surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:182/277)

Czerwona kapusta kiszona w słoikach 160

Płyn powinien przykryć wszystkie warzywa. Słoiki wypełniamy do ok. 4/5 objętości. Słoików nie trzeba mocno zakręcać, tak żeby gazy mogły swobodnie uchodzić. Kiszona czerwona kapusta z dodatkiem odrobiny oliwy i miodu to wspaniała zdrowa surówka, ale będzie pyszna także na ciepło

Korniszonki
Surówka z kapusty kiszonej i kalarepy 143

Składniki: 700 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1  średnia kalarepa 1 zielona papryka 1 cebula czerwona 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżeczki cukru pieprz, sól

Qchnia po prostu
Szybka sałatka z paluszkami surimi i żółtym serem 98

Sałatka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako samoistna przekąska lub nawet jako dodatek do obiadu.  Wcześniej robiłam mnóstwo sałatek z

Di gotuje
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 175

wodą odstawiamy do wystygnięcia następnie odsączamy kapustę.W ten sposób przygotowana kapusta jest nadal chrupiąca ale nieco miększa i łatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew  i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na ok.1 godzinę aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Wiosenna surówka a’la Coleslaw 288

Wiosenna surówka a’la Coleslaw Kolorowa surówka na bazie białej kapusty z dodatkiem warzyw i sosu typowego dla bardzo znanej i lubianej surówki Coleslaw. Idealnie

Blog z Apetytem
Surówka z kiszonej kapusty z selerem naciowym 137

Surówka z kiszonej kapusty jest zawsze dobrą opcją do obiadu. Tym razem proponujemy ją w wersji z selerem naciowym, nadaje on delikatnej nuty chrupkości ;) Polecamy Ilość

Kolizje Smaków
Sałatka z kapusty pekińskiej i buraka 207

Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka

Qchnia po prostu
Kapusta z grochem 164

Kapusta z grochem to tradycyjne danie, które gości na wielu polskich stolach  w czasie wigilii. Przygotowanie jest bardzo proste wystarczy ugotowany groch  połączyć z

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty i granatu 200

Składniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 słodko winne jabłko 1 granat 2 łyżki oleju 1 mała cebula cukrowa Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki

Qchnia po prostu
czerwona kapusta z jabłkami... 145

Składniki: kapusta średnia czerwona 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 3 sztuki, cukier 4

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowym 191

solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby zmiękła.  Cebulę kroimy w drobną kostkę, jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do kapusty. Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem. Sos dodajemy do surówki i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Śródziemnomorska sałatka z awokado, rukoli i oliwek 198

Taką pyszną sałatkę zrobiłam. Moje ulubione składniki które na pewno wiele osób zajada ze smakiem dziś wylądowały w sałatce na sposób śródziemnomorski. Sałatka jest mega pyszna

Moje Małe Czarowanie
Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą 155

pojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny lub ocet

AZgotuj!
Sałatka tęczowa 161

Witajcie! Nowy rok postanowiłam rozpocząć lekką, sałatką warstwową, którą z powodzeniem możecie zabrać do pracy lub szkoły. Sałatkę warstwową podałam w słoiczkach, w domu możecie zaserwować

Codzienne Gotowanie
Kapusta pekińska z marchewką na ciepło 187

 Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam  zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki,  por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania