Sałatka, która może być samodzielnym daniem, ale także jako dodatek do dań mięsnych ( surówka ). Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie Kapustę
R'n'G KitchenSmaczny dodatek do dania głównego zamiast surówki. Składniki mała główka białej kapusty 450 g pieczarek 200 g pomidorków koktajlowych łyżka masła duża cebula 100 ml bulionu warzywnego łyżka mąki pęczek natki pietruszki sok z cytryny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Razem z posiekaną cebulą ,pokrojonymi w ćwiartki pomidorami
R'n'G Kitchensposób przemycić swoim niejadkom porcję bardzo zdrowej, a nielubianej przez dzieci kaszy gryczanej. Ja podałam je z duszoną marchewką ale doskonałym dodatkiem do nich może być też surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty” Czytaj więcej
Wiem co jemprzeszkodzie, by posypać całość posiekaną (lub, jak ja z lenistwa nawet nie..) natką pietruszki. Można również podawać z dodatkami na oddzielnym talerzu; mnie najlepiej smakuje z surówkami z czerwonej i białej kapusty. Potrawa może i lekko absorbująca, ale są dni, kiedy można odpuścić sobie zwykłe kartofle z byle breją. ;] Mam to szczęście, że mnie nie zaabsorbowała zbytnio i nie musiałam
Kuchenna KontrrewolucyaZaczyna się powoli sezon na świeże polskie warzywa. Według mnie jednym z niedocenianych warzyw tego okresu jest młoda kapusta. Najczęściej używamy jej do surówek i sałatek, a zapominamy, że można ją wykorzystać także jako główny składnik dania obiadowego. Dania z woka charakteryzują się tym, że smaży się na nich w bardzo wysokiej temperaturze i dość krótko, tak, żeby składniki zachowały
Milion Smakówchłodne miejsce na kilka godzin. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej - kilka minut z obu stron wystarczy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas były to pieczone ziemniaczki oraz surówki: z białej i czerwonej kapusty. Schab środkowy przyrządzany na patelni grillowej smakuje wspaniale. Jest kruchy, miękki, a przede wszystkim soczysty i aromatyczny. Polecam. Według mnie smakuje lepiej niż smażony lub pieczony
Kuchnia po mojemuPrzedwczoraj fantazja naprawdę mnie poniosła: pęczak z suszonymi pomidorami, surówka buraczana , kotlety owsiane , duszona kapusta włoska z grzybami leśnymi, ugotowane na parze plasterki ziemniaków i różyczki brokułów z pomidorowym pesto. Przepis bierze udział w akcji: Elizabeth Gilbert pragnie radykalnie zmienić swoje życie. Rzuca więc dotychczasową pracę, rozwodzi się z mężem i udaje się w daleką podróż do Włoch
Qlinarnie i QlinarnieUformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką z buraczków lub kiszonej kapusty
Kulinarna rozmowalubią mnie i za szybko dokonują żywota w mojej lodówce. Chyba dlatego też moją ulubiona surówka jest ta z marchewki i pora. Pikantna i pełna smaku. Surówka z marchewki, pora i kapusty 1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach 1 por, biała część, posiekana 1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana 1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach sól, pieprz
Dzieje kuchennej Wiewióryżółtego Nagrzewamy piekarnik (u mnie termoobieg) na 200 stopni i wkładamy muszle na środkową półkę. Pieczemy ok. 15 minut, aż ser się stopi Można podać z surówką z białej lub pekińskiej kapusty Na zdrowie :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comstron na rumiano. Mielone kotlety rybne, to dobra alternatywa dla kotletów wieprzowych. Są lekkie i bardzo delikatne. Możemy je podać na obiad z ziemniakami i surówką (idealnie pasuje z kiszonej kapusty, ale nie tylko), jak również do kolacji – z pajdą świeżego chleba. Nie jest to może potrawa wyszukana, można ją przygotować nawet z gorszego gatunku ryb, ale na pewno
mojewypiekiinietylkoprzełożyć ziemniaki, tak aby się nieco bardziej podrumieniły.15 min przed końcem można też włączyć funkcję podpiekania od góry, o ile piekarnik taką posiada. Podawałam z surówką z domowej kiszonej, czerwonej kapusty. Gęś piekła się u mnie 3 godziny, myślę, że do dodatkowe 30 min w piekarniku mogłaby jeszcze spędzić, a i ziemniaki przypieczone bardziej by były
Stare Garysmazyc z obu stron po kilka minut do zrumienienia usmazone ukladac na talerzu wylozonym recznikiem papierowym,by odsaczyc nadmiar tluszczu podawac z mlodymi ziemniaczkami i ulubiona surowka ( u mnie z mloda kapusta duszona ze smietana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe. Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty. Idealnie pasują do bigosu wigilijnego. Smacznego
Maminek kulinarnymajeranek. Wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy nie duże klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką - u mnie z kiszonej kapusty
Walijskie Pichcenie