Wiem że teoretycznie jest to spóźniony przepis, bo czas przetworów się skończył, ale tak naprawdę jeszcze nie jest za późno. Ja właśnie wczoraj dorabiałam kolejne słoiczki
Bernika - moj kulinarny pamietnikdzięki temu nigdy nam się nie nudzą. Przeważnie łączę składniki, które akurat mam w domu i zawsze wychodzi coś pysznego a przede wszystkim zdrowego. Bez surówki nie wyobrażam sobie obiadu. Składniki: ćwiartka czerwonej kapusty 1/2 pora (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1 jabłko łyżka majonezu łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz Kapustę zeszatkować drobno. Pora pokroić w plasterki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzechowywać aby przez całą zimę móc robić ze świeżej surówki. Dlatego też kapustkę zamykam wraz z innymi warzywkami w słoiczkach. Dzięki temu potem mam gotową surówkę do obiadu. składniki: sałatka 3 kg białej kapusty 1 kg papryki czerwonej 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchewki 4 łyżki soli kamiennej zalewa 9 szklanek wody zimnej przefiltrowanej 1,5 szklanki cukru
Monia miesza i gotujeBardzo prosta ,zarazem smaczna surówka. Wystarczy 5 min i gotowa. Składniki mała kapusta pekińska Dressing: 70 ml oliwy z oliwek łyżka musztardy dijon łyżeczka octu ryżowego 50 ml miodu pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Przygotowujemy dressing. Oliwę ,musztardę ,ocet ,miód dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem. Dressing wlewamy do kapusty ,mieszamy
R'n'G Kitchensurówka jest tak prosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc przepis musi się tutaj znaleźć :) 1 kapusta pekińska 2 marchewki 1 por 250 ml jogurtu 2 łyżki majonezu sól, pieprz Pora kroimy na plasterki, kapustę siekamy, a marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy jogurt
Marder&Marder ManufactureNa targu kupiłam kalarepki giganty. Pan sprzedający powiedział, że w przypadku akurat tych warzyw, nic im nie szkodzi, że są takie wielkie. I mówił prawdę, moje
Polska ZupaKolejna pyszna surówka do drugiego dania zawiera w swoim składzie kapustę , paprykę i cebulę. Jest chrupiąca, smaczna i zdrowa a na dodatek bardzo łatwo się ją robi .Idealnie pasuje do obiadu a najlepiej smakuje z ziemniakami i mięsem . składniki na 5 porcji pół główki małej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz cukier przepis
Smakowite Daniamarynowanego 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej natka pietruszki pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka 1/4 kapusty pekińskiej pieprz Sposób przygotowania; Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości (ok 15 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. W misce zgniatamy tofu
Truskawkowa Fiestaczasie sam spuści ciśnienie/, kacze udka i ziemniaki nabiorą jeszcze smaku udka wyjąc na półmisek, ziemniaki wyjmować cedzakiem aby nadmiar tłuszczu został w szybkowarze - surówkę podać jaką się lubi, ja zrobiłam czerwoną kapustę z goździkami na słodko-kwaśno kaczka z szybkowara jest krucha, soczysta, mięciutka a ziemniaki smacznie przeszły aromatem marynaty..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMłoda kapusta na słodko - kwaśno... Cienkie paseczki miękkiej, ugotowanej kapusty. Pokrojona w drobną kostkę cebula. Duża ilość posiekanego koperku. I pyszny słodko - kwaśny smak. Idelany dodatek
Gospodyni MiejskaTAKŻE: GOLONKA PO BAWARSKU PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Nadziewana karkówka pieczona w kapuście pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemtego fioletowe bataty, rzodkiewki... i mamy pyszny obiad ! 2 bataty fioletowe 2 pęczki rzodkiewek 2 młode cukinie mały por 2 średnie marchewki kawałek kapusty pekińskiej ( u mnie tylna część, pozostała po zrobieniu surówki) ćwiartka selera 4-5 ząbków czosnku 2 -3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego Przyprawy ilość wg gustu: Sól Biały pieprz Imbir Chili Zioła prowansalskie(...)maśle klarowanym obsmażam warzywa, najpierw rzodkiewkę, por i czosnek. Jak rzodkiewka zmieni kolor, dodaję marchew, bataty, seler, posypuję solą i ziołami prowansalskimi. Na koniec wkładam cukinię i kapustę pekińską, wsypuję resztę przypraw, chwilę całość mieszam i podsmażam. Zalewam warzywa gorącą wodą i gotuję do miękkości ( około 30 minut) Do prawie gotowej zupy wlewam mleko ( napój jaglany) całość miksuję
Takie tam pichcenieWitam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏 Składniki: -1 kapusta pekińska -1 papryka (u mnie czerwona) -2 średnie marchewki -koperek -sos winegret (u mnie własnej roboty) Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy
Zdrowie i pysznie na talerzuLubię kapustę na ciepło. Niestety zwykle jest zasmażana, a w diecie warzywno-owocowej ta opcja odpada. Trzeba więc było coś wymyślić :) Składniki: pół główki kapusty
chwile dla mnieKotlety mielone z kiszoną kapustą to smaczny zamiennik tradycyjnych mielonych. Takie kotleciki podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe i będą świetnym pomysłem na urozmaicenie monotonnego jadłospisu. składniki na 15 kotletów 500 g mielonego mięsa 500 g kapusty kiszonej 2 cebule 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis
Smakowite Dania