Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka
Qchnia po prostuKapusta z grochem to tradycyjne danie, które gości na wielu polskich stolach w czasie wigilii. Przygotowanie jest bardzo proste wystarczy ugotowany groch połączyć z
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 słodko winne jabłko 1 granat 2 łyżki oleju 1 mała cebula cukrowa Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki
Qchnia po prostuSkładniki: kapusta średnia czerwona 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 3 sztuki, cukier 4
W Mojej Kuchni Lubięsolą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby zmiękła. Cebulę kroimy w drobną kostkę, jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do kapusty. Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem. Sos dodajemy do surówki i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuTaką pyszną sałatkę zrobiłam. Moje ulubione składniki które na pewno wiele osób zajada ze smakiem dziś wylądowały w sałatce na sposób śródziemnomorski. Sałatka jest mega pyszna
Moje Małe Czarowaniepojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny lub ocet
AZgotuj!Witajcie! Nowy rok postanowiłam rozpocząć lekką, sałatką warstwową, którą z powodzeniem możecie zabrać do pracy lub szkoły. Sałatkę warstwową podałam w słoiczkach, w domu możecie zaserwować
Codzienne GotowanieSzybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki, por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie
magiczna kuchnia KasiMamy dzisiaj pyszną sałatkę, treściwą i pożywną. Użyłam tutaj szparagów ze słoika, oliwek z nadzieniem piri - piri oraz czarnych a także rukoli mojej ulubionej kapusty i
Moje Małe CzarowanieDziś na stole portugalska sałatka pyszna i pożywna. Do zrobienia sałatki użyłam pieczonej papryki, którą sama upiekłam ale można użyć także papryki pieczonej ze słoika. Sałatka
Moje Małe CzarowanieTa surówka to stały element naszego jesiennego i zimowego menu. Kapusta i marchew dostępne są zawsze i wszędzie. Cebula, pieprz i sok z cytryny zaostrzają smak
Karo in the KitchenSuróweczka..pyszna.. szybka do zrobienia. kapusta pekińska ogórek zielony marchewka por sól, pieprz majonez jogurt grecki Kapustę poszatkować, pora pokroić w pół talarki, marchewkę i
Moje domowe kucharzeniewszystkim smakuje :-) Możecie ją podać z ziemniakami pieczonymi, gotowanymi, ryżem bądź komosą ryżową. Najważniejsze żeby było delikatnie i tak jak lubicie :-) No i obowiązkowo surówka - przy rybie w takiej wersji raczej odpuśćcie tradycyjną kiszoną kapustę, wybierzcie raczej kapustę pekińską, sałatę rzymską, albo inna wiosenną kompozycję :-) SKŁADNIKI ok. 700 g filetów ze świeżego pstrąga łososiowego ze skórą 4 łyżki oleju
Czary - gary w kuchniminut. Bigos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania bigosu użyłam kapusty kwaszonej z marchewką , którą otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Kapusta kwaszona DAGOMA to składnik niezbędny do przygotowania bigosów, zapiekanek, surówek, farszów i potraw mięsnych. Produkt warto zakupić i wykorzystać do przygotowania pysznych dań
Tradycyjna kuchnia Kasi