kolor! Taki koktajl można zamrozić i przygotować sorbet, będzie idealny na gorące, letnie dni. Koktajl z mango z bananem i pomarańczą Składniki: 420 g mango w syropie w puszce 1 banan sok z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: Mango z syropem przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy banana oraz sok z pomarańczy. Miksujemy na jednolity
Moja smaczna kuchniaSłodycz tego drinka podkreślona goryczką wódki dają niezwykły efekt. Doskonały na babskie spotkania, imprezy, wszystkim smakuje. Składniki: 1/2 szkl. wódki Finlandii kokosowej 1 szkl. soku ananasowego 1,5 łyżki syropu cukrowego ananas z puszki kostki lodu Na dno kieliszka wrzucamy kostki lodu. Na lód układamy plasterek ananasa z puszki. W oddzielnym naczyniu mieszamy sok ananasowy, wódkę i syrop cukrowy. Wlewamy
MojaQchnia.plłyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 łyżki tartego sera czedar 3 łyżki tartego sera masdamer lub inny o wyrazistym smaku 1 łyżka tartego parmezanu 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka syropu klonowego lub melasy ( może być tez miód ) sól , biały pieprz do smaku Makaron gotujemy według instrukcji producenta , zamieszczonej na opakowaniu . W końcu tylko oni wiedzą jak ich produkt najlepiej smakuje(...)już w rondelku będzie gładka masa , powoli , ciągle mieszając dolewamy mleko . Robimy tak do momentu, aż sos będzie gęsty , ale jeszcze lejący . Teraz czas dodać starte sery i syrop klonowy . Mieszamy , ogrzewając do czasu ,aż ser całkowicie się rozpuści . Sos przelewamy do makaronu z cebulą , mieszamy i serwujemy na gorąco . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Amerykański makaron serowy , pyszna rozpusta
Ogrodnik w podróżymąki SKŁADNIKI: 1 dojrzały banan 2 średnie cukinie – 500 g 3 łyżki kakao 2 spore łyżki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka rozm. L 3 łyżki syropu klonowego, z agawy lub miodu, u mnie miód 80 g orzechów włoskich drobno posiekanych lub 200 g migdałów lub orzechów mielonych olej do formy i papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Banana(...)siekam na mniejsze kawałki, cukinie ścieram na tarce o dużych oczkach. Do misy blendera wrzucam banana, masło, kakao, proszek, syrop lub miód oraz jajka, miksujemy na gładko. Dodajemy startą cukinię oraz orzechy drobno posiekane. Pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 55 minut do suchego patyczka. Pieczemy na środkowej półce piekarnika, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Smacznego! Inspiracja
Zasmakuj Kuchniłyżka soku z cytryny 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki czarnej soczewicy beluga 1/4 szklanki nasion słonecznika 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BG 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka prażonych nasion kolendry Wykonanie : Soczewicę i kaszę jaglaną zalewamy wodą na dwa palce powyżej linii którą(...)2.Rozgrzewamy piekarnik do 160 st C i wykładamy formę z papierem do pieczenia. 3. Umieszczamy nasiona chia, kaszę jaglaną oraz namoczoną soczewicę, nasiona lnu, nasiona słonecznika, oliwę z oliwek, syrop klonowy, proszek do pieczenia i sól razem w robocie kuchennym.Mieszaj przez 1-2 minuty, aż wszystko będzie dobrze połączone.Na końcu przyprawiamy kolendrą . 4.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy
vaniliowoczekoladowajuż za długo nie poleżą... Polecam! (Forma o wymiarach około 21 x 27 cm) 3 banany (waga po obraniu to około 350g) 2 jajka 1/3 szklanki syropu klonowego (1 szklanka = 250 ml; może być płynny miód) 1/5 szklanki/50 ml mleka 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo: 100g czekolady (u mnie mleczna) 1 banan Banany należy zblendować(...)gładkie puree i dokładnie zmiksować z jajkami, syropem klonowym, mlekiem oraz kakao. Następnie dodać sodę. Masę ponownie wymieszać i na samym końcu połączyć z uprzednio posiekaną czekoladą oraz dodatkowym bananem pokrojonym w kostkę. Całość przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. (Patyczek włożony do środka nie powinien
Di gotujeroślinnego, 80 ml oleju kokosowego, 1 łyżka octu jabłkowego. Masa migdałowa: 200 g migdałów ciętych, 200 ml "śmietanki" roślinnej (użyłam migdałowej), 1/3 szklanki słodu (ksylitolu lub jasnego syropu, np. z agawy, 50 ml "mleka" migdałowego, 1 łyżka soku z cytryny. Masa kokosowa: 2 kostki kremu kokosowego, 2 łyżki soku z cytryny, 3/4 szklanki "mleka" roślinnego, 1/2 szklanki(...)słodu (ksylitolu lub jasnego syropu, np. z agawy). Masa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady wegańskiej, 200 ml "śmietanki" roślinnej (w sklepach pod nazwą "zagęszczony produkt kokosowy" ... lub migdałowy lub z orzechów nerkowców, 100 g mąki kokosowej lub wiórek. Dodatkowo (opcjonalnie): 300 ml domowego dżemu (malinowego lub truskawkowego) do posmarowania biszkoptów. Wykonanie : Biszkopt : Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni w funkcji
