syrop - 6989 przepisów (strona:141/466)

Lemoniada cytrusowa z pomarańczą 231

razy. Jedną szklankę wody podgrzać w garnku, a gdy woda będzie już dość ciepła, to wsypać do niej i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Zdjąć garnek z palnika, a powstały syrop schłodzić. Do dzbanka, w którym na dnie znajduje się pokrojona cytryna wlać 3 szklanki zimnej wody, ostudzony syrop oraz wyciśnięty sok z cytrusów (cytryny, pomarańczy i limonki). Włożyć gałązkę mięty

Kulinarne Przeboje
Placki z kefirem, borówkami i truskawkami. Krok po kroku. 144

misce do całkowitego połączenia wymieszaj: mąkę pszenną, jajka, proszek do pieczenia, kefir, olej oraz ewentualnie coś słodkiego do smaku (może być to miód, syrop z agawy, syrop klonowy lub cukier).   Kiedy wszystkie składniki się połączą wsyp borówki amerykańskie, najlepiej prezentuje się drobne. Wymieszaj delikatnie łyżką aby nie rozgnieść owoców.   Placki smaż

kuron.com.pl
Lemoniada truskawkowa 1107

garnuszka, a następnie podgrzać, by woda była letnia. Kolejno wsypać cukier (zwykły lub trzcinowy) i mieszać do czasu rozpuszczenia się cukru. Następnie zdjąć garnek z palnika, a powstały syrop schłodzić. Do dzbanka, w którym są pokrojone na plasterki cytryny wlać 4 szklanki wody oraz ostudzony syrop. Następnie włożyć do niego zrolowaną uprzednio w dłoniach gałązkę mięty (dzięki czemu wydobędzie się

Kulinarne Przeboje
Kompot z rabarbaru truskawek i malin 342

czerwony kolor. W upały można podawać go z dodatkiem kostek lodu i listkami mięty. 4 łodygi rabarbaru bez liści (około 300 g) garść malin garść truskawek pół łyżeczki cynamonu syrop z agawy 2 litry wody Rabarbar obieramy z wierzchnich włókien i kroimy w około 2-centymetrowe kawałki. Rabarbar wrzucamy do garnka. Dodajemy pół łyżeczki cynamonu i zalewamy 2 litrami wody(...)minut aż zacznie się rozpadać. Następnie dodajemy maliny i pokrojone w ćwiartki truskawki. Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut. Na koniec kompot można lekko dosłodzić (ja dodaję 3 łyżki syropu z agawy). Kompot studzimy w garnku i przecedzamy. Gotowe! Ugotowane w kompocie owoce można na przykład dodać do nadzienia naleśników

Dieta bez mleka
Drożdżowe babeczki 129

babeczki: 500g mąki pszennej 150g masła 2 jajka 0,5 szkl cukru 1 aromat waniliowy 5 dag drożdży świeżych 120 ml ciepłego mleka szczypta soli 1 słoiczek ulubionego dżemu syrop klonowy do posmarowania Jak zrobić drożdżowe babeczki: W ciepłym mleku z łyżką cukru rozkruszamy drożdże, mieszamy. Zaczyn zostawiamy do wyrośnięcia. Jajka wbijamy do miski i ubijamy z pozostałym cukrem(...)niej łyżeczkę dżemu, zlepiamy brzegi – wkładamy do wysmarowanej masłem foremki na muffinki. Przykrywamy ściereczką, zostawiamy na 30 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30min w 180st. Gorące bułeczki smarujemy syropem klonowym dla ładnego wyglądu i pysznego smaku. Artykuł Drożdżowe babeczki pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ananas 171

zostać skonsumowany. Prawda? Ananas - składniki: Biszkopt: 6 jaj 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Budyń z ananasem: 0,5 l płynu (syrop z puszki z ananasa + mleko) 1 budyń śmietankowy 1 ananas w kawałkach w puszce, u mnie ananas kawałki w soku ananasowym Solemo   3 łyżki cukru Bita śmietana(...)minut. Po upieczeniu zrzucamy z wysokości kolan dwa razy i odstawiamy do wystygnięcia, a po wystygnięciu kroimy go na 2 blaty. Budyń ananasowy - przygotowanie: Do miarki wlewamy nasz syrop z puszki ananasa i dopełniamy go do 500 ml mlekiem. Do rondelka wlewamy 2/3 płynu i cukier, a w 1/3 rozrabiamy nasz budyń. Do gotującego się płynu dodajemy budyń i zagotowujemy

MamaOskarka
Nalewka z płatków dzikiej róży 150

dłużej kwiaty będziemy trzymać na alkoholu, tym więcej pigmentu (koloru) wyekstrahuje się. Po co najmniej 2 miesiącach nalewkę zlewamy przez sito lub przez gazę. Z wody i cukru przygotowujemy syrop. Przestudzony syrop mieszamy z ekstraktem, przelewamy do butelek, korkujemy i… zapominamy o naszym dziele na co najmniej rok. Ja zapomniałam o swojej na 5 lat Bon appetit

