surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:185/277)

Młoda kapusta z… wkładką 105

Nadaje się do gotowania, kiszenia, jemy ją na surowo w postaci surówek… i nie tylko. Posiada szereg cennych właściwości, zdrowotnych i leczniczych, ceniona w dietach odchudzających. Poza tym - lubimy młodą kapustę… z wkładką lub bez.   Składniki: - główka kapusty - 250g boczku - ok. 500g kiełbasy - 2 cebule - 1 papryka - 1 pomidor - pęczek kopru - sól, pieprz - 2 liście laurowe - kilka ziaren ziela

mojewypiekiinietylko
Sałatka z białej kapusty i buraczków do słoiczka, na każdą porę roku 364

można ją długo przechowywać. No, a poza tym zawsze dobrze mieć coś zmagazynowanego na czarną godzinę, kiedy przydałaby się jakaś sałatka, czy surówka do obiadu, a nie ma czasu, czy pomysłu na coś. Polecam :) Składniki: 2kg białej kapusty 2kg buraków Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1 ½ łyżki soli Około 10 ziarenek ziela angielskiego Białą kapustę

Smakowy Raj
Sałatka Gyros ognista 23661

Ogórki i pomidory umyć, pokroić w kostkę. W misce układać sałatkę tworząc warstwy ze składników: pomidory, kukurydza, sos, ogórek, cebula, pikantny kurczak gyros, sos, kapusta pekińska. Smacznego! Więcej inspiracji na sałatki znadziecie tutaj: Sałatki i surówki Przekąski na imprezę znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę Przepisy na dania z kurczakiem znajdziecie tutaj: Kurczak Przepisy The post Sałatka Gyros ognista appeared first

Kulinarne Przeboje
Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorem 67

Czerwona kapusta jest mniej popularna w polskich kuchniach niż biała, a przygotowane z niej surówki stosunkowo rzadko goszczą na naszych stołach. A szkoda, bo nie dość

Z notatnika dietetyka
Młoda kapusta duszona na maśle z marchewką i koperkiem. 165

Uwielbiam młoda kapustę pod każdą postacią. Dziś proponuje bardzo tradycyjną jej wersję. Duszoną na maśle z marchewką i koperkiem. Bardzo smaczna, łatwa w wykonaniu. Świetna jako

Kuchnia z widokiem na ogród
Bigos z młodej kapusty ;) 103

Sezon na młodą kapustę rozpoczęty. Proponuje, szybki i smaczny pomysł na obiad :) Składniki: * 1 kg młodej kapusty ( połówka średniej główki) * 200 g kiełbasy ( u mnie żywiecka

Kulinarne przygody
SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z POREM 159

Nie typowa sałatka z czerwonej kapusty z porem i sosem z ogórków kiszonych na bazie jogurtu.Jak na tę porę sałatka świetnie się nadaje , gdyż zawiera potężną

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Surówka obiadowa z białej kapusty 207

Kolejna moja propozycja na wykorzystanie kapusty. Tym razem z pomidorami i marchewką. Mam nadzieję, że znajdą się zainteresowani, by skorzystać z tego pomysłu przy kolejnym obiedzie

Kuchnia w czekoladzie
Błyskawiczne piątki - Młoda kapusta z marchewką 113

Dzisiaj robię kapustę, większą ilość, żeby była do obiadu na dwa dni i tak do podjadania np z chlebem. Teraz jest najlepsza i najtańsza. Trzeba więc

Magiczne Życie Marty
Młoda duszona kapusta z marchewką 165

Pyszna, młoda kapusta z dodatkiem marchewki i dużej ilości koperku. Szybki, smaczny dodatek do obiadu. Składniki: 1 główka młodej kapusty 2 marchewki 1/2 cebuli 3 ząbki

magiczna kuchnia Kasi
Gyros 169

Sałatka Gyros Składniki: 4 piersi kurczaka kapusta pekińska 6 ogórków konserwowych 2 średnie cebule 1 puszka kukurydzy papryka czerwona olej do smażenia 2 ząbki czosnku przyprawa

Ukojenie Podniebienia
Zasmażana kapusta kiszona 168

Składniki:  słoik kapusty kiszonej ( 870g, a po odsączeniu 480g ), 1 cebula, masło do podsmażenia, 3 liście laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, pieprz, 1 łyżeczka cukru

W kuchni u Moniki
Młoda kapusta z dodatkami 137

Klasyczna młoda kapusta zasmażana. Ja troszkę ja zmodyfikowałem dodatkami. Wyszło pysznie. Można podać solo albo z pieczywem. Pasuje do schabowego i innych mięs. Składniki 1 średnia

R'n'G Kitchen
Podkarpacka młoda kapusta „na słodko” 163

Taką kapustę w sezonie gotowała moja babcia, moja mama, moje ciotki i kuzynki. A teraz gotuję ją ja :) Choć mówi się, że jest na słodko, tak

Trzeci talerz
Kapusta pekińska z miodowym dresingiem 155

trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód . Kapustę zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem . Ostudzony wywar herbaciany  z miodem zmieszać z olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać surówkę i delikatnie ja wymieszać. Podawać na świeżo . Ja podałam do śląskiej  kiełbasy podsmażanej

Buniabaje w kuchni