - jajo 3 szt. (150 g) - ser camembert 60 g - mozzarella – 1 kula (125 g) - sól, pieprz, proszek do pieczenia Wykonanie: Ugotowaną ciecierzycę blendujemy, mieszamy z 1 jajkiem i proszkiem do pieczenia. Masę z ciecierzycy przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy(...)rozgrzanego piekarnika 180 stopni C. W między czasie   przygotowujemy górę tarty. Rozmrożony szpinak dusimy na patelni, dodajemy ser   camembert jeszcze chwilkę mieszając, do momentu kiedy składniki połączą się.Masęszpinakową dopiawiamy pieprzem i solą, odkładamy do przestygnięcia. Do przestygniętej i odsączonej z nadmiaru wody masy dodajemy 2 jajka. Całość mieszamy i wylewamy na podpieczony spód z ciecierzycy. Całość posypujemy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas