szpinak - 15265 przepisów (strona:507/1018)

Koktajl ze szpinakiem 149

Super pyszny i szybki do zrobienia koktajl ze szpinakiem . To przepis niezwykle prosty i sprawdzony. Koktajl ze świeżego szpinaku to fantastyczny pomysł nie tylko na śniadanie, ale i jako napój w ciągu dnia. - tylko 4 proste składniki koktajlu -10 minut szykowania i gotowy do picia - zdrowy, pyszny i niskokaloryczny - słodki, ale bez dodatku cukru

AniaGotuje.pl
Omlet szpinakowy z chorizo i mozarellą 162

zarazem pikantny, dzięki chorizo, które idealnie komponuję się z pyszną mozarellą. Omlet jest bardzo sycący, smakuje na ciepło i na zimno. Spróbujcie Składniki: – 3 jajka – garść świeżego szpinaku – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca, kurkuma, papryka słodka wędzona, sól i pieprz) – 50g chorizo – 70g miękkiej mozarelli – 1 łyżeczka tłuszczu do smażenia(...)mnie masło klarowane) Jajka delikatnie ubić, dodać przyprawy i szpinak pokrojony w paski, wymieszać. Omlet smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, natłuszczonej, nieprzywierającej patelni, pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć chorizo pokrojone w krążki i mozarellę pokrojoną w plasterki, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami

Smaki Armine
Domowa wersja sushi 247

Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
10 pomysłów na śniadanie z jajkiem 213

dwóch stron do ścięcia się białek.  Przekładamy na tosty posmarowane pastą z awokado. 3. FRITATTA Z WARZYWAMI I SEREM FETA Składniki: 4 jajka 1/4 papryki 1 garść szpinaku 5 plastrów szynki 1/4 kostki sera feta Sól, pieprz, czosnek granulowany Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy w misce.  Paprykę, szpinak, ser feta i szynkę kroimy w kostkę

Czarnawisienka
Sałatka z makaronem 187

sałatek „light” a sycące obiado-sałatki 😊 Składniki: opakowanie (500 g )kolorowego makaronu 500 g pieczarek 250 g koktajlowych pomidorków słoik czarnych oliwek 200 g szynki parmeńskiej  400 g szpinaku baby   słoik pesto ( 350 g- u mnie czerwone) Przyprawy : sól, pieprz Makaron gotujemy al dente.  Pieczarki kroimy w plastry, lekko doprawiamy solą,pieprzem i dusimy do odparowania wody(...)Oliwki kroimy na połówki. Szynkę rwiemy na małe skrawki. Tak przygotowane składniki dodajemy do ostudzonego makaronu. Dokładamy pesto i dokładnie mieszamy.         Na końcu mieszamy ze szpinakiem   Można doprawić do smaku sola i pieprzem.    Smacznego

Domowe ciasta
Krem z zielonych warzyw – post dr Dąbrowskiej 171

WARZYW Składniki na krem z zielonych warzyw (ok 1,5l zupy): 1 pęczek natki pietruszki 1 korzeń pietruszki 1 plaster korzenia selera 1 brokuł 1 mała cukinia 1 garść szpinaku sól – ja użyłam soli o obniżonej zawartości sodu pieprz 1 żabek czosnku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich Jak zrobić krem z zielonych warzyw: Do garnka wlewamy(...)powstanie nam bulion. Po tym czasie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekanego brokuła i cukinię pokrojoną w kostkę. Gotujemy jeszcze ok 5 min. Dodajemy pieprz, czosnek granulowany, szpinak. Wyjmujemy z zupy ziele angielskie i liść laurowy ( nie trzeba tego robić ale słabo się miksują i lubię je usunąć w tym momencie). Zupę miksujemy na krem. Doprawiamy do smaku solą

Dorota Smakuje
Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego 177

Świetnie sprawdza się jako lancz do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1/2 opakowania makaronu ryżowego, lub spaghetti 2 małe piersi z kurczaka Garść szpinaku 2 marchewki 1 czerwona papryka Pęczek świeżej kolendry Pęczek szczypiorku 1-2 szklanki orzechów nerkowca Dresing 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego lub winnego(...)piekarnika, zawiń w folię aluminiową i odstaw na 10 minut. Krok 3 W czasie gdy piecze się mięso ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ciepłego makaronu dodaj szpinak i wymieszaj. Posiekaj paprykę w kosiarkę, marchewki w paski i dodaj do makaronu. Mięso porwij widelcem na małe kawałki i dodaj do makaronu. Polej całość dresingiem i dodaj kolendrę oraz

Niedzielny kucharz
Jednogarnkowy kolorowy kurczak 170

smak i nadaje pięknego aromatu. 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Ostra czerwona papryka Sól Pieprz 1 cebula 1 czerwona papryka 50 g mrożonego szpinaku 1 marchewka 10 pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 0,5 szklanki wody + 1 łyżka mąki ryżowej Olej do smażenia Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą(...)pieprzem, przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i ostrą papryką. Cebulę siekamy w kosteczkę, przesmażamy na patelni. Gdy cebula zmięknie dodajemy mięso oraz mrożony szpinak. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki.  Warzywa dokładamy do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy na wolnym ogniu, aż wszystkie produkty będą miękkie

VioletoweKucharzenie
Schab z mleczkiem kokosowym i szpinakiem 202

Wymieszać. Schab doprawić solą i pieprzem i ponownie włożyć mięso na patelnię. Schab lekko przydusić żeby był w sosie. Zagotować i włożyć wszystko do żaroodpornego naczynia. Na górze rozłożyć szpinak. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15 minut. Podawać z ryżem makaronem lub ziemniakami. Pycha , smacznego

Kuchnia Pokoleń
Koktajl – dieta na cellulit 161

DIETA NA CELLULIT Składniki na koktajl – dieta na cellulit: 5 moreli świeżych lub mrożonych 1 jabłko 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka syropu z agawy 1 garść szpinaku świeżego lub mrożonego 50 ml naturalnego soku z czarnego bzu woda Jak zrobić koktajl – dieta na cellulit: Morele, jabłko pozbawione ogryzka i skórki, sok z cytryny, syrop z agawy(...)wodę, miksujemy na gładki koktajl. Połowę przelewamy do szklanki. Drugą połowę koktajlu miksujemy ze szpinakiem – wlewamy do szklanki. Do koktajlu wlewamy również sok z czarnego bzu. Podajemy natychmiast. Artykuł Koktajl – dieta na cellulit pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Nie ma jak życie w Madrycie 186

było naprawdę obłędne!!! wielkie porcje, same warzywa. Ja oczywiście miałam problem bo wszędzie przewijała się soja w jakiejś postaci ale znalazłam coś dla siebie. Pierwszy raz w życiu jadłam szpinak i mi smakował tak naprawdę :) Mój szpinak z jabłkiem i rodzynkami. Obłędnie pyszne gaspacho. Wypasiona tortilla i mnóstwem dodatków. Na deserrr nie odmówiłam sobie churros :)  A na kolacje wybraliśmy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pomidorowe pierogi ze szpinakiem 149

szklanka wrzącego soku pomidorowego. Do mąki wlać sok, wymieszać łyżką i wyrobić ręką. W razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto odstawić na 1/2 godziny przykryte ściereczką. Nadzienie : - około 200 g szpinaku ( użyłem mrożony w liściach ), - około 150 g fety, - około 100 g twarogu półtłustego, - pieprz, sól, - 1 - 2 ząbki czosnku, - masło. Szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przesmażyć na maśle. Przestudzić

Przepisy Mikołaja
Tarta łososiowa 220

łyżeczki soli. Nadzienie : - 200 g wędzonego łososia ( pokrojonego w kostkę ) - 3 jajka, - 300 g twarogu mielonego, - około 180g jogurtu naturalnego greckiego, - 2 cebulki dymki, - około 150 g szpinaku w liściach ( dałem mrożony, podduszony ) - świeży koperek, - sól, dużo pieprzu. Wykonanie : Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki. Schłodzić przez dwie godziny w lodówce. Rozwałkować i wyłożyć(...)wysmarowaną masłem blachę. Wstawić na 1/2 godziny do lodówki i podpiec w nagrzanym piekarniku. Składniki nadzienia wymieszać dodając posiekaną cebulkę, koperek, szpinak i łososia. Wylać na podpieczony spód i zapiec do czasu, aż masa łososiowa będzie ścięta, około 30 - 40 minut w 170 - 180 stopniach Można jeść na ciepło lub zimno. Po lekkim przestudzeniu całość bez problemu można wyjąć

Przepisy Mikołaja
Ribollita – toskańska zupa fasolowa 166

dostarczający masę energii. Ugotujcie tę zupę i odgrzejcie na drugi dzień, a przekonacie się, że nabierze więcej smaku. Czarną kapustę bardzo ciężko dostać, dlatego w to miejsce użyjcie szpinaku lub jarmużu. Będzie równie pyszna. Pamiętajcie tylko, żeby jarmuż wrzucić bez twardych łodyżek i trochę wcześniej, żeby zrobił się miękki. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 45 minut Składniki: fasola(...)przez noc cebula – 1 sztuka marchewka – 2 sztuki ziemniak – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki pomidory – 400g, 1 puszka woda – 500ml zielone liście – szpinak, jarmuż lub kapusta – 3 garście czerstwe pieczywo – 4 kromki parmezan – 4 łyżki chilli – szczypta rozmaryn – 1 gałązka lub 1 łyżeczka suszonego sól, pieprz olej

wiecejwarzyw.pl
ZAPIEKANY TOPINAMBUR ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 187

choć nie był to jakiś szalony zachwyt kulinarny. Postanowiłam sama zmierzyć się z tymi starymi-nowymi warzywami. Efekt całkiem fajny, na pewno do powtórzenia. Składniki: pół kilo topinamburu 200g szpinaku - może być mrożony w listkach oliwa z orzechów laskowych kilka suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła mozzarella lub mozzarella wegańska Topinambur obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy razem(...)czosnkiem na oliwie z masłem, na koniec dodajemy szpinak i suszone pomidory. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy kawałki mozzarelli i zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około

Cytryna&Co.

Proponowane wyszukiwania