Chora jestem wiec wybaczcie że nie chce mi się wstawiać bardziej skomplikowanych i ambitnych przepisów, ale myślę że proste surówki do zimowych obiadów też się przydadzą
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka. 1/2 pęczka rzodkiewek 1 średnia cebula 3 łyżki majonezu 1 garść natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie Kapustę poszatkować. Marchew
O kuchni z uczuciem1 główka białej kapusty 1 duże kwaśne jabłko 2 średnie cebule kawałeczek słoniny ocet spirytusowy sól biały pieprz cukier 2 łyżki mąki Zasmażana kapusta to
Świat Domowej KuchniPyszna i chrupiąca surówka z tak lubianej przez wszystkich kapusty pekińskiej. Smaczny dodatek do obiadu, do grillowanych mięs, a dla nie mięsożerców - może stanowić pyszną lekkostrawną kolację. Składniki: kapusta pekińska 5 rzodkiewek 1/2 zielonego ogórka mała puszka groszku (200g)(kupuję drobniutki Bonduelle lub Pudliszki) 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz szczypta cukru koperek Wykonanie: Pekinkę, rzodkiewkę oraz
Walijskie PichcenieSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 ogórek zielony, 1 puszka kukurydzy, 1/2 białej części pora, 2 łyżki posiekanego koperku, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1
Aga w kuchnimocniejszego zarumienienia (ja lubię jak z wierzchu są chrupkie) - smażyłam pod przykryciem. Kalorie: 1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360) Dodatkowo: Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy. Smacznego
Malowane smakiemMłoda kapusta z koperkiem i śmietaną – to nic innego jak kapusta młoda duszona w śmietanie i z dodatkiem koperku – pyszny i delikatny w smaku
Kulinarne PrzebojeKimchi 김치 - tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z
mojewypiekiinietylkozachwyci waszych gości i rodzinę. Warto ją wypróbować również, gdyż dzięki dodatkowi ostrej papryczki na pewno delikatnie podkręci nasz metabolizm i przyspieszy spalanie tłuszczów. Orientalna surówka z młodych warzyw średnia/duża kapusta pekińska (można użyć lodowej) 2 duże marchewki duża garść szpinaku pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego) pół świeżej papryczki chilli (opcjonalnie) łyżka nasion sezamu dressing 6 łyżek oleju(...)szczypty świeżo mielonego pieprzu czarnego/zielonego Kapustę drobno siekamy, marchewkę kroimy w słupki. Szpinak szypułkujemy. Szczypiorek kroimy w 2 cm kawałki. Papryczkę chili drobniutko siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy. Składniki dressingu wrzucamy do słoiczka i energicznie mieszamy. Ziarna sezamu chwilę prażymy na patelni. Warzywa polewamy dressingiem, mieszamy. Podajemy w małych miseczkach posypane sezamem. Artykuł Orientalna surówka z młodych warzyw pochodzi z serwisu
sierotka maRysia w kuchnidzień, wpisy na ten temat wrzucam na facebookowy profil bloga. Dzisiejszy obiad wyszedł tak fajnie, że od czasu do czasu na pewno go powtórzę. KAPUSTA BIAŁA. Generalnie nie jestem jej fanką, ani surówki, ani gotowanej, a już na pewno nie takiej zupełnie bez tłuszczu, jak to jest wymagane przy diecie dr Dąbrowskiej. Niewielki nawet dodatek dobrego oleju dodaje kapuście
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyzamieszczam już teraz by pomyśleć o tym, warto w ogóle robić takie kiszonki. Może komuś się przyda :) Ja jestem wielbicielką kiszonek. Kiszona czerwona kapusta obok białej jest moją ulubioną. Używam jej do prostych surówek. Przepis pochodzi z książki "Kompoty, marynaty, dżemy" Zdzisławy Skrodzkiej. Składniki : ok. 5 kg poszatkowanej czerwonej kapusty, razem z głąbem ok. 1 kg kwaśnych
Proste Potrawypół główki. Jako, że chciałam spróbować czegoś nowego postanowiłam, że będzie to nowa wersja czegoś co jest mi już dobrze znane. Mianowicie chodzi mi o surówkę colesław, którą zwykło się robić z białej kapusty. Powiem Wam, że to strzał w 10! Mi osobiście colesław smakuje bardziej w wersji z czerwoną kapustą. Może spróbujecie sami? ;) Potrzebujemy: pół główki czerwonej kapusty (moja
MamaOskarkaDuszona młoda kapusta z koprem w śmietanie Duszona młoda kapusta to zawsze największy wiosenny hit , tak duży jak młode ziemniaki z sadzonym jajkiem i masłem O
Ogrodnik w podróżybyło szans...bo została bardzo szybko zjedzona..ja podjadałam jeszcze taką ciepłą, od razu po zalaniu zalewą..mniam..pycha..taka surówka najlepsza na drugi dzień..ja w sumie zrobiłam ją rano i była na obiad.. ½ białej kapusty 2 marchewki 1 duży ząbek czosnku ½ szkl. oleju 1/3 szkl. cukru 1/2 szkl. octu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka musztardy szczypta
Moje domowe kucharzenie