Płyn powinien przykryć wszystkie warzywa. Słoiki wypełniamy do ok. 4/5 objętości. Słoików nie trzeba mocno zakręcać, tak żeby gazy mogły swobodnie uchodzić. Kiszona czerwona kapusta z dodatkiem odrobiny oliwy i miodu to wspaniała zdrowa surówka, ale będzie pyszna także na ciepło
KorniszonkiSkładniki: 700 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1 średnia kalarepa 1 zielona papryka 1 cebula czerwona 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżeczki cukru pieprz, sól
Qchnia po prostuSałatka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako samoistna przekąska lub nawet jako dodatek do obiadu. Wcześniej robiłam mnóstwo sałatek z
Di gotujewodą odstawiamy do wystygnięcia następnie odsączamy kapustę.W ten sposób przygotowana kapusta jest nadal chrupiąca ale nieco miększa i łatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na ok.1 godzinę aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaWiosenna surówka a’la Coleslaw Kolorowa surówka na bazie białej kapusty z dodatkiem warzyw i sosu typowego dla bardzo znanej i lubianej surówki Coleslaw. Idealnie
Blog z ApetytemSurówka z kiszonej kapusty jest zawsze dobrą opcją do obiadu. Tym razem proponujemy ją w wersji z selerem naciowym, nadaje on delikatnej nuty chrupkości ;) Polecamy Ilość
Kolizje SmakówSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka
Qchnia po prostuKapusta z grochem to tradycyjne danie, które gości na wielu polskich stolach w czasie wigilii. Przygotowanie jest bardzo proste wystarczy ugotowany groch połączyć z
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 słodko winne jabłko 1 granat 2 łyżki oleju 1 mała cebula cukrowa Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki
Qchnia po prostuSkładniki: kapusta średnia czerwona 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 3 sztuki, cukier 4
W Mojej Kuchni Lubięsolą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby zmiękła. Cebulę kroimy w drobną kostkę, jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do kapusty. Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem. Sos dodajemy do surówki i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuTaką pyszną sałatkę zrobiłam. Moje ulubione składniki które na pewno wiele osób zajada ze smakiem dziś wylądowały w sałatce na sposób śródziemnomorski. Sałatka jest mega pyszna
Moje Małe Czarowaniepojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny lub ocet
AZgotuj!Witajcie! Nowy rok postanowiłam rozpocząć lekką, sałatką warstwową, którą z powodzeniem możecie zabrać do pracy lub szkoły. Sałatkę warstwową podałam w słoiczkach, w domu możecie zaserwować
Codzienne GotowanieSzybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki, por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie
magiczna kuchnia Kasi