domu jadało się je na słono i właśnie taki przepis znajdziecie poniżej. Lubicie makarony? W takim razie zobaczcie: Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Trudność Początkujący Czas przygotowania
A to pestkadużo komosy ryżowej. Zostało mi jej dość dużo więc usmażyłam z niej kotlety. 3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 1-2 ząbki czosnku 3-4 suszone pomidory 4 kostki mrożonego szpinaku 1 łyżka posiekanego koperku 2 jaja 3-4 łyżki bezglutenowej bułki tartej lub zwykłej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Dodatki: ogórki kiszone lub konserwowe, musztarda. Komosę przesypać(...)miski, wbić 2 jaja ( dla wegan ugotowane siemię lniane), dodać pocięte suszone pomidory, wcisnąć czosnek, i dodać rozmrożony wyciśnięty z wody szpinak i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na rozgrzany olej wykładać uformowane kotlety. Smażyć na złoto. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy
AZgotuj!Pięknie się formują i nie rozpadają podczas pieczenia. Niecodzienne, bardzo zielone, po prostu pycha! Składniki na 4 porcje: 250 g różyczek brokuła 300 g mrożonego zielonego groszku 100 g szpinaku (też mrożony) 100 g błyskawicznych płatków owsianych sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy - opcjonalnie olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia - opcjonalnie 400 g jogurtu greckiego+koperek(...)oliwy z oliwek Przygotowanie: różyczki brokuła umieścić w garnku z osoloną, gotującą się wodą. Gotować 5 minut. Po 2 minutach dołożyć zielony groszek, a 1 minutę przed końcem wrzucić szpinak (też mrożony, bądź świeży). Zawartość garnka wylać na durszlak i pozostawić do odcieknięcia i wystudzenia. Na koniec wycisnąć nadmiar wody ręką obrać czosnek i posiekać, następnie zblenować z zieloną masą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zwracać większą uwagę na to, co ląduje na moim talerzu. Dziś mam dla Was propozycję na pyszną sałatkę bogatą w witaminy. Potrzebne nam (na 2 porcje): - trzy duże garści szpinaku - pół czerwonej papryki - pół ogórka - pół sporego lub jedno małe awokado - pół pęczka szczypiorku * dressing: - 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego - po łyżeczce musztardy francuskiej i miodowej - pół łyżeczki kremu(...)moszczu balsamicznego - dwie łyżeczki miodu - odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki dressingu wrzucamy do miseczki i łączymy za pomocą trzepaczki. Jeśli dressing jest za gęsty, dodajemy więcej oleju. Szpinak płuczemy i zostawiamy w durszlaku do przeschnięcia. Awokado i ogórka kroimy w talarki, a paprykę w sporą kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i stopniowo dodajemy dressing, mieszając
W poszukiwaniu inspiracjisię, czy czegoś nie potrzebujecie wymienić. U mnie osobiście odpada młoda kapusta (a szkoda, bo soczysta i zdrowa), ale niezbyt dobrze się po niej czuję. 1. Późne śniadanie – szpinak, banan, awokado całe, miękkie awokado 1 dojrzały banan dwie garście szpinaku 2 jabłka szklanka wody niegazowanej Przepis : Wszystkie nasze składniki obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera ręcznego
Czynniki pierwszeilości): ok. 150 g świeżo tartego sera żółtego mozzarella, tuńczyk w sosie własnym, oliwki zielone, szalotka, suszone pomidory z zalewy, pieczona lub gotowana pierś z kurczaka, kapary, garść świeżego szpinaku, świeże listki bazylii, świeży tymianek. Przygotowanie: sos do pizzy: Czosnek kroimy w kostkę (równej wielkości). W rondelku rozgrzewamy olej z dodatkiem słodkiej papryki, oregano i bazylii. Dodajemy czosnek i podsmażamy(...)posypujemy serem i dodajemy pozostałe składniki, w dowolnych proporcjach, kto jak lubi. Pizzę wkładamy na najniższą półkę od piekarnika i pieczemy ok. 12 -15 min. PIZZĘ podałam z: E– szpinakiem, W– tymiankiem, A ––bazylią. Rada: · Sos do pizzy wystarczy na kilka porcji, można je wcześniej przygotować i podzielić na mniejsze porcje
Moniki SmakołykiDzień dobry :-) Chyba już bardzo chcę wiosnę, bo nawet zapiekanka wyszła mi w wiosennych kolorach ha ha :-) Miałam zielony makaron ze szpinakiem, do tego ogórki kiszone, oliwki, cukinia, tylko kukurydza była żółta, a musiałam ją już zużyć. Do tego starta mozzarella, i szczypiorek :-) Wyszło bardzo smacznie i kolorowo :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu ze szpinakiem
kruche babeczkiSzpinak często gości w mojej kuchni, zwłaszcza zimą nigdy nie za dużo witamin. W połączeniu z łososiem to raj dla podniebienia. Łosoś zapiekany w piekarniku niezwykle soczysty i bardzo smaczny. Składniki 350 g świeżego łososia 400 g mrożonego szpinaku 150 ml śmietany kremówki 2 łyżki wiórek masła sól, pieprz sok z 1 cytryny … Czytaj dalej Łosoś w zielonym sosie
gotuj ze mnąO cieście francuskim pisałam już niejednokrotnie, że doskonale się sprawdza zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej, do tego jest dziecinnie proste do przygotowania. Dzisiaj
Kuchnia Pełna PasjiOmlety są doskonałe na śniadania, sprawdzają się też na obiad, czy kolację. Kolejny plus to że smakują wyśmienicie na słodko jak i w wersji wytrawnej. Do
Kuchnia Pełna PasjiSałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim kryje wiele innych pysznych składników, Jest tu także czerwona cebula, pomidorki koktajlowe i kiełki buraka podane na kolorowej sałacie i szpinaku. Do tego ostro-słodki sos, który doskonale łączy wszystkie składniki. To pyszna i łatwa do zrobienia sałatka. Oto przepis na wyjątkową sałatkę niemieszaną z kurczakiem i serem bałkańskim. Składniki 1 opakowanie mixu(...)sałat ze szpinakiem 300 g piersi z kurczaka 100 g sera bałkańskiego lub feta 1 mała czerwona cebula kawałek pora (tylko biała część) garść pomidorków koktajlowych garść kiełków buraka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka tymianku sól świeżo mielony czarny pieprz sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka syropu z agawy 1 łyżka oliwy
My Chcemy Jeśćbardzo smaczna przekąska. Taki zawijasy w ciasta francuskiego smakują wyjątkowo pysznie na gorąco, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego ok. 400g szpinaku (u mnie mrożony) 2 ząbki czosnku 1 cebula kilka suszonych pomidorów 3-4 łyżki startej na oczkach mozzarelli sól pieprz ziołowy masło klarowane czarnuszka do posypania 1 roztrzepane jajko do posmarowania(...)ślimaków Wykonanie: Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak. Dusimy całość, aż odparuje woda. Na koniec dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory i doprawiamy całość solą i pieprzem ziołowym. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy farsz jest chłodny dodajemy starty na oczkach ser. Ciasto francuskie rozwijamy. Na płat ciasta nakładamy farsz, zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Kroimy
Walijskie PichceniePierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepisami na dania w której główną rolę gra dynia. Zebrałam je w tym jednym poście. We wszystkich przepisach wykorzystałam dynię piżmową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem Dorsz zapiekany z dynią Dyniowe ciasteczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta Spaghetti dyniowe ze szpinakiem Lasagne z dynią i serem ricotta Placuszki dyniowe Ciasto dyniowe
Delusional Trinesmaku i aromatu. Dobrej jakości oliwa z oliwek , bo bez tej w kuchni włoskiej nie da się funkcjonować ;-) Sięgnij po zielone warzywa liściaste, ja wybrałam mieszankę młodych listków: szpinak, sałata i buraczki. To danie możesz przygotować z różnymi rodzajami makaronów, marka Luxury Food w swojej ofercie ma ich wiele, zobacz tylko na zdjęcie. Teraz od 14 lutego nabędziesz(...)LUXURY FOOD - 3-4 kulki mozzarelli - 2-3 ząbki czosnku polskiego - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 -2 gałązki pomidorków truskawkowych - 4 garście młodych listków warzyw tj. szpinak, różne rodzaje sałat czy botwinka - sól i pieprz Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, najlepiej 5 minut. Przygotuj dwie patelnie. Na jedną wlej oliwę, dodaj rozgnieciony czosnek, przyprawy, pomidorki przekrojone
SMYKWKUCHNI