Keto racuchy z borówkami (Paleo, LowCarb) Keto muffiny jajeczne (Paleo, LowCarb) Marmurkowe keto serniczki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) Keto omlet z boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb(...)tarta szpinakowa (Paleo, LowCarb) Keto Burgery wołowe (Paleo, LowCarb) Keto zoodles z krewetkami (Paleo, LowCarb, AIP) Keto obiad- kotlety mielone w boczku (Paleo, LowCarb, AIP) Gnocchi z kalafiora na szpinaku (Keto, Paleo, LowCarb) Pastrami Wraps (Keto, Paleo, LowCarb) Kolacja natomiast to raczej jakieś drobne keto przekąski – kabanosy , plastry chorizo , rucola zawijana w szynce , krojone warzywa. Czasami towarzyszą im jakieś pestki
Modern Cave Girlryżem. Świetnie smakuje posypana parmezanem lub natką pietruszki. Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku Pół szklanki surowej czerwonej soczewicy 2 szklanki wody 200 g pomidorów z puszki 100 g szpinaku mrożonego 2 marchewki 200g sera halloumi 3 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka kolendry 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka oregano Sól(...)garnku rozgrzewamy olej i smażymy chwilę cebule z czosnkiem. Dodajemy marchewkę i smażymy 2 minuty. Soczewicę płukany na sitku i dodajemy do garnka wraz z wszystkimi przyprawami, wodą, szpinakiem i pomidorami z puszki. Całość gotujemy około 20 minut aż soczewica zmięknie. Halloumi kroimy w 1 cm kostkę i podsmażamy na osobnej patelni. Do garnka dodajemy ser i gotujemy razem około
MohiellaZielone smoothie z kiwi, bananem i awokado Zielone smoothie bogate w witaminy i minerały. Dobry sposób na przemycenie warzyw do posiłku. Jest słodkawy w smaku, a zawartość rukoli, szpinaku czy selera naciowego jest ledwo wyczuwalna. Kuchnia Vegan Keyword zielone smoothie Porcje 1 Czas przygotowania 10 minut Składniki 1 sztuka kiwi 0,5 sztuka banan 1 sztuka awokado 2 garści rukoli(...)młodego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 0,5 - 1 szklanki wody kokosowej 1 łyżeczka sproszkowanej macy Sposób przygotowania Wrzuć uprzednio obrane składniki (poza macą) do misy blendera lub do wysokiego naczynia w przypadku gdy używasz blendera ręcznego, zalej wodą kokosową i zmiksuj na gładką masę. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta możesz dolać więcej wody kokosowej. Dodaj sproszkowaną macę i miksuj
Modern Cave GirlMakaron z mięsem mielonym i pomidorami to chyba klasyka, to danie jest bardzo często spotykane na naszych stołach. Jest bardzo sycące i jego przygotowanie nie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wywaru warzywnego 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka mielonego kminu sól himalajska papryczka ostra (bird eye) puszka pomidorów 1 łyżeczką koncentratu pomidorowego natka lub kolendra olej 2 garście szpinaku Soczewicę ugotować 35 minut w nieosolonej wodzie. Odcedzić. Batata obrać i pokroić w kostkę. Pokroić cebulę w kostkę. Przesmażyć cebulę, czosnek i batata wraz kminem, wlać wywar(...)gotować 10 minut. Dodać puszkę pomidorów, koncentrat, sól i papryczkę. Dodać ugotowaną i odcedzoną soczewicę. Wymieszać. Na koniec dodać szpinak i zamieszać. Podawać z kolendrą lub natką
AZgotuj!bloga rachelcooks.com Składniki: 200 g makaronu warzywnego (z ciecierzycy, soczewicy) lub zwykłego typu rurki, świderki 1 szklanka sosu marinara (według tego przepisu ) Kilka plasterków salami Garść pomidorów koktajlowych Garść szpinaku 1 kulka mozzarelli Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek posiekanych listków bazylii Łyżka oleju Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie(...)odcedź go minutę przed podanym czasem. Makaron powinien być mocno al dente. Krok 2 Umyj szpinak i pomidorki, które następnie pokrój na połowy. Wysmaruj dno żaroodpornego, płaskiego naczynia – może być patelnia. Przełóż do niego makaron. Dodaj do niego porwaną na kawałki mozzarellę (zachowaj kilka plastrów do wyłożenia na wierzch „pizzy”), parmezan, pomidorki koktajlowe, sos marinara, bazylię i wymieszaj całość, posól
Niedzielny kucharzbloga gimmesomeoven.com Składniki: 500 g polędwiczek lub filetów z kurczaka 200 g makaronu ryżowego 1 mały ogórek pokrojony w plastry 2 małe marchewki pokrojone w paski (julienne) Garść szpinaku lub dowolnej sałaty Garść posiekanego szczypiorku Dużo zieleniny: kolendry, pietruszki 2 łyżki oleju Marynata do kurczaka 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki miodu lub cukru(...)soku z cytryny, dodaj 3 łyżki miodu, dwa starte ząbki czosnku, drobno posiekane chilli. Zakręć słoik i mocno potrząśnij aż do połączenia składników. Krok 4 Wykładaj na talerze makaron, szpinak, posiekaną marchew i ogórki i szaszłyki. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Podawaj z sosem Nuoc Cham. Jeśli zabierasz danie do pracy, spakuj sos osobno i polej nim noodle tuż przed jedzeniem
