Surówka coleslaw, albo jak mówią niektórzy colesław, jest banalnie prosta w przyrządzeniu. Słodko-kwaśny dressing świetnie komponuje się z kapustą i marchewką. Coleslaw doskonale komponuje się z szybkimi daniami takimi jak hamburgery, czy hot-dogi, a także z potrawami grillowymi. 1 marchewka ćwierć małej kapusty 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/4 łyżeczki cukru 1 łyżka cytryny sól(...)oraz sokiem z cytryny. Łączymy warzywa z dressingiem. Surówkę dobrze jest przygotować wcześniej i odstawić na co najmniej godzinę przed podaniem do lodówki. Jeśli planujecie podać surówkę coleslaw następnego dnia, dobrze jest posolić kapustę po poszatkowaniu. Zachowa wtedy swoją świeżość
Dieta bez mlekaSmaczna i prosta w przygotowaniu surówka na grilla i nie tylko. Wg tego przepisu surówki wystarczy dla 10 grillujących osób. Skład: Kapusta 1,5-2 kg. Papryka: żółta, zielona, czerwona. Cebula: czerwona, biała. Czosnek 5-10 ząbków. Cukinia ~0,3 kg. Oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki, olej 3 łyżki, sól i cukier
chleba naszegoUwielbiam młodą kapustę, więc w sezonie robię z niej mnóstwo pyszności, w tym zaprezentowaną surówkę. Jest naprawdę smaczna i doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Często przygotowuję ją do obiadu oraz mięsa z grilla. Zawsze wychodzi mi wielka micha, która znika w ekspresowym tempie. Polecam! 1 główka młodej kapusty (nie duża) 1-2 marchewki 1 pęczek koperku Sos: 200g
Di gotujeprzepis na szybką i smaczną surówkę, którą pewnie nie raz jedliście na obiedzie u dziadków lub rodziców Nadaje się praktycznie do każdego obiadu, nie ważne czy to będą tradycyjne polskie ziemniaki czy z ryżem (podobną serwują do chińskich potraw typ[u kurczak w cieście) Składniki 1 marchewka 1 jabłko 1/2 cebuli 0,5 kg kapusty kiszonej 1 łyżeczka cukru oliwa(...)miski. Następnie należy pokroić pół cebuli w drobną kostkę, oraz zetrzeć na tarce marchewkę oraz jabłko. Dodajemy przygotowaną marchewkę, jabłko i cebulę do kapusty. Całość posypujemy łyżeczką cukru i ew można doprawić pieprzem. Wymieszaną surówkę polewamy oliwą i ponownie mieszamy. Smacznego! Czas przygotowania: 10 min Czas gotowania: — min Łącznie: 10 min Danie dla 2-4 osób. Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLNajprostsza surówka do obiadu. Taka moja surówka awaryjna – zawsze gdy nie mam czasu lub pomysłu 😉 Kapustę drobno posiekać. Przełożyć do dużej miski. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce
BullioZnalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite Składniki na 10 sztuk: – pół główki kapusty, – 2 łyżki śmietany, – 3 łyżki majonezu, – 1 jajko, – 100g twardej mozarelli
Smaki Arminekocha? Te z mięsem, z warzywami, owocami, na słodko na słono , z serem . UWIELBIAMY :) Pierogi z mięsem i kapustą to jedne z moich ulubionych ! Podawane z idealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze
Gotowanie PatkiKapusta pekińska zazwyczaj ląduje w surówce. Dzisiaj postanowiłam zrobić z niej placki. Eksperyment uważam za udany. Podawane z jogurtem, lub innym ulubionym sosem, są całkiem fajnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 150 g drobno posiekanej kapusty pekińskiej 1 garść drobno pokrojonego świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii (użyłam greckiej) 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez
Kuchnia w opałachSurówka a'la Colesław Składniki: Kapusta pekińska Marchewka Szczypior Majonez lub jogurt naturalny sól, pieprz , cukier Kroimy drobno kapustę, marchew ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy szczypior. Sos: 3-4 łyżki majonezu lub jogurtu, dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku. Mieszamy i dodajemy do surówki Smacznego
Smaki EdytySmaczny dodatek do obiadu: kapusta pekińska z dodatkiem słodkiej kukurydzy i pikantnego sosu czosnkowego na bazie jogurtu, z dodatkiem domowego majonezu...Mmmm... Taka surówka świetnie sprawdzi się także jako przekąska. Składniki: - główka kapusty pekińskiej (u mnie 660g po usunięciu wierzchnich liści) - 1 pełna łyżka domowego majonezu np. tego lub tego (można dodać również dobry sklepowy) - 1 puszka kukurydzy (u mnie
Smaczne ZdrowePomysłów na surówki nigdy za wiele, dlatego podrzucam kolejny pomysł z czerwoną kapustą w roli głównej. Kapustę sparzyłam wcześniej wrzątkiem dlatego jest mięciutka, a dzięki dodatkowi pomarańczy bardzo soczysta i winna. Pestki granatu dodatkowo zwiększaja jej walory zdrowotne i przyjemnie chrupią między zębami. Czerwona kapusta na bogato! Zapraszam do przepisu! Składniki: 1/4 czerwonej kapusty 1 duża pomarańcza 1/2 szklanki pestek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smaczna, prosta surówka do obiadu, kolacji czy na podwieczorek. Skład: pół kg kapusty utartej na grubych oczkach, pół kg kalafiora- same różyczki,dwa utarte jabłka,po łyżce:cukru, oleju, octu jabłkowego 6%... sól i pieprz do smaku. -- -- Wszystko razem łączymy w misce i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce minimum godzinę i serwujemy. Smacznego
chleba naszegowyjmujemy i kroimy w kostkę. Warzywa oczyszczamy, myjemy i kroimy: ziemniaki i buraki w małą kostkę, marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy dość drobno jak na surówkę. Warzywa dodajemy do zupy i gotujemy, aż zmiękną ale nie powinny być rozgotowane, dodajemy kapustę, czosnek, koncentrat barszczu, doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie jeszcze solą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBardzo lubimy czerwoną kapustę jako dodatek do obiadu. Robiłam z niej już różne surówki oraz duszoną na ciepło w tradycyjny sprawdzony sposób. Tym razem postawiłam na kapustę duszoną w soku pomarańczowym z dodatkiem świeżego imbiru,goździków i żurawiny. 1/2 średniej główki kapusty czerwonej sok z 2 dużych pomarańczy 3 goździki garść suszonej żurawiny 1 jabłko 3 cm korzenia imbiru
Kolorowa kuchnia Elkiwyobrażam sobie obiadu bez surówki. Dodaje do niego świeżości i podkreśla jego smak. Poza tym jest źródłem błonnika i pozwala lepiej znosić skutek jedzenia tłustych potraw. Za kapustą czerwoną nie przepadam, ale zdarza mi się od czasu do czasu ją kupić i zrobić w domu. Składniki : ćwierć główki kapusty czerwonej marchewka lub dwie jabłko oliwa Kapustę poszatkować. Marchew
Weekendy w domu i ogrodzie