Jeść, by żyć w zdrowiuSKŁADNIKI / 2 PORCJE 350 g filetu/polędwicy z dorsza 50 g masła 4 ząbki czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina garść pomidorków cherry garść czarnych oliwek 1/2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu 1 gałązka rozmarynu / można pominąć skórka i sok z ćwiartki cytryny PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w proszku lub płatkach, 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego(...)każdej strony. Dodajemy pomidorki cherry oraz oliwki i gałązkę rozmarynu, jeśli używamy. Dolewamy wino i redukujemy 1 minutę na dużym ogniu. Próbujemy sos i w razie potrzeby dodajemy syrop klonowy lub miód. Doprawiamy solą i szczyptą chili do smaku. Smażymy 1-2 minuty w zależności od grubości filetów. Przed podaniem na każdym kawałku ryby kładziemy 1 łyżeczkę pesto
cool and mintyBabka z labnehem to moja modyfikacja czekoladowego ciasta z Palestyny. Modyfikacja polegała na tym, że wywaliłam połowę cukru i nie robiłam syropu, bo to ma być przyjemne w jedzeniu, a nie powodować dymienie z trzustki. Bliskowschodnie przepisy kochają cukier, syropy i jeszcze trochę cukru. Ja z cukru najbardziej tatara z cebulą lubię. Babka z labnehem – jak sama nazwa wskazuje
ladykitchenPlacuszki te smakują wyśmienicie, Ss bardzo delikatne, puszyste, z lekkim posmakiem wanilii. Wspaniale się komponują z miodem, syropem z agawy lub jogurtem naturalnym wymieszanym z ulubionym dżemem. Uwielbiam wszelkiego rodzaju placki, ale te skradły moje serce i na pewno będą często gościć na moim stole. Spróbujcie Składniki: (około 11 dużych placków) – 4 jajka – 50g masła – 250g ricotty(...)nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Wykładać niewielkie porcje ciasta za pomocą łyżki ( po 3 łyżki stołowe na duże placki, na małe placuszki po 1 łyżce stołowej). Podawać z ulubionymi syropami, owocami lub miodem. Smacznego Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Artykuł Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie
Smaki ArmineZupełnym przypadkiem, w ramach „zjadłabym coś” wyszedł mi deser, którym bardzo chcę się z Wami podzielić. 150 g jogurt skyr 20 g masła orzechowego 10 g syropu daktylowego 30 g płatków owsianych 50 g mango 50 g truskawek Jogurt bardzo dokładnie mieszamy z masłem orzechowym i syropem daktylowym. Przekładamy go do miseczki. Owoce kroimy, dodajemy do jogurtu. Płatki
Kucharzycawylać na spód ciasta. Schłodzić w lodówce. Kiedy stężeje zacznij przygotowywać bezę. Do garnka wlej wodę i wsyp cukier. zacznij gotować na silnym ogniu. Włóż termometr kuchenny i kiedy syrop osiągnie temperaturę 120 stopni zdejmij z płyty. Ubij na sztywno białka i wlewaj gorący syrop po ściance naczynia. Po ok 4 minutach beza będzie gotowa. Przełóż do szprycy i nakładaj
AZgotuj!organizmu, ale także karmą dla duszy. I co najważniejsze, nikt nie marudzi przy stole, nawet najmłodsze pociechy. Poranna sweet harmony. Z rana czekoladowo-daktylowe placuszki najlepiej smakują z odrobiną syropu klonowego, miodu czy garścią świeżych, soczystych owoców. Ale wystarczy, że przygotujecie polewę z gorzkiej czekolady, posiekacie więcej słodkich daktyli i staną się najlepszym FIT deserem. W dalszym ciagu pożywnym(...)kokosowego (najlepiej patelnię posmarować tylko olejem za pomocą ręcznika papierowego) smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki podawać z polewą z gorzkiej czekolady, miodem lub syropem klonowym. Polewa z gorzkiej czekolady: gorzką czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej (w tym celu połamaną na kawałki czekoladę z mlekiem umieszczamy w miseczce nad garnkiem z wrzącą wodą
Fitsweet.meForma o wymiarach 21,5 x 27 cm) Masa maślankowa: 500 ml maślanki (można użyć jogurtu naturalnego) 2 galaretki przezroczyste 300 ml wody Wierzch: 1 puszka brzoskwiń w syropie (duża; 480g netto) 1 galaretka przezroczysta 500 ml wody Dodatkowo: 100g okrągłych biszkoptów Przygotować masę z maślanki. Galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia(...)lodówce, aby delikatnie stężała. Po tym czasie formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć biszkoptami. Na ciastkach umieścić masę maślankową oraz równomiernie ułożyć połówki brzoskwiń uprzednio odsączonych z syropu. Owoce delikatnie docisnąć, żeby odrobinę "wbiły się" w piankę. Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. W międzyczasie przygotować galaretę na wierzch . Galaretkę rozmieszać w 500 ml gorącej wody
Di gotujehour 5 minutes Ingredients CIASTO 100 g orzechów laskowych 50 g masła z orzechów laskowych ( ja miałam masło z orzechów laskowych i migdałów) 50 g gorzkiej czekolady 100 g syropu klonowego albo daktylowego albo z agawy 50 ml oliwy z oliwek 2 łyżeczki octu jabłkowego można zastąpić octem z białego wina 100 ml mleka kokosowego opcjonalnie 250 g mąki(...)włożyć czekoladę, masło orzechowe, wlać mleko kokosowe i jeszcze 50 ml wody – podgrzać aż czekolada się rozpuści a całość się połączy. Odstawić na bok, dodać oliwę, ocet i syrop klonowy, zmieszać. Z posiekanych orzechów odłożyć 2 łyżeczki. Resztę wymieszać z mąką, proszkiem i solą. Do suchych składników dodać masę czekoladową i wodę gazowaną, całość zmieszać łopatką. Nagrzać piekarnik
Cooking for Emily