bazylią *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE GOŁĄBKI PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z Apetytemtakże świetny sposób na przemycenie warzyw niejadkom – ukryte już tak nie przeszkadzają. Spróbujcie sami. Do dania polecam surówkę. Oczywiście zamiast surówki z pora można dać dowolną – z selera, z marchewki i jabłka czy z kapusty. Ja porową uwielbiam, więc mając dorodnego pora w domu nie potrafiłam z niej zrezygnować. Kotlety z soczewicy i marchewki: 1 szklanka czerwonej soczewicy(...)morska, świeżo mielony pieprz olej lub oliwa do smażenia do podania: jogurt grecki z wyciśniętym dużym ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i odrobiną soku z cytryny oraz solą i pieprzem Surówka z pora: 1 duży por 1 mała marchewka 1 jabłko 1 kalarepa 1 łyżka soku z cytryny 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka musztardy sól morska, świeżo
Poezja smakuTa kolorowa chrupiąca sałatka pasuje zwłaszcza do grillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty. Składniki: kapusta pekińska 1 szt papryka czerwona, zielona, żółta
głodny alergikSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 8 marynowanych patisonów 100 g rukoli 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 1 duży jogurt grecki 3 łyżki soku z cytryny sól
Qchnia po prostuSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 1/2 puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki cukru
Qchnia po prostuSkładniki: 400 g białej kapusty 1 duża marchewka 1 cebula 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka miodu 4 - 5 łyżek
Qchnia po prostuJesienna surówka odpornościowa Prawdziwa bomba witaminowa i pyszny dodatek do obiadu. Surówka warzywna z dodatkiem kapusty kiszonej jest rewelacyjnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie spadku
Blog z ApetytemPożywna, pyszna sałatka na letni obiad. Pieczony kalafior ma lekko dymny, wędzony smak, jest idealny, dodatek kuskusu sprawia że danie jest syte, odżywcze i smakuje obłędnie
Moje Małe CzarowanieMłoda kapusta na kwaśno - kuchnia podkarpacka Kolejny raz wracam tej wiosny do młodej kapusty, bo to bardzo wdzięczne warzywo i smaczny dodatek do wiosennych obiadów. Tym
Trzeci talerzModo kapusta, jak tak leży na sztandzie1, to aże sie projsi, żeby my jōm wziyni 2do dōm. Ta bydzie bez wynołkwianio3 i na zicher4 kołżdymu [...] Artykuł
Chop w kuchniMłoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka Młoda kapusta podana do obiadu to oznaka pełnej wiosny. W naszym regionie młodą kapustę dusi się często na rosole i
Trzeci talerzKiszonka Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować
Bernika - moj kulinarny pamietnikjedzą. Ten makaron jest mega prosty do przygotowania i tani, ale warto wzbogacić całość dania w wartości odżywcze i podać go jeszcze z surówką. Ja podałam go z bardzo prostymi, tanimi, sezonowymi i zdrowymi dodatkami: kapustą kiszoną i burakami pieczonymi . PRZEPIS MAKARON Z OLIWĄ, CZOSNKIEM I MARCHEWKA Składniki na Makaron z oliwą, czosnkiem i marchewka: 300-400 g makaronu spaghetti
Dorota SmakujeTa sałatka to kwintesencja smaków, aromatów, faktur i konsystencji. Połączyłam tutaj sporo składników, które idealnie do siebie pasują i nadają sałatce głębi smaku. Polecam gorąco na
Moje Małe CzarowanieTa prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej sprawdzi się przy każdej okazji. Oprócz kilku składników oraz ekspresowego przygotowania jest naprawdę smaczna. Koniecznie sami spróbujcie
Di gotuje