lubią smak pierników. 1 szklanka mleka 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1/4 szklanki puree z dyni hokkaido 1 łyżka masła orzechowego 1/2 banana 4 pierniki lukrowane Uszatki Kopernik Toruń syrop trzcinowy W garnku zagotować mleko z puree dyniowym i wsypać płatki owsiane. Gotować ok 3 minut, dodając pod koniec masło orzechowe i pokruszone dwa pierniki. Osłodzić odrobiną syropu trzcinowego. Gęstą
https:KKuchniaMniamlubiącym wcześnie wstawać:) Składniki /1 porcja: – 4 łyżki płatków owsianych – łyżka kokosu – 1 banan – kilka świeżych lub mrożonych malin – kilka świeżych lub mrożonych borówkę – 1 łyżeczka syropu klonowego – 1 mały jogurt bez laktozy (ok.180g) Przygotowanie: Płatki górskie wsypujemy do miseczki i zalewamy wszystko przegotowaną wodą w takiej ilości aby pokryć wszystko w całości. Zostawiamy na kilka minut(...)całą noc. Następnie dojemy jogurt (u mnie bez laktozy). Dodajemy banana, maliny i borówki. Posypujemy kokosem i polewamy syropem klonowym. Smacznego Artykuł Owsianka z jogurtem i owocami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEGalaretka z soku jabłkowego Do powstałego po odciśnięciu soku z jabłek, dodajemy laskę cynamonu i cukier, powiedzmy 100g na 1litr soku. Gotujemy na małym ogniu tak długo, aż powstanie syrop. Można przeprowadzić próbę na srebrnej łyżeczce. Jeśli kropla soku szybko na niej zastyga, zestawiamy garnek z ognia. Syrop rozlewamy w pojemniczki na lód, lub inne nieduże, odrzucając cynamon. Wcześniej smarujemy
Leśny Zakątektutaj . Zobaczcie przepis na babeczki orkiszowo-borówkowe: POTRZEBUJEMY trzech lub cztery szklanki borówek dwa jajka mały jogurt naturalny (200-250g) 1/3 szklanki miodu płynnego lub słodkiego syropu (cukrowy, z agawy, klonowy) 400 gram płatków orkiszowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli ½ szklanki mleka (może być krowie lub roślinne) PRZYGOTOWANIE Borówki myjemy i połowę z nich rozgniatamy, by stworzyły(...)owocową masę. Rozbijamy w misce dwa jajka i dobrze mieszamy trzepaczką. Dodajemy jogurt naturalny i miód (płynny) lub syrop. Mieszamy. Dodajemy płatki, proszek do pieczenia, sól i borówki w obu wariantach (masy owocowej i całych owoców). Całość dobrze mieszamy łyżką. Na koniec oddajemy mleko i również mieszamy. Powstanie nam bardzo wilgotne ciasto. Nie bójcie się tego Łyżką wykładamy
Fleksitarianizm.plAlkohol odstawiamy a jabłka i resztę składników zasypujemy cukrem wstrząsamy aby całość pokryła się cukrem i odstawiamy na miesiąc czasu co jakiś czas wstrząsając słojem. Po miesiącu zlewamy powstały syrop. Teraz alkohol łączymy z syropem dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne ciemne miejsce do wyklarowania się na rok. Po tym czasie można ostrożnie przelewać w butelki. Staramy się tak przelewać
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.soku umieścić w słoiku. Do soku i nierozpuszczonego cukru dodać goździki i cynamon, ewentualnie sok z jednej cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze dwie,trzy minuty. Z syropu wyjąć goździki oraz cynamon a śliwki zalać syropem i pasteryzować
Niespełnione zdolności kulinarnemleka roślinnego oraz jogurtu kokosowego firmy Planton, który można znaleźć m.in. w Lidlu :) Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka kokosowego 100 g jogurtu kokosowego (Planton) 2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki wiórków kokosowych na wierzch: kilka kostek roztopionej gorzkiej czekolady, wiórki kokosowe Wykonanie: Płatki owsiane wsypać do miski lub słoiczka, zalać mlekiem, dodać jogurt, syrop z agawy
Healthy food explorerbrzoskwiniowe: sok z puszki brzoskwiń 150 ml przygotowanej zimnej wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku brzoskwiniowym 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Brzoskwinie - brzoskwinie z puszki osączyć z syropu, a następnie pokroić w kostkę. Syrop zachować. 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Biszkopt - na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć
Ciastka - domowe słodkościłodygi jarmużu 1 słodki ziemniak orzeszki piniowe ( lub pestki słonecznika) olej sól papryka słodka lub pikantna syrop klonowy Słodkiego ziemniaka pokroić w kostkę dość dużą, zamarynować w oleju, papryce, soli i łyżce syropu klonowego. Piec 30 minut w piekarniku na 190 stopni. Jarmuż umyć i blanszować 1 minutę w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przygotować ulubiony dresing np. z musztardy i oleju
AZgotuj!słój szczelnie zamknij i odstaw ciemne ale ciepłe miejsce na 3-4 tygodnie. pamiętaj, aby co klika dni wstrząsnąć słojem w celu zmieszania się składników. Po tym czasie przygotuj syrop z wody i cukru. Wodę zagotuj z cukrem, zbierz szumowiny, wystudź. Zimny syrop wlej do słoja z nalewką , słój ponownie szczelnie zamknij wieczkiem , wstrząśnij nim i odstaw jeszcze
Przepisy i porady kulinarnepotrzebnych dla naszego zdrowia. Składniki: 1 szt - awokado 1 łyżeczka płaska - herbaty matcha banan mleczko kokosowe ok 100 ml kiwi 1 garść szpinaku baby syrop z agawy 1łyżka płatki kokosowe płatki owsiane - po 1 łyżce pistacje ok 5 sztuk borówki amerykańskie listki mięty Awokado, mleczko kokosowe, syrop z agawy, szpinak i herbatę matcha
AZgotuj!czerwona 4 duże marchewki (u mnie różne kolory) papryczka chilli (w wersji łagodnej pomiń ten składnik) 2 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (Look Food) 1 łyżka syropu klonowego przyprawy: sól, curry, pieprz czarny, pieprz ziołowy, pieprz cayenne, czosnek granulowany, mieszanka ziołowa Sos: 600 g pomidorów (u mnie pomidorki koktajlowe) 1 kostka tofu z bazylią (Look(...)czasu zamieszać zawartość patelni. W międzyczasie przygotuj sos miksując pomidory z tofu na w miarę możliwości gładką masę. Po upływie 35 minut duszenia warzyw dodaj przyprawy, syrop klonowy, a także wlej zmiksowany sos i gotuj całość jeszcze ok. 15 minut. Gotowe danie wymieszaj z oliwą z oliwek i posyp płatkami drożdżowymi
Zdrowie na języku :Pwarunkiem, że zawierają one mało alkoholu. A Wy jakie drinki lubicie? Mojito z arbuzem Składniki: 1 porcja 250 g arbuza 25 ml rumu ½ łimonki 5 listków mięty 1 łyżeczka syropu z cukru woda gazowana Arbuz pokrój w kostkę i zamroź. Limonkę pokrój na kawałki, włóż do szklanki i zgnieć razem z miętą i syropem. Napełnij szklankę mrożonym arbuzem i wlej
codojedzeniapysznych, tajskich naleśników ( które do dietetycznych nie należą! hahahah ). Podaje się je na slodko, najczęściej z bananem, mlekiem skondensowanym i Nutellą ( serio! ). Ja zrobiłam z bananem i słodkim syropem klonowym – Wy śmiało możecie skomponować swoją wersję. Najważniejsze w nich jest to, by ciasto było bardzo, ale to bardzo cienkie! Tajowie przygotowują je na dużych rozgrzanych płytach i serwują(...)Smażymy na natłuszczonej, mocno rozgrzanej dużej patelni. Po chwili smażenia dodajemy owoce, zaginamy ciasto tworząc koperty, obracamy, przysmażamy I gotowe! Podajemy solo albo z cukrem pudrem, nutellą czy też syropem klonowym. Smacznego
Ostra na Słodkospirytusu 70 % Sposób wykonania : O woce aronii przebierz, usuń gałązki, listki, owoce chore, lekko rozgnieć drewnianą pałką lub tłuczkiem, wrzuć do czystego słoja. Z wody i cukru ugotuj syrop, zbierz szumowiny, odstaw do całkowitego wystudzenia. Wystudzony syrop wlej do słoja z owocami, dodaj pokrojony w cienkie plastry imbir, pokrojoną na mniejsze kawałki laskę wanilii. Zalej spirytusem, słój szczelnie zamknij
Przepisy i porady kulinarne