Kate's Kitchen
Ciasto czekoladowe z truskawkami 154

truskawkami: 3 jajka 2 szkl mąki 1 szkl cukru 3/4 szkl oleju 1/4 szkl mleka 4 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku dopieczenia 200g truskawek syrop truskawkowy Jak zrobić ciasto czekoladowe z truskawkami: Białka jaj ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy dalej. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy. Do puszystego kogla mogla wrzucamy przesianą mąkę, proszek(...)opadły. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Na wierzchu układamy ćwiartki lub połówki truskawek. Pieczemy ok 60 min w 180st (do suche patyczka). Wierzch jeszcze gorącego ciasta skrapiamy syropem truskawkowym. Artykuł Ciasto czekoladowe z truskawkami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Koktajl truskawka z maliną na mleku kokosowym 137

pyszne i proste ciasto z truskawkami polecam Wam ten przepis (klik) Składniki: truskawki – u mnie około 18 sztuk kilka malin około 200 ml mleka kokosowego Koala Poland syrop z agawy lub płynny miód do smaku *ilości orientacyjne, mając więcej owoców dodajemy więcej mleka itd Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy owoce, wlewamy mleko kokosowe (najpierw mniejszą ilość, potem(...)można dolać w zależności od preferowanej konsystencji) i dodajemy syrop z agawy lub miód do smaku. Blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji koktajlu, w razie potrzeby dolewamy mleka kokosowego lub dodajemy syropu/miodu. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Koktajl z mango z bananem i pomarańczą 137

kolor! Taki koktajl można zamrozić i przygotować sorbet, będzie  idealny na gorące, letnie dni. Koktajl z mango z bananem i pomarańczą Składniki:  420 g mango w syropie w puszce  1 banan  sok z 1/2 pomarańczy  Przygotowanie:  Mango z syropem przekładamy do blendera kielichowego.  Dodajemy banana oraz sok z pomarańczy.  Miksujemy na jednolity

Moja smaczna kuchnia
Ananasowa słodycz – drink idealny na imprezę 119

Słodycz tego drinka podkreślona goryczką wódki dają niezwykły efekt. Doskonały na babskie spotkania, imprezy, wszystkim smakuje. Składniki: 1/2 szkl. wódki Finlandii kokosowej 1 szkl. soku ananasowego 1,5 łyżki syropu cukrowego ananas z puszki kostki lodu Na dno kieliszka wrzucamy kostki lodu. Na lód układamy plasterek ananasa z puszki. W oddzielnym naczyniu mieszamy sok ananasowy, wódkę i syrop cukrowy. Wlewamy

MojaQchnia.pl
Amerykański makaron serowy , pyszna rozpusta 118

łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 łyżki tartego sera czedar 3 łyżki tartego sera masdamer lub inny o wyrazistym smaku 1 łyżka tartego parmezanu 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka syropu klonowego lub melasy ( może być tez miód ) sól , biały pieprz do smaku Makaron gotujemy według instrukcji producenta , zamieszczonej na opakowaniu . W końcu tylko oni wiedzą jak ich produkt najlepiej smakuje(...)już w rondelku będzie gładka masa , powoli , ciągle mieszając dolewamy mleko . Robimy tak do momentu, aż sos będzie gęsty , ale jeszcze lejący . Teraz czas dodać starte sery i syrop klonowy . Mieszamy , ogrzewając do czasu ,aż ser całkowicie się rozpuści . Sos przelewamy do makaronu z cebulą , mieszamy i serwujemy na gorąco . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Amerykański makaron serowy , pyszna rozpusta

Ogrodnik w podróży
Brownie z cukinii bez mąki 151

mąki SKŁADNIKI: 1 dojrzały banan 2 średnie cukinie – 500 g 3 łyżki kakao 2 spore łyżki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka rozm. L 3 łyżki syropu klonowego, z agawy lub miodu, u mnie miód 80 g orzechów włoskich drobno posiekanych lub 200 g migdałów lub orzechów mielonych olej do formy i papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Banana(...)siekam na mniejsze kawałki, cukinie ścieram na tarce o dużych oczkach. Do misy blendera wrzucam banana, masło, kakao, proszek, syrop lub miód oraz jajka, miksujemy na gładko. Dodajemy startą cukinię oraz orzechy drobno posiekane. Pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 55 minut do suchego patyczka. Pieczemy na środkowej półce piekarnika, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Smacznego! Inspiracja

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowy jaglany chleb chia z czarną soczewicą (vege) 149

łyżka soku z cytryny 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki czarnej soczewicy beluga  1/4 szklanki nasion słonecznika  1/4 szklanki oliwy z oliwek  1 łyżka syropu klonowego  2 łyżeczki proszku do pieczenia BG  1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka prażonych nasion kolendry  Wykonanie :  Soczewicę i kaszę jaglaną zalewamy wodą na dwa palce powyżej linii którą(...)2.Rozgrzewamy piekarnik do 160 st C i wykładamy formę z papierem do pieczenia. 3. Umieszczamy nasiona chia, kaszę jaglaną oraz namoczoną soczewicę, nasiona lnu, nasiona słonecznika, oliwę z oliwek, syrop klonowy, proszek do pieczenia i sól razem w robocie kuchennym.Mieszaj przez 1-2 minuty, aż wszystko będzie dobrze połączone.Na końcu przyprawiamy kolendrą .  4.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

vaniliowoczekoladowa
Brownie mocno bananowe (bez cukru, glutenu i tłuszczu) 118

już za długo nie poleżą...  Polecam! (Forma o wymiarach około 21 x 27 cm) 3 banany (waga po obraniu to około 350g) 2 jajka  1/3 szklanki syropu klonowego (1 szklanka = 250 ml; może być płynny miód) 1/5 szklanki/50 ml mleka 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo: 100g czekolady (u mnie mleczna) 1 banan Banany należy zblendować(...)gładkie puree i dokładnie zmiksować z jajkami, syropem klonowym, mlekiem oraz kakao. Następnie dodać sodę. Masę ponownie wymieszać i na samym końcu połączyć z uprzednio posiekaną czekoladą oraz dodatkowym bananem pokrojonym w kostkę. Całość przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. (Patyczek włożony do środka nie powinien

Di gotuje