surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:188/277)

Kimchi - koreańska kiszonka 108

Kiszonka Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z oliwą, czosnkiem i marchewką – kryzysowe danie 86

jedzą. Ten makaron jest mega prosty do przygotowania i tani, ale warto wzbogacić całość dania w wartości odżywcze i podać go jeszcze z surówką. Ja podałam go z bardzo prostymi, tanimi, sezonowymi i zdrowymi dodatkami: kapustą kiszoną i burakami pieczonymi . PRZEPIS MAKARON Z OLIWĄ, CZOSNKIEM I MARCHEWKA Składniki na Makaron z oliwą, czosnkiem i marchewka: 300-400 g makaronu spaghetti

Dorota Smakuje
Sałatka z perliczką i jajem 90

Ta sałatka to kwintesencja smaków, aromatów, faktur i konsystencji. Połączyłam tutaj sporo składników, które idealnie do siebie pasują i nadają sałatce głębi smaku. Polecam gorąco na

Moje Małe Czarowanie
Prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej 176

Ta prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej sprawdzi się przy każdej okazji. Oprócz kilku składników oraz ekspresowego przygotowania jest naprawdę smaczna. Koniecznie sami spróbujcie

Di gotuje
Kapusta kwaszona w zalewie 98

Rewelacyjna w smaku kapusta, którą bez problemu możecie zrobić w każdej chwili. Po dobie kwaszenia niezjedzoną kapustę możecie przełożyć do słoików tak, żeby była przykryta zalewą

Bułka z Chlebem
Sałatka z rukoli i awokado 127

Sałatki to moje ulubione dania, potrawy. Wrzucamy do miski to i owo, czasami pasujące do siebie a czasami pozornie niepasujące a jednak smakujące wybornie. Potem tylko

Moje Małe Czarowanie
Ciepła sałatka z kamutem i ogórkiem zielonym 112

Kamut to dawna, antyczna odmiana pszenicy durum. Kamut uprawiano w starożytnej Mezopotamii i Egipcie. Wyglądem przypomina ryż basmati, a to przez swoją brązową osłonkę ziarna. Zboże

Moje Małe Czarowanie
Chrupiąca sałatka z pak choi i papryki 103

Szybka do zrobienia, zdrowa, pyszna, czegóż chcieć więcej? robimy i zajadamy. Ja stawiam miskę przed sobą i wcinam, idealna będzie do obiadu, jako dodatek do mięs

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem 125

Składniki (na 6 os.) 1 główka kapusty pekińskiej 2 marchewki 2 jabłka 1/2 cebuli 8 ogórków kiszonych 4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób Kapustę pekińską poszatkować

Kuchenne aromaty
Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i rzodkiewek 160

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i rzodkiewek jest świetnym dodatkiem do obiadu, ale równie dobrze może być przekąską na imprezach lub lekką kolacją do ulubionego

Perfekcyjnesmaki
Klopsiki wieprzowe z kaszą jaglaną w sosie warzywnym 195

smaku i opcjonalnie możemy dodać śmietankę. Całość posypujemy suszoną bazylią *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: LENIWE GOŁĄBKI PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY

Blog z Apetytem
Ekspresowa sałatka z wędzonym kurczakiem i kaszą jęczmienną półekspandowaną 151

Sałatka jest syta, pożywna, a dodatkową jej zaletą jest szybkość w przygotowaniu.  Naprawdę smakuje rewelacyjnie! Do jej przygotowania użyłam kaszy półekspandowanej, która była gotowa zanim

Di gotuje
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych 115

Składniki: 1 mała kapusta pekińska 6 ogórków kiszonych 1 cebula czerwona 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z kiszonych ogórków (ewentualnie sok z cytryny

Qchnia po prostu
Sałatka na ciepło z małżami 172

Idealny posiłek na letnie dni, szybko, smacznie i aromatycznie. Taki posiłek to mnóstwo energii a jest lekki i ma w sobie dużo dobroci dla naszego organizmu

Moje Małe Czarowanie
Kapusta gospodyń z Nawsia – kuchnia podkarpacka 181

Kapusta gospodyń z Nawsia - kuchnia podkarpacka Kiedy przychodzi wiosna, zawsze najbardziej czekam na młodą kapustę. W lasowiackich domach przygotowywano ją z przecierem pomidorowym, koperkiem i cebulową

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania