listków rukoli 1 dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w cienkie paski, ogórki w pół plastry a dymkę w krążki. Wszystkie składniki surówki wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
Qchnia po prostuChoć kapusta czerwona jest nadal mniej popularna niż kapusta biała, z pewnością kojarzymy ją z widokiem klusek śląskich i mięsnej rolady, sowicie polanych sosem bądź jako
kurkanielotka.plDzisiaj zapraszam na nieco inną niż zwykle kapustę pekińską. Trafiła mi się na zakupach taka piękna, różowo- czerwona, to i dresing musiał być odpowiednio inny
Gosia gotujeZapraszam na smaczną i bardzo prostą w wykonaniu surówkę obiadową. Surówka doskonała do wszelkich rodzajów mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 2 duże marchewki - pół mniejszej kapusty pekińskiej - kilka pomidorków koktajlowych - kilka rzodkiewek - zielona cebulka lub szczypiorek - łyżka śmietany 12 lub 18 % - łyżka mleka - sok z cytryny - sól, pieprz do smaku Wykonanie Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach kapustę pekińską
Kuchnia z widokiem na ogródPyszny dodatek do drugiego dania Składniki pół główki czerwonej kapusty (500-600 g ) 2 małe kwasowe jabłka 3 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oleju 2
R'n'G KitchenSmaczna surówka w oryginalnym zestawieniu smaków. Potrzebujemy: średni seler, paprykę, kilka ogórków słodko kwaśnych, dwa liście kapusty lub sałaty, sól, pieprz, cukier, miskę, tarkę ...i chwilę czasu :) Wszystko przygotowujemy tj. obieramy seler, czyścimy paprykę, płuczemy ogórki. Kroimy i tarkujemy wg upodobań. Co chcemy to ucieramy wówczas ładnie się połączą smaki. Seler na pewno ucieramy na grubych oczkach. Doprawiamy
chleba naszegoProsta, szybka, smaczna, no i świeża ;) Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 duży pomidor malinowy 1 czerwona cebula 1 garść świeżej bazylii 1 garść natki pietruszki
R'n'G KitchenBardzo smaczna i szybka w przygotowaniu surówka do obiadu , z zielonych warzyw oraz owoców , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki pół kapusty białej 1 jabłko zielone pół ogórka zielonego 3 łyżki oleju pęczek kopru świeżego szczypta soli szczypta pieprzu czarnego szczypta cukru Wykonanie Kapustę szatkuje bardzo cienko , następnie jabłko
Mój SmakUwielbiam młodą kapustę, mogłabym ją wcinać cały rok. Dlatego z utęsknieniem zawsze czekam na moją ukochaną wiosnę. Składniki 1 młoda kapusta 1 kg 1 pęczek
KukuleczkiKolacje muszą być lekkie. Moja to często są sałatki i surówki. Ta świetnie zaspokaja głód. Składniki: 2 szklanki soczewicy 1 pomidor 2 garście posiekanej drobno kapusty pekińskiej pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 1/3 szklanki oleju rzepakowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki oregano sól i pieprz
Z Majeczką w kuchniblogu. Tak samo, jak przy poprzedniej sałatce (zobacz: Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem ) inspiracja pochodzi z gazetki „Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 brokuł 2 czerwone papryki 1 duży ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym
Kulinarne Przebojemnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy takiej właśnie surówki :-) Łatwej w przygotowaniu, takiej która z pewnością ożywi nie jeden obiad... SKŁADNIKI 1 małą kapusta pekińska 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy sól, pieprz Kapustę kroimy w cienkie paski, rzodkiewkę
Czary - gary w kuchniOd dłuższego czasu miałam małą główkę białej kapusty w domu. I tak sobie leżała, leżała i w końcu doczekała się. Składniki 3/4 małej główki białej kapusty
Piekielna Kuchnia PatiDoskonały dodatek do dań obiadowych. Składniki: 1 mała główka kapusty czerwonej 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 2 jabłka 1/2 - 1 mały słoik chrzanu 200 ml jogurtu
Na Ciasteczkowych PapierachKtóż nie lubi pierwszej, młodej kapusty? Jej nie powtarzalny smak, kolor... to danie tak smakuje tylko na początku sezonu, szybko się ją przyrządza i to przemawia
kgwjanczewo