Niedzielny kucharzzdecydowania się na dietę redukcyjną. Polecam serdecznie, jeśli nie musicie liczyć kalorii :) Składniki: 1 serek camembert jajko bułka tarta sól odrobina masła klarowanego/oleju do smażenia Do podania: świeży szpinak orzechy włoskie żurawina suszona Frużelina żurawinowa: 250 g owoców żurawiny, świeżych lub mrożonych 1 łyżeczka żelatyny w proszku 3 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżka soku(...)następnie brzeg serka aż będą złote. Smażyć na średnim ogniu aby serek w środku się rozpuścił. Podawać z frużeliną żurawinową z bagietką lub jak na zdjęciu - na świeżych liściach szpinaku, z orzechami i żurawiną. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..robi się sama! Składniki (4 porcje): 500 g makaronu penne 2 puszki pomidorów w kawałkach 3 ząbki czosnku 400-450 ml wody 1/2 opakowania mascarpone (125g) 1/2 opakowania świeżego szpinaku baby (100-150g) 1/3 łyżki soli, pieprz, papryka wędzona, 1 łyżka suszonego oregano, 1 łyżka oleju/oliwy 150 g sera żółtego w kawałku do wyboru: plastry choriso, mini pulpeciki(...)olej/oliwę. Mascarpone rozrzedzamy w wodzie i zalewamy makaron, tak aby płyny zakrywały makaron. Mieszamy. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Po upływie czasu dodajemy liście szpinaku, mieszamy. Posypujemy zapiekankę startym serem. Pieczemy 15-20 minut, do miękkości makaronu. Smacznego! Wartości odżywcze całego dania: Kalorie 3407 kcal Węglowodany 384.71 g Białka 1850 g Tłuszcze 149.3 g Artykuł
CookYourselfkawałek korzeniowego, obranego o pokrojonego w kostkę o objętości podobnej jak krojonej marchewki 1 mała cebula pokrojona w kostkę 2 drobno posiekane i roztarte ząbki czosnku Dwie garści umytego szpinaku (typu baby) ½ szklanki makaronu orzo, lub dowolnego drobnego makaronu 1 litr rosołu drobiowego Tarty parmezan do posypania zupy Przygotowanie: Krok 1 Zacznij od zupy. Rozgrzej w garnku łyżkę oleju. Wysyp(...)Zdejmij z patelni i ostrożnie przełóż do gotującej się zupy. Wsyp następnie do niej pół szklanki makaronu i gotuj aż będzie miękki. Na koniec włóż do zupy dwie garści szpinaku, zamieszaj, a kiedy liście zwiotczeją pod wpływem temperatury, zdejmij z ognia. Podawaj zupę posypaną tartym parmezanem. Smacznego! Artykuł Czwartek: Włoska zupa weselna pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSajgonki, kurczak buffalo, spaghetti bolognese, stir fry z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, quishe z pieczonymi paprykami, szpinakiem i truskawkami – pięć dań z różnych kuchni świata: od Chin, przez Wietnam, po Włochy, Francję i USA. Jedną z najpiękniejszych sytuacji związanych z byciem rodzicem jest ta, kiedy twój dwuletni syn, umorusany od ucha do ucha, zajada ze smakiem i mówi(...)kostkę. Usmażone w pysznym sosie mięso można podać z ryżem, makaronem ryżowym lub pszennym. To kolejna potrawa, w której można przemycić warzywa. Zobacz przepis Piątek: Quishe z paprykami, szpinakiem, truskawkami i fetą Każde dziecko, i nie tylko, lubi torty. To quishe wygląda jak rumiane ciasto. Tyle, że wytrawne. Choć są w nim truskawki, a to dlatego, żeby ich kwaskowością przełamać
Niedzielny kucharzkomosy z brokułem, migdałami i pistacjami Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1/2 główki brokuła Garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy Sól Pesto Garść szpinaku Garść bazylii (rażeni łodyżkami) Garść orzechów migdałowych 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 małe awokado 4 łyżki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok(...)Krok 2 Zagotuj 3 litry wody, dobrze posól (1 łyżka). Włóż makaron, zmniejsz ogień i gotuj około 10 minut. Odcedź. Krok 3 Przygotuj pesto. Włóż do misy miksera umyty szpinak, bazylię, dodaj migdały, parmezan, awokado, wlej oliwę, sok z cytryny. Zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Krok 4 Przełóż pesto do makaronu. Wymieszaj. Podawaj z pieczonymi warzywami. Smacznego! Artykuł
Niedzielny kucharzSkładniki na 1 omlet: 2 jajka szczypta soli 2,5 łyżki amarantusa garść świeżego szpinaku 2 małe suszone pomidory z zalewy* przyprawy: pieprz, czosnek, bazylia 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia garść ugotowanych różyczek kalafiora 1/2 łyżki oleju lnianego kilka listków bazylii pieprz * Suszone pomidory, dzień wcześniej zamoczyć w 1 łyżce oleju lnianego z przyprawami (oregano, bazylia, czosnek(...)Białka oddzielić od żółtek, z białek i szczypty soli ubić "sztywną" pianę. Amarantus zmielić na mąkę. Następnie do przygotowanej wcześniej piany dodać żółtka i mąkę z amarantusa, delikatnie wymieszać. Szpinak umyć, osuszyć i pokroić na drobne kawałki, suszone pomidory osączyć z oleju i również pokroić w drobną kostkę. Oba składniki dodać do masy jajecznej. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać
Banana Smiles