starym Magazynie KUCHNIA i ... nie wyszły... W składzie miały: mielone orzechy, mąkę kasztanową, cukier i 2 białka. Kiedy zrobiłam ciasto zabrakło im spoiwa. Dodałam swoje składniki: mąkę bananową, syrop klonowy zamiast cukru, sodę i dodatkowe białko. Pyszne ciasteczka do kąpania w wannie gorzkiej czekolady. Czas na przygotowanie i upieczenie to 5 minut i 20 minut pieczenia 150 gram mielonych(...)orzechów laskowych 3 białka 60 gram mąki kasztanowej lub bananowej lub pół na pół 3 łyżki syropu klonowego wanilia np. mielona łyżeczka sody cukier kokosowy do obtaczania gorzka czekolada (trochę) Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy ręcznie. Kiedy zrobi się gęsta masa odrywamy od niej kawałeczek i robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego. Następnie obtaczamy każdą w cukrze kokosowym
AZgotuj!metodami nie tyle leczenia, co wzmacniania odporności, aby jak najmniej chorować w ciągu roku. Zaczęłam codziennie rano na czczo pić miksturę ze soku z cytryny i miodu, przyrządziłam domowy syrop z pigwy, sięgnęłam po syropy z mniszka czy pędów sosny. Znalazłam również wpisy na blogach Agnieszki Maciąg oraz Vegan Island na temat magicznej pasty z kurkumy, czy raczej na temat
W kuchni Karmel-itkiBABKA DYNIOWO-KAKAOWA idealna do porannej, jesiennej kawy i nie tylko! 🎃🎃🎃 U mnie bez cukru, na mące orkiszowej i z syropem dyniowym oraz orzechami włoskimi. Meeega prosty przepis (bo po co kombinować)🤤 Składniki: 350 g mąki (u mnie orkiszowa) 130 g ksylitolu/erytrolu/cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3/4 szkl. puree z dyni 200 ml kefiru 2 jajka(...)jednej dodajemy kakao z kefirem/mlekoem i mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przygotowujemy formę na babkę. Naprzemiennie rozkładamy obydwie masy. Babkę pieczemy przez 50 min. Upieczoną babkę możemy oblać syropem dyniowym lub czekoladą i posypać orzechami
Czarnawisienkakiełbasy 1 ząbek czosnku 100 g jarmużu ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka vegety Natur 700 ml passaty pomidorowej 1 liść laurowy 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka syropu z agawy( albo miodu) 1 łyżka sosu sojowego 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle(...)dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smażyć kilka minut, dodać jarmuż, czosnek, paprykę, vegetę Natur, zamieszać i podsmażyć chwilę. Całość zalać passatą pomidorową, dodać liść laurowy, majeranek, syrop z agawy, sos sojowy, sól i pieprz, dodać ciecierzycę i wymieszać. Gotować 20 minut, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki
Smaczny zeszytmielonej kolendry ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki 1 szklanka soczewicy zielonej 100 ml przecieru pomidorowego 200 ml mleczka koko 1 łyżka tahini 1 łyżeczka syropu z agawy sok z połowy limonki 3 łyżki sosy sojowego Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Dynię pokroić w kostkę, paprykę w kawałki, chilli drobno posiekać W dużym garnku(...)przyprawami. Dodać soczewicę i zalać 4 wodą, żeby przykrywała całość. Gotować 25 minut aż dynia i soczewica zmiękną. Dodać przecier, mleczko kokosowe i tahini, gotować kolejne 5 minut. Doprawić syropem z agawy, limonką i sosem sojowym. Podawać z ryżem, posypane kolendrą. Jeżeli podoba Ci się ten przepis to polubisz też Curry z ciecierzycą i szpinakiem
Smaczny zeszytTruskawki są owocami sezonowym i mieć je w zimie bezcenne. Zróbcie je koniecznie w syropie a zostaną z Wami na dłużej Co potrzeba: Truskawki, Po 6 łyżek cukru na każdy słoik 0,33 l Wykonanie: Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, wypełniamy słoiki, zasypujemy cukrem, zakręcamy. Słoiki wstawiamy do garnka wyścielonego ściereczką, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików, gotujemy 20 minut(...)słoików. Pięć z nich gotowałam tylko raz, a pięć dwa razy. Te gotowane tylko raz zaczęły mi fermentować, te gotowane dwa razy zjadłam ze smakiem po roku. Smacznego:)) truskawki, syrop
Bułka z Chlebemulubionym alkoholem. Pić go można na różne sposoby, ale dzisiaj pokażę Wam mój przepis, na idealnego drinka. Mam nadzieję, że Wam również posmakuje! Uwagi Do jego przygotowania niezbędy będzie syrop rozmarynowy . Bardzo prosto możecie go przygotować sami! Jeśli jednak ogarnie Was błogie lenistwo, to od biedy możecie dodać zwykły syrop cukrowy i wystrząsać z dodatkiem gałązki rozmarynu. Nie masz szejkera
BlendmanRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Staramy się bardzo, choć czasami nie wychodzi, by nie marnować produktów. Korzystając z liczi w syropie, zachowaliśmy zalewę i popełniliśmy ten o to pyszny dodatek. Składniki: 100 g ryżu 1 marchew 2 szalotki 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 1/2 zalewy z liczi w puszce(...)gotujemy maksymalnie 10 min, odcedzamy. Szalotki siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do woka wlewamy olej, podsmażamy szalotki z marchewką. Wrzucamy ryż, dodajemy sosy, chwilę podsmażamy, wlewamy syrop i dusimy bez przykrycia (cały czas mieszając), do odparowania całego płynu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchenciasto: 2 jajka 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 5 krążków ananasa w syropie Dodatkowo: olej do smażenia: Wykonanie pysznych placuszków: 1. Ciasto: Składniki na ciasto, oprócz ananasa przekładamy do miski, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Krążki ananasa wyjmujemy z syropu, kroimy
IzabelawkuchniSkładniki: 250 ml zaparzonej mocnej kawy 50 ml likieru Sheridan’s 1 puszka jagód w syropie Leśne Skarby 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 100 g malutkich biszkoptów Puder z suszonych jagód Przygotowanie: Zaparzamy kawę, wlewamy do miseczki, mieszamy z likierem i studzimy. Żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy mikserem na dużych(...)masę. Czas ubijania około 8 minut. Zmniejszamy obroty dodając stopniowo po 1 łyżce ser mascarpone. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie pucharków. Z jagód odsączamy syrop, a owoce miksujemy. Na biszkopty nakładamy połowę kremu, oraz połowę zmiksowanych jagód. Układamy drugą warstwę biszkoptów i kremu. Wstawiamy do lodówki na około 2 - 3 godziny do schłodzenia
Życie zaczyna się w kuchnimalinami. Bezglutenowe Prep Time 15 minutes Cook Time 45 minutes Ingredients 250 g migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 banany 2 jajka 100 ml syropu z agawy (albo inne słodziwo) 1/4 szklanki oleju kokosowego rozpuszczony 1/3 szklanki malin 100 g gorzkiej czekolady Instructions Migdały rozdrobnić w melakserze na mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem(...)misce rozgnieść banany. Dodać jajka, syrop z agawy, i stopiony olej kokosowy, wymieszać. Zmieszać mokre składniki z suchymi. czekoladę pokroić w kosteczkę, wmieszać do ciasta, dodać maliny i delikatnie wymieszać. Przełożyć do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Cooking for EmilyVege - kurczak/warzywa w sosie curry. Standardowo, jak większość rzeczy podawane z ryżem. DESERY, KTÓRE MUSISZ SPRÓBOWAĆ NA BALI Pisang Goreng - smażone banany w cieście. Najlepiej smakują polane syropem palmowym. Dadar Gulung - zielone naleśniki nadziewane kokosem, podawane z cukrem palmowym. Zielony kolor zawdzięczają pandanowi. Kolak pisang - smażone banany z mleczkiem kokosowym, cukrem palmowym i dodatkiem mango. Najlepszy deser(...)jaki jedliśmy przez nasz cały wyjazd. Black Rice Pudding - pudding z czarnego ryżu podawany z kokosem i syropem z cukru palmowego. Klepon - kulki z ciasta ryżowego, które nadziewane są cukrem palmowym, gotowane, a następnie obtaczane w kokosie. Banana Pancake - jeden ze standardów śniadaniowych czyli gruby placek ze zblendowanym lub pokrojonym na plasterki bananem. KAWA I HERBATA NA BALI Typowa
Czarnawisienkaśniadaniu czy obiedzie. Danie jest tanie i sycące. Proporcje na małe naczynie do zapiekania 15x15cm. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ NALEŚNIKOWĄ Składniki na zapiekankę naleśnikową: 4 naleśniki 500 ml jogurtu syrop klonowy aromat waniliowy 1 jajko kilka śliwek Jak zrobić zapiekankę naleśnikową: Naleśniki kroimy w ćwiartki. Jogurt dosładzamy syropem klonowym i doprawiamy aromatem, potem mieszamy z jajkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy
Dorota Smakujebanana, posypać drobno posiekanymi orzechami i czekoladą startą na tarce na dużych oczkach, złożyć brzegi omleta do środka i delikatnie zsunąć na talerz. Przed podaniem polać miodem lub ulubionym syropem. Swój omlet polałam syropem z agawy. Smacznego Omlet z bananem, orzechami i gorzką czekoladą Omlet z bananem, orzechami i gorzką czekoladą Omlet z bananem, orzechami i gorzką czekoladą Artykuł Omlet
Smaki Armineinaczej sam będzie odkładać…no to dostarczamy. Składniki: 2 golonki wieprzowe przednie 350 ml wina Riesling 2 litry bulionu z żeberek wieprzowych 1 łyżka uniwersalnej eko przyprawy 5 łyżek syropu klonowego 5 łyżek oleju słonecznikowego 4 ząbki czosnku 1 cebula Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Golonki myjemy, gotujemy przez 45 minut w bulionie z żeberek. Wyjmujemy, studzimy. Przygotowujemy marynatę: Wino, czosnek, syrop klonowy, pokrojoną cebulę, olej, przyprawę mieszamy zalewamy golonki, rozprowadzamy, Przekładamy na blachę do pieczenia i zapiekamy 45 min w 180°C, co jakiś czas podlewamy marynatą
R'n'G Kitchen