Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu ryżowego 5 łyżek cukru trzcinowego 100 ml oleju roślinnego 2 łyżeczki soli
Qchnia po prostudużo i gęsto. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180C z termoobiegiem.Pieczemy ok.50-60 min. Kiedy ziemniaki są chrupiące a mięsko soczyste danie jest gotowe.Podajemy z ulubioną surówką. Ja podałam z moją ulubioną sałatką z kapusty pekińskiej . SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaBędąc na targu zobaczyłam piękną główką kapusty, nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Zastanawiałam się co z niej zrobić, gołąbki a może surówkę? Wybór był jeden gołąbki, które wyszły rewelacyjne pyszne pyszne, delikatne rewelacyjne w smaku. Gołąbki młodej kapusty · 1główka młodą kapustę
Kulinarne pyszności MolkiUwielbiam młodą kapustkę.Jednak ze śmietaną robiłam pierwszy raz i wyszła bardzo dobra. Zapraszam na przepis :) SKŁADNIKI główka młodej kapusty 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki soku
Mała w garnku mieszaŚwietna sałatka/surówka na spotkanie w gronie znajomych. Szybko się ją robi i jeszcze szybciej znika ze stołu. Pasuje do dań z grilla, jak i
cool and mintyZdrowa, smaczna i pożywna sałatka z kaszy jaglanej i młodej kapusty. Doprawiona czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Świetna jako dodatek do obiadu lub do zabrania
cool and mintyKilka kolorowych składników i sałatka gotowa. Potem wystarczy chwilę poczekać aby smaki się przegryzły i zajadamy pyszne danie. Dla mnie idealna do pracy, znakomita również będzie
Moje Małe CzarowaniePaprykowe strąki nadziewane kiszoną kapustą to podobno węgierski pomysł. Wielkie słoje kolorowych papryk z kapuścianym farszem widziałam kiedyś na targach regionalnych i w sklepie z węgierskimi
Smaczna PyzaByło już o pysznej kapuście kiszonej w kawałkach , ale jednak najbardziej lubiana jest u nas kapusta kiszona szatkowana. Taka młoda kisi się błyskawicznie i nawet nie
Smaczna PyzaPyszna surówka do każdego posiłku. Skład: duża kiść koperku, kapusta 0,3-0,4 kg, ogórki kiszone 4 szt., rzodkiewki 10 szt., czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, 2 szczypty soli, 2 szczypty pieprzu, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu. Kapustę, ogórki, cebulę,czosnek, rzodkiewki ucieramy na tarce. Dodajemy sól, pieprz, olej i ocet. Koperek siekamy drobno i dzielimy
chleba naszegowielkanocnych ucztach, bogatych w mięso i sałatki z majonezem proponuję dziś lekką kolorową surówkę z miodowym dressingiem. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki kukurydzy z puszki kilkanaście czarnych oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika ok. 9 pomidorów śliwkowych lub koktajlowych 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 opakowania twardej fety, pokrojonej w kostkę Sos: 1/3 szklanki wody 4 łyżki białego octu
Czerwień i błękitSkładniki: 1/2 główki białej kapusty 1 marchewka 1 średnia cebula 4 czubate łyżki gęstego majonezu 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki
Przepisy kulinarne babci AntoninyDziś mam do zaoferowania pyszną sałatkę. Jest aromatyczna, smakowita, pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona
Moje Małe CzarowanieSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo szybkie i łatwe do zrobienia i kolejny plus... nie jest to drogie danie. Najlepiej pulpeciki smakują z ogórkiem kiszonym ale równie dobrze z mizerią, kapustą kiszoną, marchewką z porem lub każdą inną surówką. Składniki: pierś z kurczaka 2 szt. (cztery połówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz bulion warzywny koncentrat pomidorowy
Kuchnia Viki