surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:176/277)

Młoda kapusta na słodko - kwaśno 219

Młoda kapusta na słodko - kwaśno... Cienkie paseczki miękkiej, ugotowanej kapusty. Pokrojona w drobną kostkę cebula. Duża ilość posiekanego koperku. I pyszny słodko - kwaśny smak. Idelany dodatek

Gospodyni Miejska
Nadziewana karkówka pieczona w kapuście 5124

TAKŻE: GOLONKA PO BAWARSKU PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Nadziewana karkówka pieczona w kapuście pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zupa krem z fioletowych batatów 167

tego fioletowe bataty, rzodkiewki... i mamy pyszny obiad !  2 bataty fioletowe 2 pęczki rzodkiewek 2 młode cukinie mały por 2 średnie marchewki kawałek kapusty pekińskiej ( u mnie tylna część, pozostała po zrobieniu surówki) ćwiartka selera 4-5 ząbków czosnku 2 -3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego Przyprawy ilość wg gustu: Sól Biały pieprz Imbir Chili Zioła prowansalskie(...)maśle klarowanym obsmażam warzywa, najpierw rzodkiewkę, por i czosnek.  Jak rzodkiewka zmieni kolor, dodaję marchew, bataty, seler, posypuję solą i ziołami prowansalskimi. Na koniec wkładam cukinię i kapustę pekińską, wsypuję resztę przypraw, chwilę całość mieszam i podsmażam.  Zalewam warzywa gorącą wodą i gotuję do miękkości ( około 30 minut) Do prawie gotowej zupy wlewam mleko ( napój jaglany) całość miksuję

Takie tam pichcenie
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 146

Witam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏 Składniki: -1 kapusta pekińska -1 papryka (u mnie czerwona) -2 średnie marchewki  -koperek  -sos winegret (u mnie własnej roboty) Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gotowana kapusta z koperkiem (dieta Dr. Dąbrowskiej) 173

Lubię kapustę na ciepło. Niestety zwykle jest zasmażana, a w diecie warzywno-owocowej ta opcja odpada.  Trzeba więc było coś wymyślić :) Składniki: pół główki kapusty

chwile dla mnie
Kotlety mielone z kiszoną kapustą + film 329

Kotlety mielone z kiszoną kapustą to smaczny zamiennik tradycyjnych mielonych. Takie kotleciki  podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz  pożywne danie obiadowe i będą świetnym pomysłem na urozmaicenie monotonnego jadłospisu. składniki na 15 kotletów 500 g mielonego mięsa 500 g kapusty kiszonej 2 cebule 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis

Smakowite Dania
Surówka z kiszonej kapusty. 115

Składniki : 1/2 kg kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminku kilka gałązek natki pietruszki 3 ziarna jałowca olej lniany dobrej jakości lub oliwa z oliwek około 1/3 szklanki różowa sól himalajska pieprz czarny mielony lub ziołowy Sposób wykonania :   K apustę przepłucz zimną wodą , odciśnij i posiekaj ostrym nożem. Marchewki opłucz, obierz, zetrzyj(...)Natkę pietruszki opłucz, osusz, pokrój, kilka listków możesz zostawić do dekoracji. Wszystkie warzywa wsyp do miski, wlej olej, dopraw do smaku przyprawami, wszystko dokładnie wymieszaj.  Przed podaniem schodź surówkę w lodówce. Surówka ta doskonale smakuje z ziemniakami i mięsem

Przepisy i porady kulinarne
Przekładaniec z młodej kapusty i karkówki w ketchupie 194

kapusty z marchewką i cebulą *** *** Na kapuście układamy połowę pokrojonych pieczarek *** *** Na pieczarki wykładamy połowę mięsa *** *** Następnie wykładamy ponownie takie same warstwy: kapusta – pieczarki – mięso i ponownie kapusta *** *** Z wierzchu potrawę posypujemy delikatnie solą, pieprzem i suszonymi lub świeżymi ziołami *** *** Danie przykrywamy lub umieszczamy w foliowym rękawie do pieczenia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Przekładaniec z młodej kapusty i karkówki w ketchupie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szybka sałatka obiadowa z awokado 160

Mając w lodówce resztę kapusty pekińskiej, kilka rzodkiewek i pomidora można zrobić klasyczną sałatko- surówkę do obiadu.  Mnie podkusiło dodać do niej awokado, które kupiłam i nie bardzo miałam na nie pomysł oraz aromatyczną czubrycę, którą otrzymałam w ramach współpracy od producenta przypraw Bella-bis . Do rybki smakowała idealnie, myślę że do mięska byłoby równie smacznie :) Składniki

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanka na puree ziemniaczanym z kiszoną kapustą i mięsem 188

aromatyczną kiszoną kapustą i świetnie doprawionymi mięsem z wyrazistymi dodatkami to świetna alternatywa dla klasycznego dania obiadowego z ziemniakami, mięsem i surówką w roli głównej. Składniki: 850g ziemniaków 1/2 szklanka mleka 1 łyżka masła 500g kiszonej kapusty 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku   450g mięsa mielonego z łopatki 100ml bulionu drobiowego 100g śmietany 180% 2 łyżeczki musztardy

Szalona Kuchnia Eweliny
Surówka kolesław (wegańska) 135

kremowym sosie. W mojej wersji łączę jogurt roślinny z dojrzałym awokado i musztardą, która smakowicie wyostrza smak całej sałatki. Doskonała jako surówka do obiadu i dodatek do potraw z grilla. Polecam Składniki: Warzywa: 250 g białej, najlepiej młodej, kapusty (około 1/4 średniej główki) 150 g czerwonej kapusty (około 1/4 malutkiej główki) 1 duża marchewka lub dwie małe 2 plastry cebuli(...)marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Kapustę białą i czerwoną drobno szatkujemy. Do blendera wrzucamy wypestkowane awokado bez skórki, jogurt, musztardę i sok z cytryny. Miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Pokrojone warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Można delikatnie dosłodzić cukrem lub syropem z agawy. Podajemy jako surówkę do obiadu lub dodatek do potraw

Lamarida.pl
Kiszona czerwona kapusta - wersja uproszczona 158

farbowania jajek na święta. Zostało mi ponad pół główki. Nie bardzo wiedziałam co z nią zrobić. Nie przepadam za gotowaną, a na surówki nie miałam chęci. Za to kiszona to moja ulubiona. Niestety kiszenie czerwonej kapusty jest znacznie bardziej kłopotliwe niż białej. Ma mniej soku, trzeba się więc bardziej napracować przy ugniataniu. Postanowiłam pójść na skróty. Skoro zalane solanką wszelkie

Stare Gary
Surówka z cukinią 169

dokładamy do kapusty.Pomidory kroimy w cząstki a paprykę w paseczki,przekładamy do pozostałych warzyw i mieszamy.Robimy sos:mieszamy ze sobą wszystkie składniki i polewamy surówkę.Mieszamy i odstawiamy na min. 1 godz aby cukinia i kapusta zmiękły.Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bigos z kapusty pekińskiej 132

woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku - ok. 600 g dobrej kiełbasy

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania